Få bredere indsigt i din personprofil

Vi lever i en verden, hvor nøgleord som ”effektivitet”, ”produktivitet” og ”adfærdsmønstre” er centrale for enhver del af hverdagen. For uanset om vi er på arbejde, i hjemmet eller til en begivenhed, skal vi vide, hvordan vi på bedst mulig vis interagerer med hinanden og arbejder sammen

Af netop den årsag er det også blevet vigtigt, at vi ved, hvordan vi fungerer i fællesskab og selvstændigt, og har vi ikke den indsigt, kan det være svært at vide, hvordan man i en given situation vil agere, og hvor effektiv man eventuelt vil være.

I artiklen her kigger vi på, hvordan du som individ kan gøre en større indsats i din hverdag ved at have kontrol over sin egen adfærd og dine individuelle handlemønstre.

Læs med, og bliv klogere på, hvordan du på egen hånd kan tage hånd om din effektivitet med få enkle tips og værktøjer, der er designet til netop at gøre dig klogere på dig selv.

Test dig selv med en adfærdskortlæggende personanalyse

En af de ting, man kan prøve sig frem med, hvis man gerne vil have mere indsigt i, hvordan man er og agerer i forskellige situationer, består i, at man skal udfordre sig selv ved at tage en enneagram-analyse. På baggrund af denne får man nemlig en grundlæggende viden om, hvordan man i arbejdssituationer og i privaten vil agere og forholde sig til forskellige situationer.

Enneagrammet har til opgave at gennemskue dig og dine adfærdsmønstre, således at du nemmere kan vide, hvordan du selv vil reagere – og ud fra det forberede dig eller være opmærksom herpå.

Det kan lyde underligt, at man skal have en test/analyse til at fortælle en, hvordan man som individ forholder sig til forskellige situationer, men ikke desto mindre er det ikke helt uvæsentligt at kende til disse reaktionsmønstre på forhånd.

Kender man disse, har man nemlig mulighed for at forholde sig kritisk til sin egen reaktion, og man kan i mange tilfælde agere mere konstruktivt i forhold til ledere, ansatte eller i forbindelse med et parforhold.

Få et bedre parforhold med en profilanalyse

Udover man i høj grad har mulighed for at fokusere på produktivitet, effektivitet og lignende med en persontest, har man i den grad også mulighed for at kunne få en større indsigt i sin rolle som partner, hvis man får lavet en personanalyse.

For selvom testen måske primært bruges i erhvervslivet, er den også med til at fastslå og forberede dig på, hvordan du og din partner reagerer, når man går en given ting i møde eller på anden vis overrasker sin partner.

Specielt i forbindelse med noget så intimt som et parforhold kan det også være givende, at man ved, hvordan man selv er og agerer, da det netop er her, man giver helt slip, når man eksempelvis er vred eller begejstret. Og så er det jo særdeles effektivt, at man i den relation kan være forberedt på modtagelsen hos partneren – eller måske dæmpe sine egne – måske negative – reaktioner.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑