Åndedrætsværn – 10 værn, som beskytter mod støv og kemikalier

En del håndværksindustrier – som for eksempel malere eller svejsere, men også rengøringsdamer – arbejder mange timer dagligt i et støvet eller kemikaliefyldt miljø, og er derfor i stor risiko for at få støv eller giftige partikler i lungerne, som kan forårsage lungeproblemer og -sygdomme. Derfor kan det være gavnligt at investere i et åndedrætsværn, som beskytter mod skadelige partikler, så du kan trække vejret ordentligt hele livet.

Der findes mange forskellige typer af åndedrætsværn, nogle mere avancerede end andre, og derfor bør du vælge efter, hvad dit behov er.

Prisen spænder vidt, og for nogen kan det billige være lige så gavnligt som det dyre.

Her følger en guide til 10 åndedrætsværn i forskellige prisklasser:

SE OGSÅ: Svejsehjelm

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse

___________________________________________________________________________________________

SR 100 halvmaske

SR 100 halvmaske
372,50 kr.

Dette åndedrætsværn er et glimrende alternativ til dig, der ofte benytter dig af engangsmasker. Ikke blot er det på længere sigt et billigere alternativ, men det beskytter også bedre mod snavs, støv m.m. end en engangsmodel, og derfor kan du med god samvittighed investere i dette værn.

Prisen er meget overkommelig og vil spare dig penge. Åndedrætsværnet har to udåndingsfiltre med meget lav modstand, så vejrtrækningen kan foregå problemfrit.

En ventillukning skærmer af for støv og giftige kemikalier, så du kan med tryghed anvende denne maske i dit arbejde.

Masken er lettere buet, så den tilpasser sig et ansigt, og remmen er en justerbar elastik. Desuden vejer masken blot 360 gram. En meget enkel maske, som er god til prisen.

 

SE OGSÅ: Cykelholder til bil

Åndedrætspakke inkl. tilbehør til Asbest

Åndedrætspakke inkl. tilbehør
1.123 kr.

Disse pakker er beregnet til brug af nedrivning af større områder med asbest, som er kendt for at være et meget giftigt materiale. Der er tre pakker at vælge imellem alt efter behov.

Pakke 1 er en engangspakke indeholdende engangsmasker, engangshandsker og engangsbeskyttelsesdragter. Foruden dette medfølger en rygsæk i kraftig nylon samt et gult advarselsskilt for omkringværende.

Pakke 2 er en halvmaske pakke, til lidt større områder og potentielt flere ganges brug. Som i pakke 1 indeholder den engangsbeskyttelsesdragter og engangshandsker, men i stedet for engangsmasker, indeholder denne pakke en halvmaske som den første, samt filtre hertil. Ligeledes medfølger rygsæk og advarselsskilt.

Pakke 3, som er klart den dyreste pakke, indeholder det samme som de to foregående pakker, men i stedet for engangs – eller halvmasker er denne maske en helmaske med motor og tilbehør.

Denne maske er velegnet til saneringsarbejde med asbest, og er altså derfor et rigtig godt valg, hvis du skal nedrive et meget stort område.

SE OGSÅ: Tens apparat

SR 200 Sundström helmaske

SR 200 Sundström helmaske
1.497,50 kr.

Denne maske vejer 740 gram, og er altså dobbelt så tung som den første, men i modsætning til den første dækker denne maske også øjnene.

Masken er designet således, at du undgår, at udsigtsglasset dugger til, når du trækker vejret eller sveder.

Filtrene er udskiftelige, men kan bruges mange gange, og er derfor en billig løsning sammenlignet med engangsmasker.

Arbejder du i et miljø, som er hårdt for øjnene, er denne maske at foretrække over den første, da den netop beskytter herfor.

 

SE OGSÅ: Infrarød lampe

SkyddaAirvisor AC-visir Kit

SkyddaAirvisor AC-visir Kit
505 kr.

Dette værn befinder sig i samme prisklasse som den førnævnte, men er et værn med komplet dækning af hovedet, acetatvisir og nakkebeskyttelse.

Desuden kommer det med et komplet trykbælte og opbevaringspose. Skumgummi tætner ved ansigtet således, at støv og snavs ikke finder vej ind gennem siderne eller under masken.

Et lidt mere avanceret åndedrætsværn, og derfor også yderst fordelagtigt for bl.a.

svejseren, da det beskytter hele hovedet og baghovedet mod gnister eller jernsplinter.

SE OGSÅ: Laserafstandsmåler

Scott Promask2 helmaske i silikone

Scott Promask2 Helmaske silikone
1.830 kr.

Her har vi at gøre med et værn, med rigtig god pasform.

Grundet det bløde silikone sidder masken rigtig tæt til ansigtet, og sikrer dig derfor mod snavs og malerpartikler.

Dette værn dækker også øjnene, og visiret har panoramaudsigt, som optimerer dit synsfelt.

En funktionel talemembran gør, at du let kan kommunikere med værnet på, og så har det utroligt lav åndedrætsmodstand. Desuden vejer det blot 760 gram.

SE OGSÅ: Tagbøjler

Willsin trykluftsskærm air-visir kemisk kit

Willsin trykluftsskærm
2.928,75 kr.

Et Airvisor kit med udskiftelig visir- og nakkebeskyttelse, samt medfølgende komplet trykluftsbælte.

Dette værn beskytter mod giftige kemikalier, og har en yderst høj komfort grundet skumbelægningen i kanten og sit hovedindstillede design.

Værnet dækker helt ansigtet, nakken inklusiv, så du får den bedst mulige beskyttelse i dit arbejde.

SE OGSÅ: Vådstøvsuger

SR 200 Sundström Airline trykluftsforsynet helmaske med filter-back-up

SR 200 Sundström Airline
3.798 kr.

Rykker vi et trin længere op på prisstigen, finder vi denne trykluftsforsynede helmaske fra Sundström.

Denne maske er beregnet til langvarigt og tungt arbejde i et miljø med høj luftforurening, som kræver høj beskyttelse. Masken sikrer dig kontinuerlig lufttilførsel, og denne funktion kan sluttes til trykluft fra din rengøringsstation.

En reguleringsventil monteret på bæltet gør værnet meget simpelt og let tilgængeligt. Udført i gnistfrit materiale er masken oplagt i eksplosive miljøer, og med til værnet følger en flowmåler og advarselsfløjte til kontinuerlig kontrol af tryk og mængden af luft.

Dette åndedrætsværn kan med fordel bruges i højt belastede omgivelser, og sikrer dig ordentlig vejrtrækning og beskyttelse hele dagen.

 

SE OGSÅ: Industristøvsuger

Åndedrætsværn Powercap Active IP JSP

Åndedrætsværn Powercap Active
0 kr.

Dette værn er et af de dyre, men arbejder man i et hårdt belastet miljø bør man investere i et værn som f.eks. dette. Motordrevne værn sikrer et konstant lufttryk og er derfor gode at anvende i mere avancerede funktioner.

Denne model har indbygget motor, så du ikke behøver en separat enhed til dette. Værnet har en driftstid på omkring 8 timer, hvilket for de fleste er tilstrækkeligt.

Dog tager det mellem 8-16 timer om at lade op, og du kan derfor med fordel oplade natten over.Den indbyggede BumpCap i blødt materiale beskytter dit hoved mod eventuelle stød, såfremt du skulle ramme ind i noget.

Ydermere er visiret udført i hårdført materiale, så du er godt sikret.Et simpelt værn med høj komfort og beskyttelse, der sikrer dig mod skadelige partikler.

 

SR 500/SR 540 Sundström startpakke med motor og maske

SR 500/SR 540 Sundström
8.247,50 kr.

Denne model er en af de bedst beskyttende i sin klasse. Den er blevet testet med en stålkugle kastet med 120 m/s, og visiret er altså i hårdfør kvalitet.

Du er sikret et stort synsfelt og effektiv tætning med dette åndedrætsværn. Den har lav vægt, og er tilpasset hovedet, så du får den bedst mulige komfort.

En yderst væsentlig funktion for dette værn er, at du kan vælge mellem to forskellige luftmængder, som holdes konstante gennem hele driftstiden, så du får det højest mulige sikkerhedsniveau.

Driftstiden er på omkring 13 timer, så du kan let bruge dette værn en hel arbejdsdag. Værnet lader hurtigt op (1-2 timer), så du også kan lade op i din frokostpause og genoptage brug efterfølgende, hvis du har en ekstra lang arbejdsdag.

Dets intelligente alarmsystem sikrer advarsel ved tilstoppede filtre eller lavt batteriniveau, så du ikke risikerer et lavt lufttryk inde i masken.

Denne maske er helt i særklasse, og med eminent beskyttelse af dig, så det kan du med fordel investere i, hvis du arbejder under meget belastede forhold.

 

SE OGSÅ: Afkortersav

Skydda åndedrætsværn med motorenhed, ADFLO QRS med HD batteri

Skydda åndedrætsværn
0 kr.

Dette værn er tiltænkt svejsere, som arbejder i en funktion, der kræver maksimal bevægelighed, grundet sit Speedglas med Adflo. Dette kan udskiftes med Speedglas Fresh-air, hvis funktionen er mere stillestående.

Udført i minimalistisk design giver denne maske dig maksimal komfort og sikkerhed. Lufttrykket for denne maske holdes konstant på 170 l/min. ved hjælp af funktioner, der justerer motoreffekten. Værnet kan dog, via Airflow Plus-teknologi, øge lufttilstrømningen fra 170 til 200 l/minut i blandt andet meget varme miljøer.

En ekstra fordel for dette værn er, at filtret kan udskiftes på stedet uden at skulle tage værnet af. På den måde går udskiftning hurtigt, og arbejdet kan genoptages med det samme.

SE OGSÅ: Afretter tykkelseshøvl

Et åndedrætsværn til enhver

Hvis du arbejder i en af de industrier, der forårsager mange giftige kemikalier eller risiko for splinter, så er det rigtige åndedrætsværn vitalt for dig.

En del værn er designet specielt til specifikke formål og funktioner, så du skal starte med at beslutte dig for, hvad du skal bruge det til. Prisen på åndedrætsværn varierer mellem alt fra et par hundrede kroner til noget nær 10.000, og det er altså derfor også vigtigt at vurdere dit behov.

Den billigste maske er rigtig fin til hjemmebrug eller som et billigere og bedre alternativ til engangsmasker, men mulighederne er begrænsede, da den ikke beskytter øjnene. Er du svejser, skal du have et værn i brandsikkert materiale, som dækker hele hovedet og gerne nakken med.

Belastningen i det miljø du arbejder i, spiller også en vigtig rolle, da de motordrevne åndedrætsværn selv justerer lufttilstrømningen. Også her skal der tages stilling til, hvilket tryk der er nødvendigt – varme miljøer kan have brug for en anden tilførsel end kolde, og ligeledes er der forskel på, hvor stor bevægelighed dit job kræver af dig.

Som med så meget andet, betyder komforten en hel del, hvis det er et produkt, der skal bruges mange timer om dagen. Sørg derfor for at finde en maske, der passer dit hoved. På den måde optimerer du også beskyttelseseffekten.

Uanset hvad behovet er, er der noget til dig, og du skal aldrig tøve med at investere i et ordentligt åndedrætsværn eller en tætsiddende beskyttelsesmaske fremfor engangsmasker, da de ikke sluttet tæt til ansigtet, og derfor kan lukke både snavs og giftige kemikalier ind via siden.

For at sikre dig selv bedst muligt, bør du finde et værn der matcher dine behov – du behøver altså ikke smide flere tusinde kroner efter et åndedrætsværn, blot fordi du skal male loftet derhjemme, men ønskes maksimal beskyttelse og velbehag kan det være en god idé at spendere lidt flere penge.

Åndedrætsværnene holder resten af dit liv, og de penge er godt givet ud, hvis det kan sikre dine lunger og dit liv.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑