Bærbar computer test – Hvilken skal du vælge, det får du hjælp til her!

Selvom langt de fleste af os danskere efterhånden ejer en bærbar computer, så kan det ofte være nødvendigt med en ny en af slagsen. Og hvad skal du så vælge?

Det er ingen hemmelighed, at markedet for bærbare computere er eksploderet helt enormt de senere år.

Der er især sket ting og sager efter Apples markante indtræden på markedet. Flere og flere producenter kappes om at producere og levere de bedste computere til de billigste priser, og det heldigt for dig.

Når det så er sagt, så er der stadig den hurdle ved hele begrebet ’Bærbar computer’, at det kan være en jungle at finde rundt i.

Dette gør sig især gældende, hvis du, ligesom de fleste andre danskere, hverken er interesseret i eller forstående over for de mange tekniske specifikationer i computerne.

Derfor har vi valgt at lave denne guide til dig, som indeholder en bærbar computer test, der klarlægger nogle af de mest gængse og populære modeller på markedet i øjeblikket.

Der er computere for enhver smag og stort set ethvert behov.

Hvad enten du mangler en god og hurtig arbejdscomputer til hjemmekontoret, en billig men stabil bærbar til at læse mails og spille Facebook-spil, eller en decideret gamer-computer, som kan køre de nyeste spil på højeste grafik, så finder du en passende bærbar computer i denne test.

Bærbare computere er med årene og den teknologiske udvikling blevet mindre og mindre.

De er blevet smallere og smallere, vejer mindre og mindre, og er generelt blevet langt mere bærbare end de tidligste modeller, vi så.

Men betyder dette så, at computerne så også er blevet dårligere? Er de blevet langsommere til at starte op? Til at køre diverse programmer optimalt? Eller har de fået forværret deres skærmkvalitet?

Det korte svar på alle disse spørgsmål er: Nej.

Og nu skal du se, hvor hurtige, gode og bærbare de populære bærbare computere rent faktisk er blevet med årene.

LÆS OGSÅ: Router test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

HP Notebook 14-bs003no 14″

HP Stream 14-ax000no 14"
0 kr.

HP har altid været kendt for at være en af verdens førende producenter af computere, og særligt på markedet med bærbare computere, har de i de senere år taget teten.

Kan løse alle opgaver

Denne model fra HP er ingen undtagelse. Her får du en yderst kraftig og effektiv bærbar computer, som du meget nemt kan have med på farten, når du skal lave lektier, skrive arbejdsmails eller noget helt andet.

Med de 14 tommer og bare 1,7 kilo, så fylder den ingenting, men indmaden er virkelig imponerende.

Med 8 GB RAM og 128 GB SSD harddisk, ny forbedret WI-FI antenne, op til 12,5 timers batteritid, så har du en meget brugbar bærbar til alle formål. Du mister i hvert fald ikke forbindelsen med omverdenen.

Den kraftige WI-FI antenne gør det ekstra sjovt at surfe eller streame på internettet, for den er lynhurtig.

HP leverer denne bærbare med HD webcam og Windows 10 Home edition.

LÆS OGSÅ: Printer test

Acer Aspire E5 bærbar

Acer Aspire E5 17,3" Bærbar
0 kr.

Acer er efterhånden et velkendt mærke som i starten skulle bide skeer med de store computerproducenter på markedet, og bevise overfor forbrugerne, at de var kommet for at bliv.

Og de er her endnu, og som et meget velrenommeret brand, som har super gode bærbare computere, til en sædeles attraktiv pris.

De ligger altid en smule under de store konkurrenter i pris, men lever op til dem i forhold til funktionalitet og kvalitet.

Super flor design og meget effektiv

Denne Acer Aspire E5 bærbare computer har en flot 17,3″ skærm i HD opløsning, og den virker som om, at det er en helt almindelig stationær maskine.

Når først du sidder med denne ultra tynde maskine i skødet på vej til jobbet i bus eller tog, så mærker du ikke, at det bare er en bærbar.

Dens ydeevne er i højeste grad noget som er værd at skrive hjem om.

Hurtig og med rigelig kapacitet til selv de største opgaver, inklusiv grafikarbejde, streaming og surfing på internettet.

Det er ikke noget denne model ikke kan klare.

Kraftig ydeevne

Den er udstyret med AMD Quad Core processor, AMD Radeon R5 M335 grafikkort – to GB RAM, der gør den til en super computer, der både kan køre de tunge film, spille 3D spil, og lave billed- eller videoredigering.

Computeren har fået 2 stjerner ud af 5 fra 2 brugere. Hvis du kigger nærmere på anmeldelserne, vil du dog se at det mere drejer sig om, at leveringen af computeren til den ene bruger, har været hårdhændet, eller at den ikke været samlet korrekt fra fabrikkens side, end computerens egentlige ydeevne. Det gør, at denne bruger kun har givet den 1 stjerne ud af 5, mens den anden bruger, har givet den 3 stjerner ud af 5, og skriver at den giver god værdi for pengene. Du kan læse det hele her.

LÆS OGSÅ: Printer test

HP Notebook – 15-bw026no 15,6″ bærbar

HP Notebook – 15-bw026no
0 kr.

HP har et stort program eller udvalg i bærbare computere, og det er ikke altid let at vælge model. Men en sikker grundregel hedder, at uanset hvilken model du vælger, når det er en HP, så går du aldrig helt galt i byen.

HP står for solide og kraftige maskiner med meget stor ydeevne, og du vil altid kunne bruge en HP til det mest nødvendige.

Super god partner

Denne 15,6 tommer Notebook fra HP er noget af det bedste til prisen.

Den har alt det, som du som krævende bruger skal bruge for at løse alle slags opgaver med din bærbare computer.

Uanset hvad du skal lave, om det drejer sig om fritid eller arbejde, så får du en fantastisk partner i denne maskine, og du bliver ikke skuffet over dens kapacitet.

Flot ydeevne og kapacitet

Modellen her har 7. Generation AMD A9-9420 processor med Radeon™ R5 Grafikkort. Det er en stærk processor fra AMD der giver dig en rigtig god ydelse til en meget fornuftig pris. 8 GB RAM og 256 GB SSD harddisk gør den til en ekstremt hurtig computer, som reagerer lynhurtigt på dine kommandoer eller søgninger. Og det føles helt vildt dejligt, at arbejde med.

Det gælder også når du skal spille spil, se film, eller lave videoredigering, så vil et AMD Radeon™ 530-grafikkort med 2 GB dedikeret RAM gøre denne laptop perfekt til mindre spil og videoredigering.

Skærmen er sublim god og med en opløsning på 1920 x 1080 giver den rigtig gode oplevelser.

LÆS OGSÅ: Smart TV test

Lenovo IdeaPad 320 15,6″ Bærbar

Lenovo IdeaPad 320 15,6″
5.199 kr.

Den næste i vores bærbar computer test er fra Lenovo.

Lenovo er leverandør til mange virksomheder, til mennesker som dagligt er meget afhængige af at deres computer altid virker, og som ikke tåler langsomme handlinger eller gentagne nedbrud.

Det skal virke, ellers koster det virksomheden mange penge. Lenovo Ideapad 320 er en 15,6 tommer bærbar computer, som har et utroligt flot design, og samtidig ikke går på kompromis med kvaliteten og ydeevnen.

Let og lækker

Hvis du arbejder med computer hver dag, så ved du hvor afgørende det er, at alting kører gnidningsløst, og at det er vigtigt, at computeren er meget hurtigt, og ikke hænger i svinget.

Det er møg irriterende, og det kan man ikke leve med. Derfor skal du vælge denne model. Her er der ikke noget der hænger. Det er vild hurtig maskine, og den er helt fantastisk at arbejde med.

Har du den med på farten i tog, bus eller fly, så er den ret let og lækker, og så fylder den heller ikke ret meget.

Hurtig til alt

Lenovo bruger Intel Core i7 processor til denne model, og det giver den en utrolig kraftig ydelse. Derudover har den 8 GB RAM og super hurtigt WI-FI.

Om du sidder og skriver hele dagen eller du spiller spil, ser film eller lytter til musik, gør ingen forskel. Den kan det hele og lidt mere til.

Maskinen leveres med Windows 10 som de fleste kender som et godt og stabilt styresystem, og det gør din nye bærbare computer til en meget stabil og effektiv partner i det daglige.

Hurtig WI-FI, hurtig USB 3.0, og HDMI gør at alt bliver meget lettere og en del hurtigere, når du arbejder med denne Lenovo.

Acer Switch One 10,1″ 2i1

Acer Switch One 10,1″ 2i1
0 kr.

Leder du efter en super kraftig bærbar computer som klarer alt hvad du beder den om, uden at det tager en krig for den, så er denne Acer Switch One 10,1 den helt rigtige for dig.

Det er en såkaldt to-i-en maskine, og det vil sige, at den både kan bruges til computer og som tablet. Der er mange som har behov for, at maskinen har flere muligheder, og det har denne her så.

Den er lækker i design, formen er tynd og fin, og så er den utrolig handy at bringe med på farten. Hører du til dem som altid er på, så er denne model fra Acer et ret godt valg.

Masser af kræfter

Du får en solid, stille og meget effektiv bærbar computer, som blandt andet er udstyret med Intel Core i3-6100U processor, 2 GB RAM og 64 GB harddisk, hurtig USB 3.0, og en 10,1 tommer skærm med en opløsning på 1280 x 800, og det er naturligvis en touch skærm.

Computeren starter op lynhurtigt, og så kan du gå i gang med at arbejde, og ikke spilde tiden for meget. Derfor egner den sig godt til det professionelle liv, hvor alting helst gå ekstra hurtigt.

Meget for pengene

Du får rigtigt meget for pengene i denne model, da den både kan fungere som bærbar og tablet med mere. Så hvis du går efter en god handel, så et denne maskine det bedste valg.

ASUS Zenbook UX430UA-PURE5 14″ Bærbar

ASUS Zenbook UX430UA PURE5
7.989 kr.

Denne ASUS Zenbook er en af de helt nye i klassen, hvor du ikke længere behøver at vente på at alle mulige programmer skal starte op, når du tænder for computeren.

Pure står for ren, og så er den fri for programmer som du alligevel ikke skal bruge.

Modellen her er ultra tynd, smart og helt vild hurtig, og så vejer den kun 1,3 kilo. Så er den nem at have med allevegne, hvor du har bruge for en computer.

Om du skal bruge den bærbare til arbejde eller fritid gør ingen forskel, den kan lidt af hvert, og du bliver ikke skuffet.

ASUS Zenbook er kendt for at være meget stabil og utrolig effektiv, når der skal surfes eller streames, og selv tunge arbejder som film- eller billedredigering er ikke noget problem for den kraftfulde maskine.

Den er udstyret med blandt andet 14 tommer skærm i fuld HD, 8 GB RAM, 256 GB SSD harddisk og lynhurtigt WI-FI.

Den har mikro HDMI, 2 x USB 3.0 porte, og så har den en batteritid på op til 9 timer.

Du får virkelig fuld valuta for pengene, hvis du vælger denne lækre og meget arbejdsomme bærbare computer.

Microsoft Surface Pro 128GB

Microsoft Surface Pro 4 128GB Core M
7.299 kr.

Microsoft er kommet godt efter det med denne suveræne nye bærbare computer med Windows 10 installeret.

Det er en flot og smart model med en 12,3 tommer PixelSense skærm, der sørger for at du kan sidde foran computeren hele dagen uden at skade dine øjne unødigt.

Det burde alle producenter tænke på, men denne funktion er unik hos Microsoft.

Surface Pro kan klare alle opgaver med bravour, og du bliver ikke skuffet, hvis du har store forventninger til din nye computer.

Stor ydeevne

Denne maskine er også en to-i-en model, som betyder, at den både er en lækker og kraftfuld bærbar, og så er den en let og smart tablet, lige til at tage med på farten.

Hele enheden fylder ikke meget i forvejen, så det gør den meget egnet til at tage med på lange ture eller rejser. Hvad den ikke fylder i form og størrelse, det har Microsoft fyldt ind i maskinen.

Den er spækket med kraft og holdbarhed, hurtighed og stabilitet, så du ikke oplever nedbrud eller langsomme processer.

Hvad får du

Skærmen er 12,3 tommer touch, vægten er bare 768 gram, den er forsynet med Intel Core m3 processor, og har 4 GB RAM, samt 128 GB SSD. Der er to kameraer til denne model, et bagpå på 8 MP og et foran på 5 MP

Windows 10 er installeret og det virker perfekt på den lille kraftige bærbare computer, som klare alle opgaver i hverdagen.

Acer Aspire Nitro Black Edition

Acer Aspire Nitro Black Edition
6.499 kr.

Er du en nørd ud over det sædvanlige, og stiller meget højere krav til din bærbare computer, end helt almindelige mennesker, så er denne model fra Acer lige det du kan bruge.

Den retter sig mod de kræsne, de forventningsfulde og dem som skal udføre avancerede og komplicerede videoredigeringsopgaver eller som spiller nogle af de helt tunge spil via internettet.

Det er altså en fuldvoksen maskine, som har rigeligt med power.

Masser af power

Acer har lagt en stærk motor i maskinen – en Intel Core i7 6700 HQ processor, der gør, at den arbejder hurtigere end du selv kan tænke.

Derudover finder du 128 GB SSD, 256 GB harddisk, 8 GB RAM og 4 GB RAM på grafikkortet, der gør, at intet spil bliver for trægt til maskinen.

Den fylde næsten ingenting, og er let at tage med rundt omkring til på job eller en spille aften sammen med vennerne.

Selvom du er besat af computere og ikke kan få det stort og hurtigt nok, så er denne model lige noget for dig. Og så gør det vel heller ikke noget, at den er flot i design og lækker at arbejde med.

Overvej dine behov til en bærbar computer

Langt de fleste af os danskere har en rimelig fornuftig forbrugersans, når vi skal shoppe ny computer.

Det kan dog imidlertid sagtens blive en større opgave for den almindelige dansker at gennemskue de mange tekniske ting, som rent faktisk udgør en computer og dens kvalitet.

Når du skal finde en ny bærbar, bør du derfor overveje nøje, hvad dine behov er.

Du kan nemlig risikere at betale alt for mange penge for en computer, end hvad du eventuelt kunne have nøjedes med qua dine behov.

Størstedelen af elektronik- og computerforhandlerne rundt omkring i de danske byer yder en god og oplysende service.

Det kan dog ikke udelukkes, at ekspedienten til tider strammer skruetvingen en anelse mere på prisen, end hvad der er nødvendigt for dig.

Dette kan du dog imidlertid lettere håndtere, hvis du rent faktisk er klar over, hvad du ønsker at bruge din nye bærbar computer til.

Det kan godt være, at du ikke præcis ved, om dine behov så kræver det ene eller det andet grafikkort, en harddisk med 500 eller 1000Gb osv.

Men det kan hjælpe dig til at forklare ekspedienten, hvilken computer han skal finde frem til dig.

Stil dig selv følgende spørgsmål

Derfor bør du overveje følgende ting, inden du går ud og køber computer – hvad enten det er i en fysisk butik eller på nettet:

  • Hvad bliver computerens vigtigste og primære formål? Spille spil og se film og serier? Lettere arbejde såsom tekstbehandling, e-mails og projektstyring? Skrive og behandle studierelaterede opgaver? Spille tunge og krævende spil med høj grafik?
  • Hvad er dit budget? Hvor meget må computeren koste, og er det dét værd, i forhold til dine behov? Kan du nøjes med en computer til 2.500 kroner, selvom modellen ved siden af til 5.000 kroner lige ser lidt flottere ud?
  • Vil du gemme dine filer direkte på computeren, eller ønsker du også at gøre brug af diverse Cloud-løsninger såsom Dropbox, iCloud osv.? Hvor meget plads har du brug for? Er der tale om nogle enkelte dokumenter og nogle billeder i ny og næ, eller skal der gemmes store mængder af data, spil osv.?

Når du har gjort klart over for dig selv, hvad dine behov er til din fremtidige bærbar computer, så er du også langt bedre rustet til at gå ud og finde den perfekte computer – og til den rigtige pris.

Computerworld.dk har udgivet en guide til, at hjælpe dig med, at træffe den rigtige beslutning, når du skal vælge ny bærbar computer. Den kan du læse her.

Altomdata.dk har skrevet en artikel om, hvor meget du får for dine penge, hvis du vælger en af de billigere modeller. Du kan læse artiklen her. Søndagsavisen.dk er gået den anden vej, og skriver om hvor meget, du får ud af at vælge en af de dyrere modeller i stedet for. Læs den her.

Nye tider for bærbare computere

I starten fik den almene dansker en stationær computer.

En stor, klodset og tung moppedreng. Så kom de bærbare computere stille og roligt til verden og poppede op i de danske hjem stille og roligt. De første almindelige bærbare var dog også relativt store, tunge og ligner slet ikke dem, vi kender i dag.

Efterhånden som teknologien, og delvist moden, ændrede sig, begyndte vi at se computere, som blev mindre og mindre.

De fyldte mindre og mindre, designet blev slankere og slankere, og der kom hele tiden nye og anderledes modeller til.

Teknologien har gjort det muligt at købe en ganske lille og tynd computer, som alligevel kan alt eller langt det meste, som man nogensinde får brug for i en computer.

Billedkvaliteten på spil, film og billeder er blevet flottere og skarpere med årene, og det er efterhånden en integreret del af selv de mindste computere.

Efterhånden er der også kommet flere og flere 2-i-1 bærbar computere på markedet. Disse computere er mere eller mindre en tablet og en bærbar computer i ét, og dette skyldes, at tastaturet kan afmonteres, og skærmen har touch-funktioner.

På den måde kan du blot tage skærmen op ad docken i tastaturet, og så kan du bruge den som enhver anden tablet såsom en iPad.

Det er ikke til at sige, hvilke trends vi kommer til at se indenfor teknologi og design, hvad angår computere.

Uanset hvad, så er det i hvert fald en ganske spændende branche at følge med i, hvad enten man er teknologinørd, gamer eller almen bruger af den trofaste bærbare computer.

Har du husket det nødvendige udstyr?

Når du har fundet frem til din næste drømmebærbar, som du måske allerede har besluttet dig for at købe, så skal du være opmærksom på følgende.

Mange mennesker kan fint klarer sig med deres bærbar computer alene, uden noget ekstra udstyr.

Det er dog imidlertid også tilfældet for mange af os, at vi gerne vil have noget så simpelt som en ekstern mus, nogle gode høretelefoner og måske endda et eksternt tastatur.

Derfor skal du huske at tage disse ting med i dine overvejelser, når du skal finde nye computer. Tænk gerne design, nødvendige funktioner og især budgettet med ind i dette, inden du køber computeren.

Hvis du også skal investere i en ny mus, et eksterne tastatur og måske en ny computertaske, så bør du medregne udgifterne til disse i dit budget for den nye computer.

Det er nemlig surt at gå ud og bruge sin opsparing på computeren, og først bagefter komme i tanke om alt det ekstra tilbehør og gadgets, som du eventuelt også gerne vil have til computeren.

Så sørg altid for at bringe disse faktorer med ind i det samlede regnestykke.

Find den rigtige bærbar

Har du også svært ved at finde ud af, hvilken computer du skal købe eller investere i, så er du ikke helt alene, og der derfor at vi har lavet denne bærbar computer test

Rigtig mange mennesker er helt lost, når de ser, hvor stort udvalget er, og hvor stor en forskel der er på priserne.

Den første tanke du skal gøre dig et, at finde ud af, hvad du skal bruge din computer til.

Skal det være til hjemmebrug til Facebook, mails og lidt surfing på internettet, skal det være til kontorbrug – altså med arbejde på maskinen hver dag, hele dagen, skal det være den løse store komplekse billed- og filmopgaver, og up- og downloade disse i et væk, eller skal det være spil computeren som skal køre store tunge 3D spil via internettet?

Når du ved det, så er det lidt nemmere.

Vælg størrelse og type

De bærbare computere fylder mindre og mindre, men hvis du har brug for en stor skærm, så skal du vælge det, men ud over det, så skal du vælge en computer som enten kun er bærbar, eller en som er en to-i-en maskine, både bærbar og tablet.

Motorstørrelse

Jo mere du skal bruge computeren i tid, jo mere power eller kraft skal motoren have – altså flere GB RAM. Til hobbybehov er 2 GB RAM nok, og skal du gemme meget på computeren, så skal du have lidt større harddisk end bare 32 GB, eller gemme dine ting på internettet.

Prisklasser

Du får meget bærbar computer for under 4.000 kroner, men skal du have en maskine som opfylder højere krav, skal du nok afsætte 5.000 til 7.000 kroner, og de helt vilde, som kan køre tunge og komplekse opgaver – mellem 10.000 og 15.000 kroner.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑