Hvis ikke du står i den heldige situation, at du har en bil, der allerede er udstyret med navigation, så kan det være en rigtig god idé at investere i en GPS, du kan gøre brug af, når du har svært ved at finde rundt.

Der er mange, der har valgt at så tvivl om, hvorvidt det er en nødvendighed at have en rigtig GPS, når man bare kan bruge sin telefon.

Faktum er dog, at det GPS-software, der bliver lavet til de forskellige telefoner slet ikke er lige så avanceret som en rigtig GPS, der blandt andet vil kunne give dig meldinger om kødannelser, uheld på vejene, vejarbejde og mange andre ting.

Det er informationer, du ikke får, hvis du f.eks. bruger Google Maps på din smartphone i stedet for at bruge en reel GPS.

Heldigvis er der mulighed for at få hjælp i denne GPS test, hvor der er blevet udvalgt fire lækre GPS’er fra nogle af de mest prominente producenter hele verden over, hvilket blandt andet inkluderer både TomTom og Garmin.

LÆS OGSÅ: Vejrstation test


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


TomTom GO Professionel 520 – smart GPS tracker til store køretøjer med mange funktioner


TomTom GO Professionel 520TomTom GO Professionel 520

er udviklet til varevogne, busser og lastbiler, med alt de ekstra, de travle chauffører kan have brug for. Den udregner ruter til dig ved at tilpasse mål, vægt, last og endda hastighed for dit køretøj. Dermed er du sikret en mere effektiv og fredelig køretur. Fordi du fortjener det.

Du kan få lifetime TomTom Traffic via Bluetooth® på din smartphone, der kan hjælpe dig med at forudsige og undgå trafik på alle veje i myldretiden. Ikke mere forsinkelser for dig.

Du kan også undgå pludselige opbremsninger med advarsler om kommende trafik forude, med et estimat om, hvor langt trafikken er stoppet. Du kan endda blive advaret om både mobile og faste fotofælder i tide, så du kan sætte farten ned og udgå unødvendige bøder.

Med TomTom MyDrive kan du planlægge dine ruter, eventuelt ved også at tilpasse dem til dine foretrukne veje og stoppesteder. Denne tjeneste kan give dig kortere køreture og behageligere rejse.

Du kan også overveje at afprøve nogle af de 50.000 dedikerede interessepunkter for busser og lastbiler, som TomTom har nøje udvalgt, til din forkælelse.

Du kan få de nyeste kort og opdateringer via indbygget wi-fi, og dette er et lifetime tjeneste, der gælder til hele produktets levetid.

For at øge trafiksikkerhed, vil TomTom GO Professionel 520 læse dine smartphone meddelelser højt op til dig, og kan også tilbyde muligheden for håndfrit opkald, så du ikke bliver fristet til at fjerne hænderne fra rattet og øjnene fra vejen.

TomTom GO Professionel 520 er udstyret med en unikt magnetisk holder, der gør installationen af GPSen i kabinen nemt og ligetil.

Fordele

 • En af de billigste modeller i test-oversigten
 • Kan læse dine beskeder højt for dig, så du kun skal tænke på kørslen
 • Ved hjælp af TomTom Traffic appen kan den forudsige trafik og kødannelse
Ulemper

 • Har ikke ligeså mange funktioner som flere af de andre modeller i test-oversigten

Specifikationer

 • Kortlæser: MikroSD
 • Speed kamera afvarsler
 • Advanced lane guidance
 • Håndfri opkald ved hjælp af bluetooth

Derfor kan du ikke undvære at have en GPS i din bil

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er rigtig mange, der går og tror, at det ikke er synderligt krævende at skulle finde vej til diverse destinationer, men at det er mere end nok at gøre brug af den skiltning, der er opstillet rundt omkring, hvad end det er her i Danmark eller det derimod er i et andet europæisk land.

Derfor har vi lavet en GPS test, så du kan se fordelene ved at have en GPS i din bil. Og har du samtidig en fartpilot i din bil, så kan du altså gøre det hele meget nemmere for dig selv. GPS finder vejen for dig og fartpiloten sørger for at holder den rette hastighed, så du slipper for fartbøder og samtidig så forbedrer den også din benzinøkonomi, ved at holde en jævn hastighed.

Du kan oven i købet også få en adaptiv fartpilot, som tilpasser sig hastigheden for de forankørende, og på den måde kan en fartpilot også øge din sikkerhed for dig. Har du ikke allerede en fartpilot i din bil, så er det muligt at få den eftermonteret. Det kan du læse meget mere om her.

Faktum er dog, at uden en GPS er det ikke just er verdens mest sikre måde at transportere dig selv rundt på, for du kan nemt ende med at fare vildt og hvis du gør det, så kommer du med stor sandsynlighed også til at fortryde, at du har været for nærig til at købe en GPS eller egentlig bare ikke har kunnet se, at du rent faktisk har haft et konkret behov for at have en GPS i din bil.

Hvis du gerne vil undgå sådanne situationer, så er det en god idé, at du sørger for at investere i en GPS hurtigst muligt.

En GPS er selvfølgelig også særdeles velegnet, hvis du er typen, der foretrækker at køre på ferie i stedet for at flyve, hvilket er ganske forståeligt, da der kan være mange penge at spare ved at gøre det. Dog er du tvunget til at finde vej på egen hånd og hvis du ikke har en velfungerende og pålidelig GPS, der jævnligt får opdateret sit software og det implementerede kort, så bliver det svært for dig at finde frem til dit hotel i Italien eller din campingplads i Frankrig.

Det anbefales derfor, at du er meget kritisk, når du skal købe din kommende GPS og samtidig også sørger for at holde dig til de mest prominente producenter af GPS’er og navigationssystemer, for det er dem, der oftest sørger for at opdatere deres software og kort, mens du heller ikke skal være bange for, at de lige pludselig stopper med at virke eller lignende.

Vejdirektoratet har udgivet en guide til navigationsanlæg, som du kan kigge nærmere på. Hvis du er interesseret i at vide mere om hele GPS systemet, så kan du tage et kig på Wikipedia.

I denne video kan få en forklaring på hvordan GPS egentlig virker

Kan jeg ikke bare nøjes med at bruge min smartphone og Google Maps?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du med din smartphone hele tiden får flere og flere muligheder, og én af de muligheder er blandt andet at bruge den som en mindre GPS.

Det er også ganske fint, hvis dit behov ikke er andet end, at du skal finde frem til seværdigheder her i Danmark eller bare skal have hjælp til at finde frem til et meget specifikt sted her i landet.

TomTom har lavet en lille guide til forskellen på at bruge en rigtig GPS og din mobilenhed. Den kan du se her.

Faktum er dog, at det koster data og du derfor skal have et stort abonnement til din telefon, og ikke nok med det, så bliver det lige pludselig meget, meget dyrt, når du først har krydset den danske grænser og er på vej ned gennem Tyskland eller lignende.

Det er bare én grund til, at du ikke bør bruge din smartphone som primær GPS og den anden grund er, at du ikke får meldinger om eksempelvis uheld, kødannelser, vejarbejde eller fotofælder, der venter forude og dermed får du heller ikke mulighed for at vælge en anden rute.

Udgåede produkter

 

Garmin GPS Camper 780, Hele Europa – god til camping-entusiaster


Garmin Camper 770 LMT-DGarmin Camper 780

er det perfekte valg til dig, der har en autocamper eller campingvogn, og vil opdage hele Europa. Med Garmins hjælp er der intet, der kan stå dig i vejen.

Angiver du specifikationerne for dit køretøj til Garmin Camper 770, finder GPSen den mest effektive rute til dig, i forhold til de angivne data. Din tur bliver brugertilpasset efter dit køretøjs størrelse og vægt.

Da Garmin Camper har et detaljerede kort over hele Europa, med campingspecifikke data, som brohøjde, vægtgrænser med mere, bliver den bekymring løftet fra dine skuldre. Du får endda nyttige advarsler om kommende stejle bakker og lignende udfordringer, så intet kan overraske dig.

Du får også nøje udvalgte interessepunkter, som du kan bladre igennem og filtrere, til at finde de helt rigtige campingpladser eller rastepladser for jer.

Du kan selvfølgelig ’tage over styringen’, og selv at vælge at køre igennem bestemte gader eller steder; det vil Easy Route Shaping hjælpe dig med, ved at planlægge en rute for dig, der berører alle de ønskede steder.

Som noget særligt, har Camper 780 en aktiv vognbanevejledning, som bruger stemmemeddelelser og pile i lyse farver til at angive den helt rigtige vognbane til din rute.

Du kan have adgang til live-tjenester via Smartphone Link-appen, gennem en forbindelse med din kompatible smartphone, benytte håndfri funktioner uden at røre ved din telefon, eller stille din GPS på stemmekommando, så du slet ikke behøver at fjerne hænderne fra rattet.

Du får selvfølgelig rettidige chaufføradvarsler om skarpe sving, hastighedsændringer og meget mere, og med Garmin Real Directions™ får du ikke kun gadenavne til at rette dig efter, men retningsanvisninger benytter også letgenkendelige landemærker og bygninger til at gøre det endnu nemmere for dig at følge din rute.

Alle opdateringer til kort og software er tilgængelige via den indbyggede wi-fi system, som du kan nemt benytte uden computer. Tilbage er der kun at nyde din køretur.

Fordele

 • Du kan få opdateringer om trafikken
 • Garmin Real Directions som gør navigation nemmere ved hjælp af bygninger
 • Håndfri telefoni og stemmestyring
Ulemper

 • Meget kort batteritid uden oplader

Specifikationer

 • Displayopløsning: 1024 x 600 pixels
 • Batterilevetid: 60 min
 • Skærmstørrelse: 6,95″
 • Kan parres med bakkamera

 

Garmin Drive 61 LMT-S, Vesteuropa, den dedikerede navigatør


Garmin Drive 61 LMT-S, Vesteuropa, den dedikerede navigatørGarmin Drive 61

er din nye bedste ven, når du skal køre en tur, enten du kører langt eller bare er ude på et ærinde.

GPSen vil sørge for, at du altid er opmærksom på dine omgivelser, med smarte chaufføradvarsler, enten det drejer sig om et skarpt sving, krydsende dyr, eller noget tredje. Denne navigatør vil agere som dit tredje øje, så du kan køre optimalt.

Du får advarsler om skolezoner, ensrettede gader, eller kan endda få træthedsadvarsler, efter du har kørt flere timer i træk. Dette kan markant øge din trafiksikkerhed.

Skulle du køre til et sted, du ikke kender, har du mulighed for at forud indlæse interessepunkter ved hjælp af TripAdvisor, og blive guidet nemt og hurtigt frem til din destination, enten du leder efter en bestemt slags butik, den bedste restaurant, eller bare en rasteplads. Garmin Drive kan også foreslå seværdigheder i nærområdet, for at gøre din tur lidt sjovere.

Du får også live information med opdaterede trafikoplysninger, så du kan nemt komme udenom trafikpropper eller ulykker, eller endda få hjælp til at finde den rette parkeringsplads. Mulighederne er mange.

Skulle du få brug for mere, kan du nemt downloade Smartphone Link-appen, der kan forbinde Garmin Drive med din kompatible smartphone. Efter det kan du modtage trafikmeddelelser, eller tjekke op på den seneste vejrudsigt.

Appen giver dig også adgang til LiveTrack, som hjælper dig med at dele din position med vennerne, så de kan nemmere finde dig, hvis I skulle til at mødes et sted.

Den nye Garmin Real Directions™ giver dig retningsanvisninger på en ny måde, ved at benytte letgenkendelige landemærker eller bygninger, ud over de angivne gadenavne. Alt dette for at lede dig hurtigt og nemt på vej.

Garmin Drive 61 har også en funktion kaldt Direct Access, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i komplekse destinationer, helt ned til den lille detalje med at finde den indgang, der er tættest på din destination.

Med Garmin Express kan du altid holde Garmin Drive opdateret, enten det drejer sig om opdatering af kort eller software. Garmin Drive 61 er her for at gøre køreturen nemmere og mere nydeligt for dig.

LÆS OGSÅ: Tablet test

Garmin dezl 580LMT-D – Smart GPS til bil


Den sidste i denne GPS test er en Garmin Dezl 580LMT-D der har en lang række smarte funktioner i sig, som du kan få stor glæde hver dag, når du kører i bil.

Den er udstyret med en lysstærk 5 tommer skærm, der har dobbelt orientering i sig, samt en brugervenlig og dedikeret GPS-navigator.

Du får ydermere forudindlæste områdekort, samt gratis opdateringer så længe du har GPS’en.

Opdateringer omfatter ikke kun adresser, nye veje og lignende, men også interessepunkter.

De gratis opdateringer sørger alt i alt, for en GPS der har de absolut optimale kort til datoen.

Med den her fantastiske GPS, så kan du navigere indviklede vejkryds, som var det en leg.

Den lader dig finde den absolut bedste vej, så du dermed kan spare en masse tid og besvær, hver evigt eneste dag du sætter dig bag rattet.

GPS’en er udstyret med et smart søgefelt, der gør det nemt at finde millioner af interessepunkter, samt adresser.

Du skal blot indtaste en kategori, en adresse eller et navn og du vil lynhurtigt finde din destination.

GPS’en viser naturligvis gaden du kører på, din hastighed og den gældende hastighedsbegrænsning for hvor du befinder dig.

Derudover får du det estimerede ankomsttidspunkt at se, så du ved præcist hvornår du ankommer til din destination.

Med GPS’en kan du endda let finde steder såsom tankstation, restauranter, hæveautomater og meget mere.

Det sker ved blot nogle få tryk på den smarte touch skærm.

I æsken finder du forudindlæste områdekort, et strømkabel til bil, en sugekopmontering til bil, en lynstartvejledning og et USB-kabel.

Fordele

 • Inkl. forudindlæste områdekort og gratis opdateringer
 • Lysstærk skærm
 • Stemmestyring
Ulemper

 • Garmin laver ikke et beskyttende etui til denne model

Specifikationer

 • Kortlæser: MicroSD
 • Indbygget antenne
 • 5 tommer LCD skærm i 480×272 pixels
 • Genopladeligt batteri

TomTom GPS GO Basic 6″ – med real time Europa kort


TomTom GO Basic

er alt, hvad du kan forvente fra en GPS. Dens opgraderede processor sørger for at alle opgaver bliver udført endnu hurtigere og endnu bedre end før.

Hvert et tryk, hvert et strøg, hvert et talekommando bliver registreret og lagret med det samme, så navigationen bliver ekstra nemt for dig.

TomTom GO Basic gør det endnu lettere at aktivere alle de realtime tjenester, du kan have brug for. Du kan få advarsler om trafikpropper, ulykker, fotofælder med mere, så du kan køre mere sikkert og stressfrit.

Du kan bruge TomTom håndfrit i ethvert tid, og du kan også få alle dine smartphone meddelelser læst højt op til dig, uden at røre ved din telefon og fjerne hændende fra rattet. TomTom går ikke i kompromis med din trafiksikkerhed.

Du kan planlægge din rute og gemme dine favoritter, når som helst og hvor som helst; så snart TomTom GO Basic får forbindelse til din smartphone, henter MyDrive alle oplysninger frem til dig.

TomTom GO Basic lærer endda fra dine kørevaner, og forudsiger din sandsynlige destination, som den regner ud, takket være sin smart indlæringsteknik.

Du kan få de nyeste opdateringer til kort og software via den indbyggede wi-fi, du behøver kun vælge og vrage i de nyheder, du gerne vil have installeret.

Det er ingen sag at installere TomTom GO Basic i din bil. Dens unikke magnetiske holder er nem påsættelig og justerbare. Så du skal kun koncentrere dig på at køre.

Fordele

 • Meget klar skærm
 • Nem at opsætte
 • God magnetisk holder
Ulemper

 • Ikke alle bryder sig om touch skærmen

Specifikationer

 • Livslange kortopdateringer
 • Advanced Lane Guidance
 • Snakker dansk
 • MicroSD kortlæser

LÆS OGSÅ:Router test

Garmin GPS DriveSmart 61 LMT-S Western Europe – Smart GPS tracker med indbygget mikrofon og højtaler


Garmin DriveSmart 61 LMT-S Western Europe – Gode kundeanmeldelser hos PriceRunnerDenne smarte GPS er blevet vurderet til 3,9/5 stjerner hos PriceRunner. Her har forbrugerne altså været meget tilfredse med produktet.Garmin DriveSmart 61 LMT-S Western Europe er en GPS med et væld af smarte funktioner. Denne GPS indeholder et forudindlæst kort over Vesteuropa, så den er perfekt, når du skal på bilferie i dette område. Garmin DriveSmart 61 LMT-S Western Europe kan tilkobles både via. USB, Bluetooth og den har adgang til WiFi. Med en indbygget mikrofon og højtaler er der mulighed for at foretage fx opkald over GPS’en.Denne GPS har fået utroligt gode anmeldelser hos PriceRunner, hvor en kunde bl.a. beskriver den som ”fremragende”. Skærmen er 6,95 tommer. GPS’en er med indbygget antenne. 

Garmin DriveSmart 61 LMT-S Western Europe vs. markedet

Denne GPS koster mellem 1599 og 2650 kr., og hermed er den en af dyrere GPS’er på markedet. Den fås dog til netop denne pris på grund af dens mange imponerende funktioner og egenskaber. Disse funktioner har mange af de billigere GPS’er ikke. Du får altså noget for pengene, når du køber Garmin DriveSmart 61 LMT-S Western Europe. 

Fordele

 • Gode kundeanmeldelser
 • Mange funktioner
 • Indbygget mikrofon og højtaler
Ulemper

 • Noget dyrere end de resterende GPS’ere i test-oversigten

Specifikationer

 • Forudindlæst kort over Vesteuropa
 • Kan tilkobles via USB, Bluetooth og WiFi
 • Med indbygget mikrofon og højtaler

Garmin zūmo 595LM, hele Europa


Garmin zūmo 595LM er en lækker GPS til motorcykler i aller højeste kvalitet.

Den har en smart 5 tommer berøringsskærm med dobbelt orientering, som der både kan læses i solskin og betjenes med handsker.

Til den finder du også håndfri telefonbetjening og talte retningsangivelser, som du kan høre direkte i din motorcykel hjelm, såfremt GPS’en og hjelmen er tilsluttet hinanden med bluetooth.

GPS’en er generelt enormt robust, hvilket betyder at den kan modstå barskt vejr, brændstofdampe og UV-stråler.

Zūmo 595LM fra Garmin er kompatibel med vores TPMS-sensor, der lader dig overvåge dæktryk. Det sker uden problemer via Zūmo skærmen, såfremt du får du TPMS-sensorerne til hvert dæk.

Zūmo 595LM har endda en MP3-afspiller, som er kompatibel med både iPod og iPhone. Det lader dig styre musikken på en nem måde.

Hvis du vælger denne fantastiske GPS fra Garmin, så får du gratis kortopdateringer, så længe du har GPS’en.

Dine ruter vil derfor være top opdateret og være det nyeste af det nyeste fra Garmin. Ydermere så viser GPS’en hastighedsgrænserne, din aktuelle hastighed og estimerede ankomsttidspunkt.

Du kan derfor hurtig læse navnet på den gade du kører på, samt se steder forude, såsom tankstationer, restauranter, hæveautomater og lignende.

Det er alt i alt en GPS af højeste kvalitet, der kan absolut alt hvad en GPS bør kunne.

Fordele

 • Gratis kortopdateringer
 • Viser hastighedsgrænser og estimeret ankomsttidspunkt
 • Indbygget MP3 afspiller
Ulemper

 • Enkelte synes GPS’en kan være lidt for kompliceret for dem

Specifikationer

 • 5 tommer touch skærm
 • Kompatibel med TPMS-sensorer
 • Bluetooth, så kan f.eks. forbindes med din motorcykelhjelm

LÆS OGSÅ:Bærbar computer test

Garmin DriveAssist 51 LMT-S, hele Europa, den eventyrlystne


Garmin DriveAssist 51 LMT-SGarmin DriveAssist 51 LMT-S

er GPSen til de eventyrlystne, med en transflektiv skærmteknologi, som selv klare sollys ikke kan blinde helt, og med 3D-terræn- og højdeoplysninger. Den indeholder også en servicehistorik log, for at holde styr på servicedatoer, kilometertal og udført vedligeholdelse. Så er det bare at køre derudad.

Skulle du få lyst til at lytte til musik under din tur, giver Garmin DriveAssist 51 LMT-S dig mulighed for musik- og mediestyring fra en kompatibel MP3 afspiller eller smartphone, direkte på skærmen.

Du kan benytte Smartphone Link appen til at få trafikoplysninger og andre realtime tjenester, uanset om du er interesseret i at vide om vejen er klar foran dig, eller himlen forbliver skyfrit over dig.

Du kan få nyttige advarsler om kommende skarpe sving, skolezoner eller andet, der kan kræve din opmærksomhed.

Med Up Ahead funktionen kan du finde interessepunkter og milepæle langs din rute, og med Easy Route Shaping får du hjælp med at justere ruten til et område eller seværdighed, du gerne vil berøre under din tur. Med TrackBack® funktionen har du endda mulighed for at køre på samme rute på turen tilbage.

Garmin DriveAssist 51 LMT-S har en indbygget tripcomputer med digital brændstofmåler, som hjælper dig med at vurdere, hvor mange kilometer du kan køre, før du løber tør for brændstof. Du får besked, når det er tid til at fylde mere brændstof på, og Garmin Zumo oplyser dig tilmed om alle tilgængelige tankstationer i nærheden.

Med Smart Notifications kan du benytte håndfrie funktioner til din smartphone, så du kan se meddelelser og opkald direkte på skærmen, uden at slippe rattet.

Garmin Real Directions™ giver dig lidt ekstra hjælp til at kunne følge ruteanvisningerne, ved ikke kun at anvende gadenavne, men også henvise til genkendelige landemærker, bygninger og lignende på ruten. Så er der ikke flere undskyldninger for ikke at kunne finde vejen.

LÆS OGSÅ: Ekstern harddisk test

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter