En akku boremaskine kan vise sig at være et nyttigt redskab i rigtig mange henseender og det bør derfor være en maskine, der er at finde i ethvert dansk hjem, da det er et redskab, som man f.eks. kan få brug for i mange forbindelser.

Forskellen på en almindelig boremaskine og en akku boremaskine er, at den er udstyret med et batteri og du derfor ikke er afhængig af en ledning – og til langt de fleste modeller følger der to batterier med, så du har mulighed for at veksle mellem dem, når du er i gang med arbejdet.

Ydermere, så skal du ikke være bange for, at batteriet ikke giver kraft nok til boremaskinen, for en akku boremaskine kan både bruges til at bore og skrue, og der er endda op til flere modeller, der også er udstyret med en slagfunktion, hvilket gør det muligt at bore i hårdere materialer – det kunne eksempelvis være materialer som granit, beton og mursten.

Hvis du har brug for en ny boremaskine til hjemmet, så er der ikke nogen tvivl om, at du er bedst tjent med at vælge en akku boremaskine, da du dermed ikke er afhængig af, at der sidder en ledning i den ene ende af boremaskinen.

Er en akku boremaskine ikke kraftig nok? Se vores slagboremaskine test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Metabo akku bore-/skruemaskine BS 18 QUICK 18 V

Metabo akku BS 18 QUICK 18 VMetabo er én af de førende producenter, når det kommer til akku boremaskiner, hvilket naturligvis sikrer dig, at du får fat i en prominent model. Metabo akku bore-/skruemaskine BS 18 QUICK 18 V er udstyret med et Li-ion-batteri, der kan yde en spænding på helt op til 18 V og kan bryste sig af en samlet batterikapacitet på hele 4,0 Ah, hvorfor der er tale om et kraftfuldt og effektivt batteri, der kan holde sig kørende i lang tid.

Det stærke batteri i Metabo BS 18 sørger blandt andet for, at den kan nå et maksimalt drejemoment på 48 Nm.

Skal du derimod bore i et hårdere materiale, så kan den opnå et maksimalt drejemoment på hele 110 Nm.

Endvidere, så kan den bryste sig af tomgangshastigheder, der lyder på 0 – 450 / 0 – 1.600 pr. min.

Metabo BS 18 kommer naturligvis med to batterier, så der er mulighed for at skifte dem ud, hvis du skal bruge den i flere timer og ikke ønsker at vente på, at dit batteri bliver ladet op.

Endvidere, så har den en samlet vægt inklusiv batteriet på kun 1,3 kg., hvorfor du ikke bliver træt i armene, selvom du bruger den i lange perioder, hvilket er en klar fordel, hvis den eksempelvis skal bruges i professionelt henseende eller du er i gang med at opføre en ny terrasse af træ.

Den bliver desuden leveret med en plastkuffert, hvor du kan pakke begge batterier og selve boremaskinen ned i.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.351,00 2.351,00 Til butik »

 

Dewalt DCD791D2 XR 18V 2,0Ah

 

dewalt-akku-dcd790nt-xjDewalt er et af de mest kendte og anerkendte mærker, når det kommer til mindre maskiner til privat og professionelt brug – således også denne akku boremaskine.

Dewalt Akku DCD791D2 XR er ergonomisk designet med et gummihåndtag, der sikrer et godt greb. Maskinen er desuden meget kompakt, hvilket gør det lettere at arbejde i trange områder. Trods en kraftig motor, vejer maskinen ikke mere end 1,2 kg, og kommer endda med en stærk bæltestrop, så du altid kan have den lige ved hånden, når du arbejder.

Med en spænding på 18 volt, kan Dewalt maskinen bore og skrue sig igennem næsten alt, og har desuden en særlige funktion, der sikrer at der er fuld kontrol mellem maskinen og det materiale, du arbejder med via intelligent kontakt.

Maskinen har to gear, der både sikrer stabilitet for dig og samtidig passer på motoren under arbejde.

Alle Dewalts mindre maskiner bruger den samme type batteri. Du kan således spare plads i værkstedet og bruge det samme batteri til flere forskellige maskiner. Yderligere er du også fri for at betale for et nyt batteri til hver eneste maskine, du køber.

Testvinder hos Tænk i januar 2017

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4.dk 1.596,15 1.596,15 Til butik »

Akku boremaskine 18 V LI-ION OFA

 

Akku boremaskine 18 V LI-ION OFADenne lille, handy boremaskine fra Powerplus kan alt det, du kan forvente af en god standard-boremaskine. Den kan skrue og bore i det meste, som du får brug for i hjemmet.

At den er ledningsfri giver dig en vis frihed i forhold til de steder, du kan anvende maskinen. Dels kan du nå ud i de fjerneste kroge af din matrikel uden at skulle tænke på, at en ledning skal kunne følge med. Og dels har du mulighed for at bruge den på steder, hvor der ikke er indlagt el.

Designet

Som alle andre stykker værktøj fra PowerPlus så kommer også denne model i de karakteristiske gule og sorte farver. Batteriet er placeret i bunden af boremaskinen, som også er forsynet med en praktisk bærerem, som også kan bruges til at hænge boremaskinen i, mens du lige gør arbejdet klar.

Fakta om boremaskinen

Dette stykke håndværktøj kan skrue eller bore i træ, plast, murværk, metal eller lignende materialer.

Den kører på batteri, hvilket er meget praktisk i forhold til fleksibilitet.

Batteriet er et li-ion-batteri på 18 V. Dette batteri kan lades fuldt op i løbet af en times tid. Batteriet har en kapacitet på 1500 mAh.

Maskinen har en effekt på 0 – 400 / 0-1200 omdrejninger i minuttet, hvis den kører uden belastning. Der er to gear at vælge imellem.

Der er 23+1 positioner at vælge imellem på drejningsmomentet.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
723,75 723,75 Til butik »

Dette følger med

Når du modtager din boremaskine, får du dette med i pakken: Et batteri, en oplader og en instruktionsbog.

Pakken vejer i alt 3,47 kilo.

Dette er altså en god og fleksibel ledningsfri boremaskine, som kan bore i de fleste materialer uden problemer. Desuden kan du have den med i sommerhuset, i kolonihaven, på båden eller andre steder, hvor der er langt til elektricitet.

Hvad er forskellen på en almindelig boremaskine og en akku boremaskine?

Hvis ikke du ved synderligt meget om værktøj og redskaber som boremaskiner, så er det ikke sikkert at du ved, hvad akku er en forkortelse af akkumulator, der ganske enkelt blot er en enhed, der sørger for at oplagre energi.

Med andre ord, så er der faktisk blot tale om et batteri, hvorfor forskellen på en ganske almindelig boremaskine og en akku boremaskine er, at den drevet af et batteri.

Det er selvfølgelig også en af de helt store fordele, der er ved en akku boremaskine er, at du ikke skal tænke på at der hænger en ledning i den ene ende af boremaskinen, men derimod har du mulighed for at bevæge dig frit og dreje boremaskinen på præcis den måde, som du føler for eller som er nødvendigt for at kunne bore eller skrue, som du skal.

Batteriet er oftest monteret for enden af skaftet på boremaskinen, der selvfølgelig er stærkt nok til at både bore og skrue.

Her kan du tage et kig på vores rundsav test

Batterier og batteritid kan varierer meget ved akku boremaskiner

Du skal være opmærksom på, at noget af det, der varierer mest, når det kommer til diverse former for akku boremaskiner er selve batteritiden for maskinen.

Den kan variere rigtig meget afhængigt af mange forskellige parametre, hvilket blandt andet inkluderer batteritypen, boremaskinen og dertil også hvad den skal bruges til for en opgave, da nogle opgaver ganske enkelt kræver mere batterikraft end andre.

Som udgangspunkt, så veksler de typisk mellem Lithium Ion (eller Li-Ion) og NiCd, hvor det primært er den førstnævnte form for batteri, der holder bedst og samtidig, så er de ofte også meget lettere, hvilket kommer dig til gode ved længerevarende opgaver, da du ikke skal skifte batteri nær så ofte som hvis det var et NiCd-batteri og på samme måde, så skal du heller ikke bekymre dig om, at det bliver for tungt for dine arme i længden, da batteriet er med til at holde vægten på et minimum.

Når du skal kigge efter en akku boremaskine, så skal du selvfølgelig sørge for at kigge på batteriet, da det er meget vigtigt for maskinens performance og generelle levetid.

Når du kigger på batteriet, så skal du dog ikke kun kigge på hvor stor spænding (volt) batteriet har, for der er også andre ting, der er lige så vigtige at have fokus på.

Du skal blandt andet også sørge for at tage et nærmere kig på kapaciteten, som oftest står angivet med forkortelsen Ah, der er en forkortelse for amperetimer.

Des højere dette tal er, des længere vil dit batteri kunne holde og des kraftigere vil boremaskinen som udgangspunkt også være, men her er der dog også nogle andre parametre, der spiller ind.

Du skal dog sørge for at finde et batteri med en høj spænding og et stor mængde Ah, hvis du gerne vil sikre dig, at du får fat i en akku boremaskine, der kan køre i lang tid og samtidig arbejde med en høj kraft.

Sørg for at vælge en akku boremaskine, der kommer med to batterier

Der findes både akku boremaskiner, der bliver leveret med ét batteri og der findes akku boremaskiner, der i stedet bliver leveret med to batterier.

Du kan sørge for at vælge en model, der bliver leveret med to stk., da det giver dig mulighed for at veksle mellem de to batterier, så du hele tiden har et batteri, der er fyldt med strøm og er klar til brug.

Det betyder også, at du ikke er nødsaget til at tage pauser og vente på at det ene batteri bliver opladt, hvorefter du kan tage det i brug, men du kan derimod blot sætte det næste batteri i maskinen og begynde at lade det andet batteri op.

 

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.