Er betalinger med kryptovaluta sikre eller ej?

Kryptovaluta er kommet for at blive. Og det er populært som aldrig før at betale med valutatypen. Men hvad skal du vide, og er det overhovedet en sikker betalingsmetode? Det kan du blive lidt klogere på her

Hvad er kryptovaluta?

Før vi overhovedet kan tale om betalinger med kryptovaluta, kræver det først en præsentation af begrebet. For hvad er kryptovaluta egentlig?

Kort sagt er kryptovaluta en digital valuta. Valutaen udgør et betalingsmiddel, som anvender kryptografi til transaktioner, og den fungerer uafhængigt af banker og regeringer. Det vil sige, at den ikke bliver udstedt af en nationalbank, men i stedet på platformen blockchain.

Ligesom med aktier og fysiske valutaer kan du handle med kryptovalutaer ud fra en fastsættelse af deres værdi. Der findes flere forskellige kryptovalutaer, og stadig flere kommer til. De mest kendte er Altcoin, Ripple, Litecoin, Ethereum og Bitcoin, der både har skabt millionærer og milliardærer.

Betal med kryptovaluta i alverdens netbutikker

Stadig flere og flere brancher skifter over til betalingsformer med kryptovaluta. Det gælder elektronikshops, online casinoer, som Unibet, og mange flere. Mange webshops ser det nemlig som mindre risikabelt set ud fra et forretningsmæssigt synspunkt.

For når der bliver svindlet med kredit- og dankort på nettet, koster det virksomhederne dyrt. Det betyder derfor også, at du snart kan betale med den digitale møntfod i tusindvis af webshops.

Et stigende antal steder kan du få et bitcoin-betalingskort som følge af kryptovalutaens store popularitet. Inden du anskaffer dig sådan et betalingskort, er det dog en god idé at undersøge markedet grundigt.

Der kan nemlig være stor forskel på både, priser, gebyrer og troværdighed. Du bør ikke overføre al din kryptovaluta til betalingskortet, men i stedet sætte lidt over ad gangen. For du har ikke samme garanti med sådan et kort.

Kryptovaluta og sikkerhed

Overordnet set kan kryptovaluta vise sig at være en mere sikker måde at betale på. For når du betaler med et traditionelt kreditkort på internettet, så sender du også dine oplysninger ud i det digitale rum. Og det kan hurtigt opsnappes af andre, som kan misbruge dine oplysninger.

Betaler du med kryptovaluta, sender du derimod ikke andre oplysninger end dit betalingsbeløb. Det gør det derfor sikrere i forhold til IT-kriminalitet og hacking.

Alligevel skal du være opmærksom på, at du ikke i samme grad er beskyttet som ved almindelige investeringer og valutaer, der har investor- og forbrugerbeskyttelse.

Betaling med kryptovaluta kan være en sikker måde at betale på, men selve investeringen i bitcoins kan være en ustabil en af slagsen. Prisen stiger nemlig i takt med, at flere træder ind på bitcoin-banen. Men når der ikke længere træder nye spillere ind i kampen, er der risiko for, at spillet løber tør for gevinster. Og det sender regningen over på de sidst tilkomne spilleres banehalvdel. På den måde kan det være en risikabel investering.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑