Aldrig gå ned på udstyr – sådan pakker du til jagtrejsen

Den perfekte jagtrejse stiller krav til planlægning og oppakning. Se her, hvad der er godt at have i baghovedet, når du pakker

Som ved enhver anden rejse er det med at have tjeklisten krydset af, inden du bevæger dig afsted på jagtrejse.

Ét er, at tøj, tandbørste og de normale, basale fornødenheder skal ligge trygt i kufferten, så du slipper for pludselig, nødtvungne indkøb på destinationen. Noget andet er, at jagtrejsen stiller krav til både kuffertens rummelighed, og om du som jæger har styr på dit udstyr.

Den tester en af de kvaliteter, der er af højeste betydning for den garvede jæger. Forberedelsens og planlægningens kunst.

Før du kan rette sigte mod de nye jagtmarker, er det derfor med at have tjek på pakkeliste og prioriteringer, inden du tager afsted på jagtrejse.

Nedenfor følger en række gode råd til, hvordan du bedst pakker til jagtrejsen.

Bliv klar til bilturen

Står den på jagtrejse i bil, er det en god idé at tænke både bil og bytte ind i ligningen. Derfor er afdækningsplast tæt på en nødvendighed at have liggende.

Har du først et bytte i sigtekornet, er det en skam at komme i tanke om, at du ikke kan fragte det hjem i bilen, uden at det går ud over interiøret. Med afdækningsplast skåner du både bagagerum og det eventuelle bytte, du har i bilen.

Glem ikke huskelisten

Uanset om du er jægeren, der går til jagten med impulserne i orden og fingeren solidt plantet på aftrækkeren, eller du er den metodiske type, der altid er forberedt på forskellige scenarier på forhånd, gør du dig selv en tjeneste med en huskeliste.

Med en punktlig plan for hvilke ting der skal pakkes, og hvilket udstyr du skal have med, sørger du for, at både riffeldele, kikkert og de forskellige rensedele dukker op i oppakningen, når først du er fremme.

På det tidspunkt er der sjældent nogen fortrydelsesret, for jagtudstyr kan være svært at støve op i en snæver vending, når man er langt væk hjemmefra.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Det er ikke alle dage i felten, der er lige succesfulde. Og især de jagter, hvor vildtet lader vente på sig, kan stille store krav til både jægerens tålmodighed og fysik.

Derfor er det med at have tanken fyldt og den hurtige energi lige ved hånden.

Sørg derfor for at være forsynet med drikkevarer, der enten kan give et koffein- eller sukkerboost i en snæver vending. Snacks såsom energibarer eller frugt er ligeledes gode at have ved hånden, hvis kampen på tålmodighed er ved at tippe til dyrets side, og den sidste energi skal bankes ind i kroppen.

Klædt på til kamp

Allerforrest i jægerens A, B, C figurerer det, at du skal kunne blende ind i naturen – på naturens præmisser. Det betyder ikke bare, at stilhed og rolige bevægelser er en dyd, men også at jagtuniformens farvesammensætning skal vække så lidt opmærksomhed som muligt.

Hvis din jagtuniform synger på sidste vers, eller du blot mangler den sidste accessorie, der camouflerer dig optimalt, kan det anbefales at lægge vejen forbi webshoppen hos ARMY STAR. Her finder du en bredt udvalg af både praktisk og dagligdagsorienteret tøj – i alle de militære farvetoner, der egner sig til jagt.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑