Gode råd til at holde styr på dine lån

Der kan være mange grunde til, at man optager et lån. En uventet regning er kommet ind ad døren, huset trænger til en renovering, bilen skal til reparation, behovet for en udlandsrejse opstår, indskud til en ny lejlighed, brug for supplering til livet som studerende, en større tur ved tandlægen – ja, listen er uendelig.

Uanset om du har optaget store eller små lån, mange eller få, kan det være rart at få et nemt og overskueligt overblik over dem.

På denne måde kan man bedre holde styr på lånene, således man kan se, hvor mange man har optaget, hvor meget man skal betale hver måned, og hvor meget man mangler at tilbagebetale. Dette kan du få gode råd til i denne artikel.

LÆS OGSÅ: Drone test

Find en låneberegner online

Internettet byder på mange spændende muligheder, og en af disse muligheder er en låneberegner. Der findes mange forskellige former for låneberegnere, som alle kan noget forskelligt, alt efter dit behov.

Du kan blandt andet finde en låneberegner, der udregner, hvor stort et lån til boligkøb du kan optage. Disse beregninger er baseret på dine opsparinger, gæld samt indkomst.

En anden låneberegner viser dig, hvilke lånemuligheder du har til køb af bolig, og en tredje kan vise dig en overskuelig oversigt over, hvor meget du mangler at tilbagebetale af dit lån. Den sidste låneberegner kan du tilgå her, hvis du mangler et tydeligt og klart overblik over dine lån.

Saml dine lån

Hvis du har optaget lån hos mange forskellige udbydere, kan det være en yderst god idé at samle alle lånene ét sted. Ved at gøre dette skal du blot betale én udbyder hver måned, hvilket kan virke ekstremt lettende.

En anden fordel ved at samle alle ens lån er, at det i sidste ende er billigere. Du undgår nemlig at skulle betale diverse gebyrer og lignende, og dette vil dermed give dig flere penge i din hverdag.

Når du vælger at samle dine lån, vil den udbyder, som du vælger, indfri alle dine tidligere lån, således du blot skylder penge til den valgte udbyder. Dette er der god gevinst i at gøre, og har du derfor adskillige låneudbydere, vil dette klart være at anbefale.

Få hjælp hos bankrådgiveren

For folk med lån kan bankrådgiveren ofte være en slem, slem én. Dette behøver dog ikke at være virkeligheden. Man skal huske på, at ens bankrådgivers job er at rådgive og vejlede en, således man opnår den bedste økonomi. Derfor skal man ikke føle, at det er skamfuldt at bede om hjælp hos bankrådgiveren i banken.

En god huskeregel er, at bankrådgiverne tjener penge på en, og at man derfor er chefen. Derfor kan man sagtens bede om deres hjælp, sådan man får et andet blik på ens økonomi og lån. Herved kan man opnå nye muligheder, som man ikke var klar over fandtes eller eksisterede.

Dette var nogle råd til, hvordan du holder styr på dine lån. Især diverse former for låneberegnere er gode værktøjer til at skabe overblik over lån, og dette er klart anbefalelsesværdigt.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑