Få mere i pension uden at betale mere

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er faktisk muligt at booste din pensionsopsparing, også selvom du ikke indbetaler flere penge. Det kræver blot, at pengene bliver flyttet lidt rundt, og så kan du forøge din pensionsopsparing ganske let

Hvor mange penge du kan få ud af dette smarte trick, det afhænger naturligvis af en række forskellige forhold, men beregninger fra Danica viser, at er det ikke er et helt ligegyldigt beløb. Hvis man bare kan flytte 1.500 kr. om året, kan man faktisk ende med at få hele 126.800 kr. mere i sin pension.

Beregningen er baseret på 73.830 kunder, som har fået foretaget et pensionstjek. Her viste det sig, at størstedelen var overforsikrede, og de 73.830 kunder kunne tilsammen øge deres pensionsopsparing med ca. 900 millioner kr. hvis de flyttede deres overforsikringer ved tab af erhvervsevne eller dødsfaldsdækning til deres pensionsopsparing.

Danskerne snyder sig selv for flere milliarder

Hvis Danicas regnestykke for deres kunder er repræsentativt for hele det kommercielle marked i Danmark, så snyder danskerne sig selv for mere end 4 milliarder kr. i pensionsopsparing. Det er et beløb, der kunne findes, hvis man sparkede på de steder, hvor man er overforsikret.

”Hvordan man skal være dækket, ændrer sig i løbet af livet, i takt med at man får børn, flytter mv. En nyetableret familie med relativ stor boliggæld og små børn har brug for mere tryghed for indkomsten, end en familie med stor opsparing og børn, der mere eller mindre er fløjet fra reden,” udtaler Mads Moberg Reumert der er seniorøkonom i Danica ifølge Finans.dk

Forældrekøb kan bedre betale sig end pensionsopsparing

Nu hvor vi er i gang med finurligheder omkring en pensionsopsparing, så kan det faktisk endnu bedre betale sig, hvis man vælger at investere i en lejlighed i stedet for i ens pensionsopsparing. Det kan enten være et supplement, eller en decideret erstatning for pensionsopsparingen med en lejlighed.

”En investeringslejlighed kan være et udmærket alternativ eller supplement til en pensionsopsparing. Det er klart, at man løber en risiko for prisudsving, men jo længere tidshorisont, man har, desto mindre bliver risikoen,” lyder det fra Christian Bækmark, der er indehaver hos PrivatRevision.

Christian Bækmark har foretaget en regnestykke der viser, at hvor man over en 12-årig periode med et beløb på 500.000 kr. i pensionsopsparing vil kunne have 900.000 kr. så vil man i samme periode kunne have 1.4 millioner kr. hvis man i stedet investere i en lejlighed.

Den store gevinst kan især hentes, hvis man er villig til at sælge ens nuværende bolig og for en kort periode bosætte sig i lejligheden. Det er det såkaldte forældrekøbstrick, der sparer skatten. Vælger du at betale skat i overstående situation, ville det koste 280.000 kr. og beløbet ville således lyde på ca. 1.1 millioner kr. Det er fortsat 200.000 mere end med en pensionsopsparing.

Frister tanken om en lejlighed i stedet for en pensionsopsparing, så bør du undersøge dine muligheder, det kan du f.eks gøre her https://moneybanker.dk/.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑