Genbrug af IT-udstyr

Bæredygtighed er et af vores tids nøgleord. Og det er godt på alle måder, at vi bliver mere og mere bevidste om at genbruge nogle af de mange materialer, der er blevet produceret, i stedet for at bruge og smide væk

Tanken har indflydelse på mange materialer og mange brancher. Stort set alt kan genbruges – det gælder også IT-udstyr.

IT-udstyr i virksomheder

Nogle virksomheder bruger meget avanceret IT-udstyr, andre bruger noget, der er knapt så avanceret. Derfor ligger der et godt potentiale i forhold til, at den første type virksomhed overlader sit brugte IT-udstyr til den anden type.

Selv om udstyret ikke længere kan følge med den første type virksomheds behov, så er der mange andre typer virksomheder, som sagtens ville kunne bruge det aflagte udstyr.

Brugt IT udstyr som en handelsvare

Netop idéen med at genanvende brugt IT-udstyr fra virksomheder har firmaet, Brugt-it, taget til sig og skabt en god geschæft på. Det er til stor gavn for mange virksomheder – både dem, der skal sælge og dem, der skal købe det brugte IT-udstyr.

Det er helt i tråd med tidens genbrugstanker, og det er sandelig også til stor gavn for miljøet. Således bliver alle vindere i den form for handel.

Den følsomme data

I en computer kan der jo som bekendt ligge følsomme oplysninger. Det har man taget højde for hos Brugt-IT. De er blevet certificeret som Certus Partner, hvilket er en garanti for, at alt, hvad der lå på de brugte computere, bliver håndteret helt efter reglerne og ikke kommer videre.

Der er altså ingen grund til at være urolig for hverken personlige eller fortrolige data.

Tænk i bæredygtighed

Vi bør alle tænke i bæredygtighed – både som privatpersoner og som virksomheder. Alle led i vores samfund bør løfte i flok, når det kommer til at passe så godt som muligt på vores miljø.

Set fra det aspekt giver det så god mening at genanvende alle former for materialer. Nogle kan genbruges, som de er, andre skal omdannes til noget helt andet. Et vigtige er, at det bliver gjort og at det bliver gjort på den bedst forsvarlige måde.

I den sammenhæng skånes miljøet virkelig meget, når IT-udstyr genbruges. Både som det er, fordi det endnu ikke er helt uddateret og hvis det renses grundigt både udvendigt og indvendigt, som de gør hos Brugt-IT, så andre virksomheder kan få glæde af udstyret i nogle år. Det giver mening.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑