Akku boremaskine test – Hvilken skal du vælge?

En akku boremaskine kan vise sig at være et nyttigt redskab i rigtig mange henseender og det bør derfor være en maskine, der er at finde i ethvert dansk hjem, da det er et redskab, som man f.eks. kan få brug for i mange forbindelser.

Forskellen på en almindelig boremaskine og en akku boremaskine er, at den er udstyret med et batteri og du derfor ikke er afhængig af en ledning – og til langt de fleste modeller følger der to batterier med, så du har mulighed for at veksle mellem dem, når du er i gang med arbejdet.

Ydermere, så skal du ikke være bange for, at batteriet ikke giver kraft nok til boremaskinen, for en akku boremaskine kan både bruges til at bore og skrue, og der er endda op til flere modeller, der også er udstyret med en slagfunktion, hvilket gør det muligt at bore i hårdere materialer – det kunne eksempelvis være materialer som granit, beton og mursten.

Hvis du har brug for en ny boremaskine til hjemmet, så er der ikke nogen tvivl om, at du er bedst tjent med at vælge en akku boremaskine, da du dermed ikke er afhængig af, at der sidder en ledning i den ene ende af boremaskinen.

Er en akku boremaskine ikke kraftig nok? Se vores slagboremaskine test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Metabo BS 18 LTX QUICK 2X4,0/ASC30-36

Metabo BS 18 LTX QUICK
1.498,75 kr.

Metabo er én af de førende producenter, når det kommer til akku boremaskiner, hvilket naturligvis sikrer dig, at du får fat i en prominent model. Metabo BS 18 LTX QUICK 2X4,0/ASC30-36 er udstyret med et Li-ion-batteri, der kan yde en spænding på helt op til 18 V og kan bryste sig af en samlet batterikapacitet på hele 4,0 Ah, hvorfor der er tale om et kraftfuldt og effektivt batteri, der kan holde sig kørende i lang tid.

Det stærke batteri i Metabo BS 18 LTX QUICK 2X4,0/ASC30-36 sørger blandt andet for, at den kan nå et maksimalt drejemoment i blødt materiale på 55 Nm, mens dens impulsmoment lyder på 60 Nm.

Skal du derimod bore i et hårdere materiale, så kan den opnå et maksimalt drejemoment på hele 110 Nm.

Endvidere, så kan den bryste sig af tomgangshastigheder, der lyder på 0 – 500 / 0 – 1.700 pr. min.

Metabo BS 18 LTX QUICK 2X4,0/ASC30-36 kommer naturligvis med to batterier, så der er mulighed for at skifte dem ud, hvis du skal bruge den i flere timer og ikke ønsker at vente på, at dit batteri bliver ladet op.

Endvidere, så har den en samlet vægt inklusiv batteriet på kun 2 kg., hvorfor du ikke bliver træt i armene, selvom du bruger den i lange perioder, hvilket er en klar fordel, hvis den eksempelvis skal bruges i professionelt henseende eller du blot er i gang med at opføre en ny terrasse af træ.

Den bliver desuden leveret med en plastkuffert, hvor du kan pakke begge batterier og selve boremaskinen ned i.

 

Dewalt Akku DCD790NT-XJ

Dewalt Akku DCD790NT-XJ
0 kr.

Dewalt er det af det mest kendte og anerkendte mærker, når det kommer til mindre maskiner til privat og professionelt brug – således også denne akku boremaskine.

Dewalt Akku DCD790NT-XJ er ergonomisk designet med et gummihåndtag, der sikrer et godt greb. Maskinen er desuden meget kompakt, hvilket gør det lettere at arbejde i trange områder. Trods en kraftig motor, vejer maskinen ikke mere end 1,3 kg, og kommer endda med en stærk bæltestrop, så du altid kan have den lige ved hånden, når du arbejder. Et LED-lys på foden af maskinen, sikrer at du altid har godt udsyn til det, du er igang med at bore eller skrue i.

Med en spænding på 18 volt, kan Dewalt Akku DCD790NT-XJ bore og skrue sig igennem næsten alt, og med har desuden en særlige funktion, der sikrer at der er fuld kontrol mellem maskinen og det materiale, du arbejder med via intelligent kontakt. Maskinen har to gear, der både sikrer stabilitet for dig og samtidig passer på motoren under arbejde.

Vær opmærksom på at boremaskinen sælges uden batteri. Alle Dewalts mindre maskiner bruger den samme type batteri. Du kan således spare plads i værkstedet og bruge det samme batteri til flere forskellige maskiner. Yderligere er du også fri for at betale for et nyt batteri til hver eneste maskine, du køber.

Bosch PSR 1800 LI-2 2X1,5AH

Bosch PSR 1800 LI-2 2X1,5AH
0 kr.

Bosch PSR 1800 LI-2 2X1,5AH er en batteridreven akku boremaskine, der kan bryste sig af, at være blandt de mest praktiske i sin klasse, hvorfor den er særdeles ideel i forbindelse med gør-det-selv-projekter i hjemmet og til dem, der ikke har synderligt stor erfaring med boremaskiner.

Den har en rigtig god størrelse og samtidig er den også meget let, hvilket du kan takke den valgte Lithium-teknologi for. På trods af dens meget kompakte størrelse, så skal du dog ikke være bange for, at den ikke er kraftfuld, for tværtimod, så er Bosch PSR 1800 LI-2 2X1,5AH en meget kraftfuld akku boremaskine.

Det er lige netop disse kvaliteter, der er med til at gøre denne Bosch PSR 1800 LI-2 2X1,5AH akku boremaskine til et rigtig populært valgt blandt de personer, der blot er på jagt efter en akku boremaskine, der kan bruges til deres forskellige gør-det-selv-projekter i hjemmet eller i sommerhuset.

Bosch PSR 1800 LI-2 2X1,5AH er – som sagt – en meget kraftfuld maskine, der uden problemer kan anvendes til  boring og skruning i mange forskellige former for bløde og hårde materialer, hvilket blandt andet inkluderer metal, træ og murværk, der er de mest hyppige materialer.

Dertil har den heller ikke nogen memory-effekt, hvilket også betyder, at den ikke har nogen selvafladning, og det betyder, at du hele tiden kan være sikker på, at maskinen er klar til brug, når du skal bruge den. Batteriet er et udskifteligt lithium-ion-batteri, hvorfor du med fordel kan have to batterier, som du hele veksler mellem, så du konstant kan være i gang.

Desuden har batteriet en lang levetid sammenlignet med øvrige batterier, hvilket du kan takke Bosch Electronic Cell Protection (ECP) for.

Endvidere, så kan batteriet lades fuldt op på kun 1,5 time og du kan opbevare både batteri og akku boremaskine i den medfølgende transportkuffert.

Skal du bore i beton? Læs vores borehammer test

Makita Akku DDF451RMJ

Makita Akku DDF451RMJ
0 kr.

Denne lille, kompakte akku boremaskine er både bomstærk, effektiv til at udføre diverse arbejdsopgaver og super hurtig til at lade op, når den går tør for strøm.

Makita Akku DDF451RMJ er en kraftig maskine med et 18 volt li-ion batteri og en praktisk lynlader, der sikrer at maskinen hurtig er klar igen, hvis batteriet er fladt. En opladning tager kun 36 min.

Maskinen har tre gear, hvilket både sikrer en høj stabilitet i arbejdet, samt gør at du kan bore og skrue i nærmest alle typer af materiale med en høj præcision.

Den indbyggede LED-lampe sikrer, at du også altid har fuldt udsyn til det, du arbejder med. Bliver arbejdet for tungt for maskinen, stoppes motoren automatisk med overbelastningsbeskyttelsen.

Trods den kraftige motor og batteri, vejer Makita Akku DDF451RMJ kun 2,1 kg. Maskinen er kompakt og samtidig ergonomisk designet, således at den er nem at håndtere.

Er det nyt for dig at bruge en akku boremaskine, kan du trygt starte op med at bruge denne model.

Hvad er forskellen på en almindelig boremaskine og en akku boremaskine?

Hvis ikke du ved synderligt meget om værktøj og redskaber som boremaskiner, så er det ikke sikkert at du ved, hvad akku er en forkortelse af akkumulator, der ganske enkelt blot er en enhed, der sørger for at oplagre energi.

Med andre ord, så er der faktisk blot tale om et batteri, hvorfor forskellen på en ganske almindelig boremaskine og en akku boremaskine er, at den drevet af et batteri.

Det er selvfølgelig også en af de helt store fordele, der er ved en akku boremaskine er, at du ikke skal tænke på at der hænger en ledning i den ene ende af boremaskinen, men derimod har du mulighed for at bevæge dig frit og dreje boremaskinen på præcis den måde, som du føler for eller som er nødvendigt for at kunne bore eller skrue, som du skal.

Batteriet er oftest monteret for enden af skaftet på boremaskinen, der selvfølgelig er stærkt nok til at både bore og skrue.

Her kan du tage et kig på vores rundsav test

Batterier og batteritid kan varierer meget ved akku boremaskiner

Du skal være opmærksom på, at noget af det, der varierer mest, når det kommer til diverse former for akku boremaskiner er selve batteritiden for maskinen.

Den kan variere rigtig meget afhængigt af mange forskellige parametre, hvilket blandt andet inkluderer batteritypen, boremaskinen og dertil også hvad den skal bruges til for en opgave, da nogle opgaver ganske enkelt kræver mere batterikraft end andre.

Som udgangspunkt, så veksler de typisk mellem Lithium Ion (eller Li-Ion) og NiCd, hvor det primært er den førstnævnte form for batteri, der holder bedst og samtidig, så er de ofte også meget lettere, hvilket kommer dig til gode ved længerevarende opgaver, da du ikke skal skifte batteri nær så ofte som hvis det var et NiCd-batteri og på samme måde, så skal du heller ikke bekymre dig om, at det bliver for tungt for dine arme i længden, da batteriet er med til at holde vægten på et minimum.

Når du skal kigge efter en akku boremaskine, så skal du selvfølgelig sørge for at kigge på batteriet, da det er meget vigtigt for maskinens performance og generelle levetid.

Når du kigger på batteriet, så skal du dog ikke kun kigge på hvor stor spænding (volt) batteriet har, for der er også andre ting, der er lige så vigtige at have fokus på.

Du skal blandt andet også sørge for at tage et nærmere kig på kapaciteten, som oftest står angivet med forkortelsen Ah, der er en forkortelse for amperetimer.

Des højere dette tal er, des længere vil dit batteri kunne holde og des kraftigere vil boremaskinen som udgangspunkt også være, men her er der dog også nogle andre parametre, der spiller ind.

Du skal dog sørge for at finde et batteri med en høj spænding og et stor mængde Ah, hvis du gerne vil sikre dig, at du får fat i en akku boremaskine, der kan køre i lang tid og samtidig arbejde med en høj kraft.

Sørg for at vælge en akku boremaskine, der kommer med to batterier

Der findes både akku boremaskiner, der bliver leveret med ét batteri og der findes akku boremaskiner, der i stedet bliver leveret med to batterier.

Du kan sørge for at vælge en model, der bliver leveret med to stk., da det giver dig mulighed for at veksle mellem de to batterier, så du hele tiden har et batteri, der er fyldt med strøm og er klar til brug.

Det betyder også, at du ikke er nødsaget til at tage pauser og vente på at det ene batteri bliver opladt, hvorefter du kan tage det i brug, men du kan derimod blot sætte det næste batteri i maskinen og begynde at lade det andet batteri op.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑