Boligkøb – hvordan skal man gribe det bedst an?

Boligmarkedet i Danmark er brandvarmt. Priserne stiger i hele landet og særligt i de større byer, hvor især lejligheds- og huspriserne stiger kraftigt. Netop derfor er der ekstra mange, der skal ud og stifte bekendtskab med boligmarkedet for første gang, da mange både skal købe og ikke mindst sælge deres bolig. Og netop et bolig salg kan være en indviklet affære, både som køber og sælger, og derfor kommer der her en kort guide, som kan give dig et overblik over, hvilke fagfolk du kan overveje at alliere dig med og ikke alliere dig med som boligkøber.

1: En ejendomsmægler – sælgers bedste ven

Det første man skal være opmærksom på, når man køber bolig, er ejendomsmæglerne. Man kan hurtigt få et indtryk af, at en ejendomsmægler en flink fyr, imens han viser din nye mulige drømmebolig, og det kan han også sagtens være, men her skal man være opmærksom på, at en ejendomsmægler kun har en rolle og det er at få en bolig solgt, og derfor skal man som førstegangsboligkøber ikke sætte sin lid til ejendomsmæglere.

En ejendomsmægler går kort sagt ud på at vurdere handelsværdien af en ejendom, samt fastsætte kontantprisen og rådgive om muligheden for en byggeteknisk gennemgang af ejendommen. Derfor er man selvfølgelig forpligtet til at fortælle om mulige skader, såsom ødelagte vinduer eller råd samt fremtidige kommunale planer for en boligs grund eller lokalområde, men som boligkøber er der heldigvis en lang række andre fagfolk, man kan alliere sig med, hvis man have en stærk forhandlingsposition i forhold til sin bolighandel.

2: En købsmægler – købers modvægt til ejendomsmæglerne

Så hvis ikke man skal sætte sin lid til ejendomsmæglerne hvem skal det så være? Det kunne være en købsmægler, og som navnet antyder, så er en købsmægler en mægler, der er på købers side. Og en købsmægler kan hjælpe dig på samme måde som en ejendomsmægler er sat til at hjælpe boligsælger. Mange danskere vælger derfor i år at starte et samarbejde med en købsmægler, og det er med god grund, for en købsmægler kan hjælpe dig med en lang række udfordringer herunder besigtigelse af boligen, samt deltage i forhandling af pris med ejendomsmæglerne, og på den måde kan man få en stærk modvægt i forhold til ejendomsmæglerne. Hvis du selv kunne tænke dig at alliere dig med en købsmægler, kan du finde et godt tilbud på denne side.

3 En boligadvokat – Få kompetent rådgivning til din bolighandel

Udover en købsmægler så har man som kommende boligkøber også mulighed for at alliere sig med en boligadvokat, der kan ses som det klassiske valg i forhold til en købsmægler. Både købsmæglere og boligadvokater har mange af de samme kompetencer og kan derfor tilbyde mange af de samme ydelser. En ting, som mange vil mene er en god ting, er at tegne et advokatforbehold via en boligadvokat.

Et advokatforbehold er en ekstra sikring af køberens mulighed for at annullere en ejendomshandel uden at skulle benytte sig af den fortrydelsesret, der er en del af lovgivning for handel med fast ejendom. Fordelene ved et advokatforbehold er kort og godt, at køberen efter at have underskrevet en købsaftale får betænkningstid i samråd med sin advokat. Godkender advokaten ikke aftalen, kan køber herefter springe fra og som følge af advokatforbeholdet undgå at betale 1% af købesummen som godtgørelse til sælgeren. Hvis noget skulle gå galt i sidste ende kan man derfor nemt trække sig fra en bolighandel. Hvis du vil vide mere om fordelene ved at engagere dig med en boligadvokat, kan du finde det her.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑