Derfor er fibernettet fremtidens internet

I takt med, at fibernettet er blevet etableret i større dele af landet, er dset også blevet mere populært at have fibernet. Udbydere som Fibia er forgængere for udvindingen af infrastrukturen, så hele Danmark har adgang til fibernet.
Der er mange årsager til, at fibernettet er blevet så populært. Primært handler det dog om garanterede hastigheder, symmetrisk up- og download hastighed og enormt høj kapacitet.
Herunder ser vi nærmere på, hvad disse fordele helt præcist betyder for dig.

Med fibernet får du garanteret hastighed

Til stor frustration for mange tilbyder almindelige bredbåndsforbindelser typisk kun hastigheder op til en given grænse. Det vil sige, at hvis du betaler for en 50 Mbit/s, kan det godt forekomme, at hastigheden til tider er væsentligt under 50 Mbit/s. Med andre ord betaler du for et internet, som du ikke helt kan regne med.

Disse uigennemsigtige internethastigheder har fibernettet gjort op med, og det er en af de primære årsager til, at det er blevet så populært. Med fibernettet får du præcis den internethastighed, som du betaler for – garanteret!

Symmetrisk up- og downloadhastighed

En typisk internetforbindelse kunne eksempelvis være på 50 Mbit/s downloadhastighed og 10 Mbit/s uploadhastighed. Det betyder, at du vil have væsentligt nemmere ved at hente ting ned fra internettet, end du vil have ved at lægge dem op. Downloadhastigheden bruges til at hente filer, billeder, musik og til at se streaming. Uploadhastigheden bruges derimod til oplægning af billeder, filer og videoopkald. Med en traditionel bredbåndsforbindelse kan du nemt risikere, at der er lange ventetider forbundet med upload af filer.

Vælger du fibernet får du ikke nogle problemer med uploadhastigheden, da den er skruet op til at matche downloadhastigheden.

Et fibernet – høj kapacitet

Fibernettet er baseret på den seneste nye lysoptiske teknologi. Med denne teknologi medfølger en enormt høj båndbredde. Det betyder, at din internetforbindelse ikke påvirkes af, om din nabo eller overbo også er på internettet. Fibernettet har stor kapacitet for at håndtere mange internetforbindelser af gangen, hvilket også fremtidssikrer forbindelsen.
Det har desuden ingen påvirkning på din internetforbindelse, om din husstand ligger langt fra nærmeste central eller om der er bakker og terræn i vejen.

Så hvis du gerne vil have det bedste af det bedste, når det kommer til internetforbindelse, bør du vælge fibernettet. Hvis du elsker at streame i høj kvalitet uden afbrydelser, eller hvis du er hardcore gamer, er fibernettet perfekt til dig.


Comments are closed.

Back to Top ↑