Boligguide: Tre tips til klargøring af kolonihavehuset før salg

Selvom vinteren kulden i disse dage hænger tungt over det danske landskab, så er foråret lige rundt om hjørnet, og for rigtig mange danskere betyder det, at sommer- eller kolonihavehuset skal beses efter en lang vinter.

Foråret er nemlig den tid på året, hvor boligmarkedet kører i højeste gear, og her er særligt sommer- og kolonihavehuse omkring de større byer særligt eftertragterede.

Hvis du overvejer at sælge dit sommerhus eller fritidsbolig i denne sæson, kommer der her tre tips til klargøring af din bolig før et eventuelt salg.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

1: Tjek dit fit fundament for revner og undgå fugt

Det første man altid bør tjekke på en bolig efter en lang vinter, er ens fundament. Vintrene i Danmark er ofte præget af både sne, blæst og ikke mindst store mængder regn. Dette har den afledte effekt, at det ofte slider på din boligs fundament.

Derudover vælger mange dyr også at søge tilflugt fra de lave temperaturer i små revner i fundamentet og dette giver dem mulighed for at forsage yderligere slid.

I værste tilfælde kan dette føre til problemer med fugt og ikke mindst skimmelsvamp, hvis ikke man tager hånd om dette i tide.  Den bedste måde at undersøge om der er sket slitage på dit fundament er ved at gå rundt om din bolig og se efter, om der er opstået små revner.

I langt de fleste tilfælde kan du selv fylde disse revner ud, uden at skulle involvere en håndværker.  I forbindelse med et eventuelt salg er dette ekstremt vigtigt at have helt styr på, da man kan blive pålagt udgifterne til forbedringen af dette, selv efter et salg er gennemført.

SE OGSÅ: Brændeskur

2: Sørg for at tjekke efter løsetagplader

Det næste sted man bør tage et kig efter en lang vinter er på ens tag. Om vinteren falder der ofte store mængder sne på kort tid og dette kan være en stor belastning for dit tag.

Derudover kan storme også være med til at rive en eller flere tagsten løse, og dette kan ligesom før gøre at man får problemer med både fugt og ikke mindst råd i boligen.

Derfor bør man altid finde en stige frem og tage et kig på sit tag.

En tredje ting som man også skal være opmærksom på hvis man gerne vil undgå at have problemer med både råd og fugt er alger.

Hvis du ser, at dit tag har store grønne pletter, bør du straks rense dit tag med noget fliserens. Dette tager ikke lang tid, men gør en stor forskel for din bolig og ikke mindst din salgspris!

SE OGSÅ: Hængekøje med stativ

3: Gå dit elinstallationer efter i sømmene

Det sidste som du bør tjekke efter i sømmene efter en lang vinter, er dine elinstallationer. Dårlige elinstallationer er den hyppigste årsag til brand, og det opstår ofte efter lange perioder, hvor der ikke har været aktivitet i en bolig og dermed belastning af elværket og elinstallationerne.

Her bør man særligt være opmærksom på elinstallationer som gulvvarme. I mange moderne køkkener er der også mange der får indlagt varme i bordplader i eg. Her er det også vigtigt at sikre sig, at alt fungere selvom der er tale om en relativ ny elinstallation.

Som udgangspunkt skal såvel nye som gamle installationer tjekkes efter i sømmene, hvis man vil være på den sikre side og have den bedste pris for sin bolig.

Kolonihavehuse er ligesom sommerhuse ofte karakteriseret ved at være lidt mere spartanske i deres indretning og derfor er det afgørende at alle centrale elinstallationer virker!

Hvis du selv kunne overveje at købe et kolonihavehus, kan du finde yderligere informationer om, hvordan du kan gribe dette an på denne side.


Comments are closed.

Back to Top ↑