Gør privatøkonomien lettere

Er du træt af altid at have være læner dig op ad de negative tal på kontoen? Har du lidt for ofte overtræk og frygter du også opkald fra din bankrådgiver?

Denne artikel hjælper dig til at spotte muligheder for at spare penge, som du måske har overset: For selvom budgettet lægges stramt, kan det for nogle stadig være svært at få pengene til at dække sidst på måneden.

Stop unødvendigt forbrug

Nogle har kun positive tal på kontoen minuttet, hvor månedens løn tikker ind. Det kan være svært at holde hænderne i lommen, når lommen for en kort stund, hver måned, er fuld af guld – om end kun i en begrænset mængde. Hvis hver lønningsdag er lig med forbrugsfest, kan det hurtigt blive svært at få de økonomiske ender til at hænge sammen.

Derfor bør du overveje dit forbrug grundigt, hvis du oplever at være på røven lidt for ofte. Tænk dit køb igennem mere end to gange – og hvis selv grundig, rationel overvejelse ikke holder dig fra at stikke kortet i, er det måske bedre blot at lade det blive hjemme.

Sælg, hvad du ikke bruger

Mange har kælder, loft og garage fyldt med genstande, der blot er opbevaret uden formål – eller planer om fremtidig benyttelse. Fremfor at dine ting samler støv, kan du vælge at sælge dem videre. Således får du lidt mere på lommen og mere plads i hjemmet, mens andre får glade af de ting, du alligevel ikke har brugt de seneste mange år.

En række apps og online-platforme gør videresalg af dine ejendele langt mere simpelt og lettere, end det tidligere har været. I dag er det blot et spørgsmål om at støve din gamle seng af, tage et godt billede og lægge det på en side såsom Tradono, DBA eller Trendsales – så kan du være blot få minutter fra at være lidt rigere.

Omvendt kan du også leje en stand på et loppemarked og på blot en eftermiddag gøre, hvad der er gammelt for dig til guld for andre.

Reparér fremfor at købe nyt

Blot fordi din opvaskemaskine ikke virker, er det ikke ensbetydende med, at det er tid til en ny. Hvidevarer bliver slidt ved brug – og fra tid til anden resulterer det i, at dele af maskineriet går i udu. Fremfor at bruge store summer på nye erhvervelser er det værd først at undersøge muligheden for at finde de rette hvidevare reservedele online.

Det er billigere at udskifte en defekt del end at købe helt nye hvidevarer. Blot fordi at dele blenderbladet er slidt i stykker, betyder det ikke, at blenderen ikke har mange gode år i sig endnu.

Drop mærket

Markedet er i dag præget af en kultur, hvor mærket udenpå produktet ofte har højere betydning for forbrugeren end kvaliteten. Mange vælger deres produkter – om det er fødevarer, tøj eller elektronik – ud fra mærket fremfor end reel bevidsthed om kvalitet.

Tag mærkebrillerne af og undersøg i stedet dine muligheder for at finde billigere køb, der godt nok ikke har den ”rigtige” emballage, men givetvis den samme, hvis ikke bedre, soliditet.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑