Selvom langt de fleste af os danskere efterhånden ejer en bærbar computer, så kan det ofte være nødvendigt med en ny en af slagsen. Og hvad skal du så vælge?

Det er ingen hemmelighed, at markedet for bærbare computere er eksploderet helt enormt de senere år.

Der er især sket ting og sager efter Apples markante indtræden på markedet. Flere og flere producenter kappes om at producere og levere de bedste computere til de billigste priser, og det heldigt for dig.

 

Når det så er sagt, så er der stadig den hurdle ved hele begrebet ’Bærbar computer’, at det kan være en jungle at finde rundt i.

Dette gør sig især gældende, hvis du, ligesom de fleste andre danskere, hverken er interesseret i eller forstående over for de mange tekniske specifikationer i computerne.

Derfor har vi valgt at lave denne guide til dig, som indeholder en bærbar computer test, der klarlægger nogle af de mest gængse og populære modeller på markedet i øjeblikket.

Der er computere for enhver smag og stort set ethvert behov.

Hvad enten du mangler en god og hurtig arbejdscomputer til hjemmekontoret, en billig men stabil bærbar til at læse mails og spille Facebook-spil, eller en decideret gamer-computer, som kan køre de nyeste spil på højeste grafik, så finder du en passende bærbar computer i denne test-oversigt

LÆS OGSÅ: Router test

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
  • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
  • Kundernes anmeldelser af produktet
3
  • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
  • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
  • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

FAQ

Hvordan vælger jeg den bedste bærbar computer?
Vælg en bærbar computer baseret på dit behov for ydeevne, størrelse, batteritid og pris. Undersøg anmeldelser og specifikationer for at finde den bedste mulighed.
Hvordan kan jeg beskytte min bærbar computer mod virusser?
Installér et pålideligt antivirusprogram, undgå at åbne mistænkelige e-mails og links, og hold dit operativsystem og software opdateret med de nyeste sikkerhedsopdateringer.
Hvordan kan jeg forlænge batteritiden på min bærbar computer?
Deaktiver unødvendige programmer og funktioner, reducer skærmens lysstyrke, og undgå at bruge funktioner som Bluetooth eller Wi-Fi, når du ikke bruger dem.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Apple MacBook Pro 2019 16” – Bedst i Test hos PriceRunner


Hvis du leder efter en bærbar computer, hvor designet, ydeevnen og skærmopløsningen er i højsædet, så er dette computeren for dig. Selvom prisen kan virke intimiderende, er denne MacBook alle pengene værd. Den er blevet kåret som ”Bedst i Test” hos Pricerunner, blandt andet på grund af dens gode ydeevne og fantastiske skærmopløsning.

 

Gode ting ved Apple MacBook Pro 2019 16” Touch Silver i7 16GB 512GB

– 16 tommer 3072×1920 pixel skærm
– Intel Core i7 processor
– AMD Radeon Pro 5200 M grafikkort
– Fantastisk smukt design
– 16GB RAM

Apple MacBook Pro 2019 16” vs. markedet
Denne computer adskiller sig fra markedet blandt andet gennem sin fantastiske skærm, der næsten har 4K opløsning og en pixeltæthed på 226 ppi. Dette gør at billedet på skærmen kan være voldsomt detaljeret, og give én en fantastisk god brugeroplevelse. Computeren adskiller sig også fra resten af markedet gennem de 16GB RAM, der giver en fantastisk hurtig ydeevne. Derudover er højtalerne også rigtig gode.
Vælg denne computer, hvis du ønsker lækkert design, hurtig ydeevne og fantastisk flot opløsning på skærmen. 

ASUS Zenbook UX430UN 14″ Bærbar


ASUS Zenbook bærbar computer

Denne ASUS Zenbook er en af de helt nye i klassen, hvor du ikke længere behøver at vente på at alle mulige programmer skal starte op, når du tænder for computeren.

Modellen her er ultra tynd, smart og helt vild hurtig, og så vejer den kun 1,3 kilo. Så er den nem at have med allevegne, hvor du har bruge for en computer.

Om du skal bruge den bærbare til arbejde eller fritid gør ingen forskel, den kan lidt af hvert, og du bliver ikke skuffet.

ASUS Zenbook er kendt for at være meget stabil og utrolig effektiv, når der skal surfes eller streames. Computeren har derudover et Nvidia GeForce MX150 grafikkort, som er et dedikeret grafikkort, hvilket gør at selv tunge arbejder som film- eller billedredigering er ikke noget problem for den kraftfulde maskine.

Den er udstyret med blandt andet 14 tommer skærm i fuld HD, 8 GB RAM, 256 GB SSD-harddisk og lynhurtigt WI-FI.

Den har mikro HDMI, 2 x USB 3.0 porte, og så har den en batteritid på op til 9 timer.

Du får virkelig fuld valuta for pengene, hvis du vælger denne lækre og meget arbejdsomme bærbare computer.

HP Spectre x360 13″ 256GB


HP Spectre bærbar computer

HP er kommet godt efter det med denne suveræne nye bærbare computer med Windows 10 installeret.

Det er en flot og smart model med en 13,3 tommer fuld HD-skærm.

HP Spectre kan klare alle opgaver med bravour, og du bliver ikke skuffet, hvis du har store forventninger til din nye computer.

Stor ydeevne

Denne maskine er udstyret med en af de bedste i5 processerer til bærbare computer. Processoren har i flere tests klaret sig bedre end nogle i7 processerer, hvilket betyder at du får ekstremt meget ydeevne for pengene.

Hele enheden fylder ikke meget i forvejen, så det gør den meget egnet til at tage med på lange ture eller rejser. Hvad den ikke fylder i form og størrelse, det har HP fyldt ind i maskinen.

Den er spækket med kraft og holdbarhed, hurtighed og stabilitet, så du ikke oplever nedbrud eller langsomme processer.

Hvad får du

Skærmen er 13,3 tommer touch, vægten er bare 1,3 kg, den er sagt forsynet med Intel Core i5 processor, og har 8 GB RAM, samt 256 GB SSD. Computeren indeholder også et webcam der understøtter Full HD

Windows 10 er installeret og det virker perfekt på den lille kraftige bærbare computer, som klare alle opgaver i hverdagen.

Acer Aspire 3 A317-51-520A


Acer Aspire 3 A317-51-520ADenne bærbar computer fra Acer er perfekt til dig, der ønsker en bærbar med et stilrent design, som er i stand til at køre alle de nødvendige programmer til at klare studierne eller arbejdet.

Computeren har et flot og børstet stregmønster, der er vandret på overfladen, hvilket giver et flot udtryk til computerens udseende. Det er muligt at vælge denne computer i flere farver. Den kan både vælges i farverne blå, skifersort og rød.

Denne computer er i stand til at bevare et godt og trådløst signal grundet dens 8021.11ac trådløse antenne. Pegefeltet på computeren reagerer meget præcist og hurtigt på fingerens bevægelser, så man kan arbejde meget hurtigt og effektivt.

Skærmen har nogle levende, klare og realistiske farve, da skærmen er i Full HD 1080p-opløsning. Man er i stand til at filtrere det blå lys fra skærmen væk, hvis man skal arbejde længere og senere på dagen, hvor øjnene kan være trætte. Øjnene vil dermed ikke forstyrres på grund af det blå lys. Skærmen er på 17,3 tommer.

Af praktiske informationer, kan det nævnes, at computeren har 8 GB RAM og 512 GB lagringsplads på SSD-harddisk. 

Denne computer fra Acer har 2 celler Litiumion som batteri, der har en levetid på op til 9 timer og dermed til cirka en hel arbejdsdag. Der er også et HDMI stik på denne computer, så man nemt kan tilslutte computeren til en større skærm.

Det er også muligt at tilslutte USB-stick, da denne computer har to USB 2.0 porte og en USB 3.0 port. Der er også et kombostik, som kan anvendes til hovedtelefoner eller en mikrofon.

Computeren vejer 2,8 kg og er udstyret med en Intel Core i5 processor, så du får en computer med en god ydeevne. Af operativsystem kører denne computer Windows 10. 

Denne computer fra Acer er en god allround computer, som kan køre lidt forskellige programmer, og den vil derfor kunne klare opgaverne på arbejdet eller studiet i hverdagen. Den har også et flot samt stilrent design, ikke vil gå af mode. Det alsidige design vil også kunne passe til enhver smag.

 

Lenovo ThinkPad P53


Lenovo Thinkpad bærbar computerEr du en nørd ud over det sædvanlige, og stiller meget højere krav til din bærbare computer, end helt almindelige mennesker, så er denne model fra Lenovo lige det du kan bruge.

Den retter sig mod de kræsne, de forventningsfulde og dem som skal udføre avancerede og komplicerede videoredigeringsopgaver eller som spiller nogle af de helt tunge spil via internettet.

Det er altså en fuldvoksen maskine, som har enormt meget power.

Masser af power

Lenovo har lagt en stærk motor i maskinen – en Intel Core i9 9880H processor, der gør, at den arbejder hurtigere end du selv kan tænke.

Derudover finder du 1 TB SSD, altså hele 1.000 GB, 32 GB RAM og 8 GB RAM på grafikkortet, der gør, at selv den mest avancerede videoredigering ikke bliver for trægt til maskinen.

Trods den ekstreme ydeevne, så har Lenovo formået at gøre den bærbare computer så kompakt, at der er let at tage med rundt omkring til på job eller en spille aften sammen med vennerne.

Selvom du er besat af computere og ikke kan få det stort og hurtigt nok, så er denne model lige noget for dig.

Overvej dine behov til en bærbar computer

Langt de fleste af os danskere har en rimelig fornuftig forbrugersans, når vi skal shoppe ny computer.

Det kan dog imidlertid sagtens blive en større opgave for den almindelige dansker at gennemskue de mange tekniske ting, som rent faktisk udgør en computer og dens kvalitet.

Når du skal finde en ny bærbar, bør du derfor overveje nøje, hvad dine behov er.

Du kan nemlig risikere at betale alt for mange penge for en computer, end hvad du eventuelt kunne have nøjedes med qua dine behov.

Størstedelen af elektronik- og computerforhandlerne rundt omkring i de danske byer yder en god og oplysende service.

Det kan dog ikke udelukkes, at ekspedienten til tider strammer skruetvingen en anelse mere på prisen, end hvad der er nødvendigt for dig.

Dette kan du dog imidlertid lettere håndtere, hvis du rent faktisk er klar over, hvad du ønsker at bruge din nye bærbar computer til.

Det kan godt være, at du ikke præcis ved, om dine behov så kræver det ene eller det andet grafikkort, en harddisk med 500 eller 1000Gb osv.

Men det kan hjælpe dig til at forklare ekspedienten, hvilken computer han skal finde frem til dig.

 

Stil dig selv følgende spørgsmål

Derfor bør du overveje følgende ting, inden du går ud og køber computer – hvad enten det er i en fysisk butik eller på nettet:

  • Hvad bliver computerens vigtigste og primære formål? Spille spil og se film og serier? Lettere arbejde såsom tekstbehandling, e-mails og projektstyring? Skrive og behandle studierelaterede opgaver? Spille tunge og krævende spil med høj grafik?
  • Hvad er dit budget? Hvor meget må computeren koste, og er det dét værd, i forhold til dine behov? Kan du nøjes med en computer til 2.500 kroner, selvom modellen ved siden af til 5.000 kroner lige ser lidt flottere ud?
  • Vil du gemme dine filer direkte på computeren, eller ønsker du også at gøre brug af diverse Cloud-løsninger såsom Dropbox, iCloud osv.? Hvor meget plads har du brug for? Er der tale om nogle enkelte dokumenter og nogle billeder i ny og næ, eller skal der gemmes store mængder af data, spil osv.?

Når du har gjort klart over for dig selv, hvad dine behov er til din fremtidige bærbar computer, så er du også langt bedre rustet til at gå ud og finde den perfekte computer – og til den rigtige pris.

Computerworld.dk har udgivet en guide til, at hjælpe dig med, at træffe den rigtige beslutning, når du skal vælge ny bærbar computer. Den kan du læse her.

Altomdata.dk har skrevet en artikel om, hvor meget du får for dine penge, hvis du vælger en af de billigere modeller. Du kan læse artiklen her. Søndagsavisen.dk er gået den anden vej, og skriver om hvor meget, du får ud af at vælge en af de dyrere modeller i stedet for. Læs den her.

Nye tider for bærbare computere

I starten fik den almene dansker en stationær computer.

En stor, klodset og tung moppedreng. Så kom de bærbare computere stille og roligt til verden og poppede op i de danske hjem stille og roligt. De første almindelige bærbare var dog også relativt store, tunge og ligner slet ikke dem, vi kender i dag.

Efterhånden som teknologien, og delvist moden, ændrede sig, begyndte vi at se computere, som blev mindre og mindre.

De fyldte mindre og mindre, designet blev slankere og slankere, og der kom hele tiden nye og anderledes modeller til.

Teknologien har gjort det muligt at købe en ganske lille og tynd computer, som alligevel kan alt eller langt det meste, som man nogensinde får brug for i en computer.

Billedkvaliteten på spil, film og billeder er blevet flottere og skarpere med årene, og det er efterhånden en integreret del af selv de mindste computere.

Efterhånden er der også kommet flere og flere 2-i-1 bærbar computere på markedet. Disse computere er mere eller mindre en tablet og en bærbar computer i ét, og dette skyldes, at tastaturet kan afmonteres, og skærmen har touch-funktioner.

På den måde kan du blot tage skærmen op ad docken i tastaturet, og så kan du bruge den som enhver anden tablet såsom en iPad.

Det er ikke til at sige, hvilke trends vi kommer til at se indenfor teknologi og design, hvad angår computere.

Uanset hvad, så er det i hvert fald en ganske spændende branche at følge med i, hvad enten man er teknologinørd, gamer eller almen bruger af den trofaste bærbare computer.

Har du husket det nødvendige udstyr?

Når du har fundet frem til din næste drømmebærbar, som du måske allerede har besluttet dig for at købe, så skal du være opmærksom på følgende.

Mange mennesker kan fint klare sig med deres bærbar computer alene, uden noget ekstra udstyr.

Det er dog imidlertid også tilfældet for mange af os, at vi gerne vil have noget så simpelt som en ekstern mus, nogle gode høretelefoner og måske endda et eksternt tastatur.

Derfor skal du huske at tage disse ting med i dine overvejelser, når du skal finde nye computer. Tænk gerne design, nødvendige funktioner og især budgettet med ind i dette, inden du køber computeren.

Hvis du også skal investere i en ny mus, et eksterne tastatur og måske en ny computertaske, så bør du medregne udgifterne til disse i dit budget for den nye computer.

Det er nemlig surt at gå ud og bruge sin opsparing på computeren, og først bagefter komme i tanke om alt det ekstra tilbehør og gadgets, som du eventuelt også gerne vil have til computeren.

Så sørg altid for at bringe disse faktorer med ind i det samlede regnestykke.

Find den rigtige bærbar

Har du også svært ved at finde ud af, hvilken computer du skal købe eller investere i, så er du ikke helt alene, og der derfor at vi har lavet denne bærbar computer test

Rigtig mange mennesker er helt lost, når de ser, hvor stort udvalget er, og hvor stor en forskel der er på priserne.

Den første tanke du skal gøre dig et at finde ud af, hvad du skal bruge din computer til.

Skal det være til hjemmebrug til Facebook, mails og lidt surfing på internettet, skal det være til kontorbrug – altså med arbejde på maskinen hver dag, hele dagen, skal det være den løse store komplekse billed- og filmopgaver, og up- og downloade disse i et væk, eller skal det være spil computeren som skal køre store tunge 3D spil via internettet?

Når du ved det, så er det lidt nemmere.

Vælg størrelse og type

De bærbare computere fylder mindre og mindre, men hvis du har brug for en stor skærm, så skal du vælge det, men ud over det, så skal du vælge en computer som enten kun er bærbar, eller en som er en to-i-en maskine, både bærbar og tablet.

Motorstørrelse

Jo mere du skal bruge computeren i tid, jo mere power eller kraft skal motoren have – altså flere GB RAM. Til hobbybehov er 2 GB RAM nok, og skal du gemme meget på computeren, så skal du have lidt større harddisk end bare 32 GB, eller gemme dine ting på internettet.

Prisklasser

Du får meget bærbar computer for under 4.000 kroner, men skal du have en maskine som opfylder højere krav, skal du nok afsætte 5.000 til 7.000 kroner, og de helt vilde, som kan køre tunge og komplekse opgaver – mellem 10.000 og 15.000 kroner.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter