Få styr på din hverdag med Outlook

Der er meget at holde styr på i hverdagen, når mail-indbakken skal tjekkes, nye aftaler skal skrives i kalenderen og mails skal sendes

Det betyder, at man har gang i flere forskellige applikationer på én gang, og når det hele skal koordineres og holdes struktureret, så er der meget at se til. Med i Microsofts office-pakke følger dog løsningen på netop alle disse besværligheder – nemlig Outlook.

Hvad er Outlook?

Outlook er kort sagt et program, der har funktioner som både e-mail, kalender, kontakter og opgavestyring samlet på ét sted. Alt, det kræver, er adgang til internettet, og så er man godt kørende med samtlige funktioner.

Man kan både få adgang til Outlook via computeren eller som en app på sin smartphone, så ens kalender og mail-indbakke altid er i lommen. Mail-programmet er den funktion, der bliver brugt mest og af flest, men de øvrige funktioner er i den grad også værd at benytte sig af, da det kan give en god struktur i hverdagen at have det hele samlet på ét sted.

Med kalenderen kan man nemt og hurtigt holde styr på sine aftaler, og med kontakt-funktionen kan man nemt holde styr på sin kontaktliste ved hurtigt at danne sig et overblik over samtlige navne og kontaktoplysninger, så man let kan komme i kontakt med folk.

Derudover findes den funktion, der hedder opgavestyring, som gør det muligt at oprette og redigere opgaver og have dem alle sammen samlet, så de er lette at holde styr på.

Vil du vide mere om Outlook, så kan du læse med her, eller du kan overveje at tage et Online Outlook-kursus for at få fuldstændig styr på alle de smarte funktioner, der kan gøre din hverdag mere struktureret.

Få styr på dine mails

En e-mail indbakke kan meget hurtigt blive rodet og uoverskuelig, hvilket kan gøre det svært at holde styr på det hele. Især hvis man bruger programmet til sit arbejde, hvor det er vigtigt, at man holder styr på sine mails, så man får svaret på dem alle sammen.

Med Outlook er det dog nemt at gøre sine e-mails mere strukturerede, blandt andet ved at oprette undermapper, der har hver sin kategori. På den måde slipper man for at have tusindvis af mails liggende blandet sammen i sin indbakke, så de ikke er til at finde rundt i.

Man kan også gruppere mails i samtaler, så de mails, der hører sammen, bliver vist som en tråd i stedet for som flere forskellige og individuelle beskeder.

Derudover kan man tilføje flere mailadresser, så man for eksempel kan få adgang til både sin arbejdsmail og sin private mail i det samme program, så man igen slipper for at navigere mellem flere forskellige programmer.

Man kan desuden bruge den funktion, der hedder forsinket afsendelse, som gør det muligt at bestemme, hvornår en mail skal afsendes. Dette giver én friheden til at skrive en mail, når man har tid til det, måske i flere dage i forvejen, men først sende den på et bestemt tidspunkt.

Organiser din kalender

Outlook er i den grad også en rigtig god løsning, hvis man ønsker at have bedre styr på sin kalender. Man kan for eksempel oprette mere end én kalender, hvilket gør det muligt at have styr på sine arbejdsaftaler og møder samt sine private aftaler i to separate kalendere samtidig med, at det hele er samlet i ét program.

Yderligere kan man tilføje en ekstra kalender i en anden tidszone, hvilket gør det langt nemmere at organisere møder med en person i udlandet eller at holde styr på sine planer under en rejse ud af landet.

En anden smart funktion er, at man kan dele sin kalender med andre. Er det for eksempel svært at finde tid til et møde med en anden person, kan man give vedkommende adgang til ens kalender, så man ikke behøver at skrive frem og tilbage for at finde en dato og et tidspunkt, der fungerer for begge parter.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑