Dykker ferie på Filippinerne

Øer, der skinner som grønne perler i et perfekt vandblåt hav med hvide strande og palmer, Filippinerne … Måske skal jeg bare bruge ordet ‘paradis’ for det er sådan det ser ud

Jeg har været samlet 3,5 uger i Manilla (hovedstaden) og på øen Cebu. Jeg havde fantastiske oplevelser og en fantastisk ferie, og jeg elsker bare Filippinerne, og deres indbyggere.

Jeg har lavet 22 dyk under mit ophold på Cebu, og jeg elskede hvert eneste af dem. Det skal også lige nævnes at jeg er erfaren og har haft mit dykkercertifikat i mange år, men selvom jeg er erfaren, så kan der godt gå lang tid mellem mine dyk og derfor tager jeg en gang imellem dykkerkurser, så jeg bliver holdt opdateret og får genopfrisket min viden og egenskaber.

Der er mange steder herhjemme hvor du kan tage et dykker certifikat, hvis du gerne vil ud og opleve livet under vandet.

Dykning på Cebu

På øen Cebu blev var jeg i den berømte MoalBoal-provins. Dette område er 3,5 timers kørsel fra Cebu by og er berømt for dykning.

Min favorit dykkested er Pescador Island, som er en lille ubeboet ø foran Moalboal-kysten. Du kan dykke rundt på øen og bare nyde de smukke koralvægge og alt det liv, der er under vandet.

På et tidspunkt under et dyk stødte jeg på en lille smule fisk, der blev jaget af flere tun. Jeg stødte også dagligt på skildpadder og en gangene så jeg 8 skildpadder under et dyk! Jeg elsker bare skildpadder, jeg synes at de er fantastiske væsner!

Jeg så også den rituelle parring af Mandarin fisk. Du kan kun se dette ved solnedgang, og det er en af ​​de smukkeste rev fisk, jeg nogensinde har set.

Men hvad jeg vil altid huske fra dykningen i Cebu er dykning med hvalhajer. Disse blide giganter er et fantastisk syn og det var bare magisk at være i vandet ved siden af ​​dem.

Et andet fantastisk dyk var med en enorm stime af sardiner, der nåede op i hundredtusinderne. Lige foran kysten er de altid på samme dykkeplads og det er sjældent at de skifter placering. De er faktisk ret skadelige for koralrevet. Deres ekskrementer er virkelig sure og ødelægger faktisk korallerne under dem. Alligevel var det fantastisk at se sådan en stor stime, som bare fjerner solen fuldstændig.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑