Går du og overveje at udskifte smøgerne med en e-cigaret, så læs med fordel denne guide. E-cigaret udstyr er en jungle at finde rundt i, men her får du nogle gode guidelines til at finde den rigtige.

E-cigaretter er kommet for at blive. Markedet for det røgfrie alternativ til cigaretterne er efterhånden blevet kæmpe stort, og udvalget af udstyr er enormt.

Hvad skal du bruge?

En e-cigaret består typisk af følgende komponenter:

Batteri: Enhver e-cigaret er drevet at et batteri. Det er typisk genopladeligt og fås i mange forskellige størrelser og udformninger. Gå efter et på minimum 1100-1300 mAh hvis du vil have til en hel dags forbrug.

Clearomizer: Også kaldet en tank. Heri fylder du e-væske. Den fås i mange forskellige afskygninger, og det er vigtigt at finde en der passer til dit batteri.

Coil: Også kalder brænder, forstøver, atomizer, etc. Denne lille anordning er et lille varmelegeme, som fordamper væsken og giver brugeren følelsen af at ryge. Coilen sidder placeret inde i clearomizeren og er derved gennemvædet med væske. Typisk kan coilen udskiftes når den er slidt op.

E-væske: Langt størstedelen af e-cigaretter skal der fyldes væske på, og her er der mulighed for at vælge smag og nikotinstyrke efter behov. Nye produkter med små filtre som udskiftes er ved at vinde frem, og trods den lille størrelse fungerer de rigtig fint.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

De forskellige muligheder med e-cigaretter

Der er kæmpe forskel på hvor godt e-cigaretter fungerer, og der er en masse skrammel på markedet, men også rigtig mange gode ting. Du skal bare vide hvad du skal kigge efter.

Engangs e-cigaretter: De er nemme at bruge, og du skal bare suge i dem. Når de er brugt op så kasseres de bare. Ulempen ved dem er dels at de ikke giver særlig meget damp, og derved har svært ved at stille rygetrangen, samt at du, hver gang du har brugt en op, kasserer et batteri. De er billige, typisk 30-40 kr. stykket.

E-cigaretter i denne kategori vil kunne stille lysten til at ryge kortvarigt, men det er nok de færreste der vil kunne kvitte smøgerne kun ved at bruge engangs e-cigaretter.

Cigaret look-a-likes: Der findes e-cigaretter, der er på størrelse med almindelige cigaretter, lige som engangs e-cigaretter, men hvor der er mulighed for at lade batteriet op og derved bruge dem igen og igen. Der er efterhånden kommet nogle gode produkter på markedet i denne kategori, hvor det faktisk er muligt at finde noget der giver nok damp til at du får følelsen af at ryge.

Ego e-cigaret: Her er tale om den mest almindeligt anvendte e-cigaret. Et batteri, en clearomizer til at fylde væske i, og ikke så meget andet. Knappen holdes inde, mens der suges i mundstykket. Denne type har været på markedet i nogle år efterhånden. De er nemme at bruge, og ikke vanvittig dyre. Dampmængden er der mange der kan klare et rygestop på, og det er nok en af grundene til at denne model har været så populær.

E-cigaret Mod. MOD står for ”modificeret batteri”, og her er typisk tale om lidt større modeller der er justerbare. Disse modeller har masser af power, og kan derved producere store mængder damp. Især det sidste år har disse vundet indpas på markedet, da de virkelig giver brugeren følelsen af at ryge, og derved fjerner trangen til en almindelig cigaret.

E-cigaret Test

Vi har i samarbejde med Din-eCigaret udvalgt 4 e-cigaretter af forskellig kaliber og testet dem, for at finde ud af hvordan de fungerer. Der findes rigtig mange andre e-cigaretter der kan sammenlignes med de 4, men her får du en gennemgang af hvor gode de er.

LÆS OGSÅ: Brændeovn test

ePuff-T CE4 – Til dig med stort behov  

Er du ny på markedet for e-cigaretter? Og har du svært ved at vælge, hvilken du skal købe i først omgang? Så er ePuff-T CE4 et godt bud – især hvis du står med et stort behov. ePuff-T CE4 er et startsæt, som består af to af de bedste sælgende e-cigaretter på markedet. Her er tale om den populære ePuff-T og CE4 clearomizeren. Du får altså to skønne e-cigaretter. Når du køber ePuff-T CE4 medfølger foruden de to e-cigaretter et laderstik samt et laderkabel til eGo gevind, så du altid nemt kan oplade din e-cigaret. Desuden medfølger 2 eGo-T / Vision 650 mAh batterier. 

Selve e-cigaretten fås i en del forskellige farver i form af sort, blå, pink, rød og en klassisk rustfri farve. Batteriet fås i farverne hvid, rød, blå, sort og rustfri. Det er utroligt smart, da du så selv kan kombinere farverne, som du vil. Der ydes ikke garanti på selve e-cigaretten, altså clearomizeren. Du behøver dog ikke købe nyt batteri hver gang, du skal købe en ny e-cigaret. Du skal blot købe ny clearomizer. Men ved køb af ePuff-T CE4 får du jo to clearomizere – så du er godt kørende! Der er 3 måneders garanti på batterierne. ePuff-T CE4 har en levetid på 1-2 uger og har en batterikapacitet på 650 mAh, hvilket svarer til en lille dags brug alt efter behov. 

Derfor bør du vælge ePuff-T CE4 

 • Ved køb medfølger 2x clearomize
 • Vurderet som rank 1 i sin kategori på esug.dk 
 • 1-2 ugers levetid

ePuff-T CE4 vs. Markedet 

ePuff-T CE4 er ideel til dig, der har brug for alt udstyr til e-cigaretten, måske fordi det er første gang, du skal købe en e-cigaret. Her foretager du nemlig et stort køb med to medfølgende e-cigaretter. Mange andre startpakker indeholder ikke 2 e-cigaretter. Denne pakke skiller sig derfor ud ved, at den giver dig god mulighed for at prøve det af og finde ud af, om det er noget for dig. 

Specifikationer 

 • Batterikapacitet: 650 mAh 
 • Levetid på 1-2 uger 
 • Indeholder 1,6 ml
 • Farver: sort, blå, pink, rød, rustfri / hvid, rød, blå, sort, rustfri

ePuff-T CE4

Aspire Breeze 2 – Den lille e-cigaret 

Aspire Breeze 2 er endnu et skønt startsæt til dig, der måske skal prøve e-cigaretter for første gang eller som har brug for et helt nyt sæt. Måske er dine andre materialer opbrugt, eller måske har du brug for at prøve noget nyt. Aspire Breeze 2 vinder utroligt meget på sit udseende og sin størrelse. Det er nemlig en lille handy e-cigaret, som er nem at have med i tasken eller lommen. 

Aspire Breeze 2 fungerer desuden som en alt-i-en e-cigaret, da den både fungerer som mund-til-lunge-sug eller med direkte lunge-sug. Den har samtidig en tilfredsstillende dampmængde, som på mange måder, giver dig følelsen af at ryge en klassisk cigaret. 

Måske har du prøvet andre e-cigaretter, hvor det var svært at vide, hvor meget batteritid, der var tilbage. Det er super træls, når du står og skal have din e-cigaret med på farten, men du kan altså ikke lige huske, om du fik ladet den op. Det er ikke noget problem ved Aspire Breeze 2. Det utroligt smarte er nemlig, at du ved denne kan se batteritiden, som vises ved let belysning inde i tanken. Den har en farvekode, som du hurtigt lærer at kende. Den lyder på lilla = fuldt opladt. Blå = mellem opladt. Rød = mangler strøm. Aspire Breeze 2 har desuden en batterikapacitet på hele 1000 mAh. Det betyder, at du kan tage den med på farten, og så holder den typisk en hel dag – naturligvis alt efter, hvor meget du bruger den. Du har selv mulighed for at styre airflow, så du selv vælger, hvor stramt et sug, der skal være. Den sidste smarte funktion ved denne e-cigaret er, at den er designet ekstra sikker. Den har nemlig et system, der slukker af sig selv, når den har været aktiveret i mere end 10 sekunder. Ved køb af Aspire Breeze 2 medfølger selve e-cigaretten, 2x 0,6 og aspire breeze coils og 1 usb kabel. Alt i alt en rigtig smart e-cigaret, men nogle fantastiske funktioner. 

Derfor bør du vælge Aspire Breeze 2 

 • Designet med ekstra fokus på sikkerhed
 • Vurderet som rank 1 i sin kategori på esug.dk 
 • Lille og handy e-cigaret 

Aspire Breeze vs. Markedet 

Aspire Breeze 2 adskiller sig fra de andre e-cigaretter på markedet gennem sit design og sin størrelse. Den har et ekstraordinært design og måler kun 96 x 35 x 19 mm. Det er altså sjældent, at du finder en så lille e-cigaret! 

Aspire Breeze 2 skiller sig desuden ud fra de andre på markedet gennem sit sikre system. Aspire Breeze 2 er den eneste e-cigaret i denne oversigt med det smarte selvslukkende system, som jo netop slukker af sig selv efter 10 sekunder! Så kan du altid vide dig sikker med din e-cigaret i lommen eller tasken. 

Specifikationer 

 • Batterikapacitet: 1000 mAh 
 • Batteriindikator 
 • Indeholder 2 ml
 • Coils: Breeze 1 
 • Farver: Blå, grå, rød 

Aspire Breeze 2

Innokin Go S Pen Kit – Det billige valg 

Hvis du er vant til at købe e-cigaretter, så ved du at damp-output og batteritid, er nogle af de vigtigste ting. Det er ganske enkelt med til at afgøre, om der er tale om en god e-cigaret. Det er der her! Innokin Go S Pen Kit har et konstant 13W output, hvilket giver dig en utrolig god dampfølelse, som er meget lig følelsen af at ryge en klassisk cigaret. Samtidig er Innokin Go S Pen Kit primært designet til mund-til-lunge-dampning, hvilket er dét du gør, når du ryger en klassik cigaret. Altså er denne e-cigaret ganske enkelt designet til at give dig den bedste fornemmelse af at ryge en ’rigtig’ cigaret. 

Innokin Go S Pen Kit har en rigtig god smag. Den har specialdesignede coils, som giver en særpræget god smag. Batteriet har desuden utrolig stor kapacitet på hele 1500 mAh. Denne e-cigaret har også en batteriindikator, som gør, at du ikke behøver bekymre dig om, hvornår du løber tør for batteri. Batteritiden vises ud fra en trefarvet indikator. Når den så løber tør for strøm, oplades den via mikro USB, som medfølger ved køb. Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke må skifte tanken på modellen, da det er en engangstank. Du skal derfor købe en ny Innokin Go S Pen Kit eller en anden e-cigaret, når denne løber tør. Men Innokin Go S Pen Kit er billig og utrolig funktionsdygtig – så mon ikke, du går tilbage til den, når du har brug for en ny. Den fås desuden i flere forskellige farver såsom sort, metal, lys blå, pink og rustfri. Den er designet i rustfrit stål. 

Derfor bør du vælge Innokin Go S Pen Kit 

 • Batteriindikator
 • Vurderet som rank 1 i sin kategori på esug.dk
 • Stor batterikapacitet 

Innokin Go S Pen Kit vs. Markedet 

Når vi kigger på Innokin Go S Pen Kit sammenlignet med andre e-cigaretter på markedet, så skiller den sig ud på 2 faktorer: pris og batterikapacitet. Begge dele er yderst positivt. Først og fremmest er Innokin Go S Pen Kit utrolig billig. Den er væsentligt billigere end både Aspire Breeze 2 og ePuff-T CE4.  Det er netop også derfor, at vi har markeret den som ’det billige valg’. På trods af at den er billig, går du absolut ikke på kompromis med kvaliteten. Den har en utrolig stor batterikapacitet, som overstiger mange e-cigaretter væsentligt! I denne oversigt finder du kun KangerTech EVOD og Eleaf iStick 30W, der overstiger denne batterikapacitet. 

Specifikationer 

 • Modstand: 1,6 ohm 
 • Batterikapacitet: 1500 mAh  
 • Indeholder 2 ml
 • Speciallavet coil
 • Cut off tid: 15 sek 
 • Farver: sort, metal, lys blå, punk, rustfri 

Innokin Go S Pen Kit

KangerTech EVOD batteri med en EVOD 2 Clearomizer.

Et simpelt sæt med 1 knap, der er meget nemt at bruge. Coilen (varmelegemet) skal udskiftes relativt tit, ca. 1 gang om ugen. Når væsken påfyldes kan det være lidt svært at se hvor meget der er plads til, da væskekammeret kun er delvist gennemsigtigt.

Batteriet fås i forskellige størrelser, og det vi testede var på 650 mAh. Dette var ikke helt nok til 1 dags forbrug, men batterierne fås op til 1300-1600 mAh, hvilket er over dobbelt så meget.

Dampmængden og smagen var lidt skuffende, men med brug af e-væske med nikotin, så blev rygetrangen rigeligt stillet.

e cigaret

 

LÆS OGSÅ: Pillebrændeovn test

Steam E-cigaret.

Overraskende god mængde damp og smag, på trods af at den kun er på størrelse med en cigaret. Et meget brugervenligt system, hvor mundstykket skrues af og udskiftes, når det er brugt op. Ikke noget med at fedte rundt med væske.

Med i sættet er en smart laderbox, som er på størrelse med en tynd pakke cigaretter, hvor der er plads til 2 e-cigaretter, og 3 ekstra filtre.

Filtrene holder ifølge Steam selv 1-3 dage, så med sådan en pakke i lommen har du snildt til nogle dage.

steam power pack

SE OGSÅ: Biopejs

Eleaf iStick 30W med en Eleaf GS Air Clearomizer.

Batteri på 2200 mAh der ligger rigtig godt i hånden. Lidt større end de ovenstående modeller, men når man vænner sig til den, så er det et rigtig godt apparat. En rigtig fin mængde velsmagende damp, og mulighed for at justere hvor mange watt man vælger at coilen (varmelegemet) i toppen skal have.

Coilen holdt overraskende nok til 3-4 ugers brug, selv om den blev brugt hver dag. Et rigtig godt sæt som gengiver følelsen af at ryge.

istick 20w gs air atomizer

 

LÆS OGSÅ: Pillefyr test

SMOK X-Cube 2 med en SMOK TFV4 Clearomizer.

Her er tale om et virkelig powersæt til den som vil lave de største dampskyer. 180 Watt kan den gå op til. Et hav af indstillingsmuligheder, LED lys i forskellige farver, og firmwareupdates, gør dette til en af de vildeste e-cigaretter vi har set. Lige pludselig er det mere show off der er tale om, end et rygestop.

X-cuben med en TFV4 Tank bruger utrolig meget væske, så hvis det er den du vælger, så vær forberedt på at investere i en hel del e-væske.

x-cube 2 tfv4

SE OGSÅ: Gulv biopejs

Topscorer

Der er meget for og imod de forskellige modeller, og vi fik snævret finalen ind til to modeller, nemlig Steam e-cigaretten, og Eleaf iStick 30W med GS Air Clearomizer. Isticken er nem i brug, og gengiver rigtig godt følelsen af at ryge. Derimod er den stor at have med sig, så vinderen er:

STEAM Power kit. Størrelsen og funktionaliteten gør at denne e-cigaret på størrelse med en almindelig cigaret løber med sejren. Filtrene fås med forskellig smag, i 2 nikotinstyrker, og også helt uden. Et andet stort plus er at der ikke er noget bøvl med væske der skal fyldes på, og coils der skal udskiftes.

Alle vil kunne finde ud af at bruge en Steam e-cigaret. Når filteret er tomt, så sætter du bare et nyt på. Ingen indstillinger, lille smart størrelse, og god dampoplevelse. Det er da en vinder.

Læs også vores artikel om: Knivsliber Test – Er de pengene værd?

Forfatter