5 populære havespil, du kan spille med familien

Sommeren er over os og det betyder, at vi bruger mere tid i haven. Selv i disse digitale tider, hvor det er populært med online roulette og andre online spil, er der også mange sjove spil, som er designet til at man skal være mere fysisk.

  1. Vikingespil

Vikingespil er blevet et eftertragtet havespil, og man kan være fra 2 og helt op til 12 spillere. Anbefalet alder er fra tre år og op efter, da det trods alt kræver noget at kaste de (i børnehænder) tunge klodser. Den, der først vælter modstanderens ”vikinger” har vundet.

  1. Bowling

Bowling i haven er selvfølgelig med nogle lettere kugler og kegler, men det fungerer på samme måde som traditionel bowling, og det er også et sjovt spil, hvor hele familien kan samles og konkurrere. Kan du få strike i haven? Din far vil helt sikkert give dig kamp til stregen.

  1. Petanque

Utroligt udbredt spil i Frankrig, hvor de spiller i gader og stræder, især de ældre har gjort det til en stor sport i landet. Det gælder om at ligge så tæt som muligt på den lille trækugle med sine petanquekugler.

Det kræver præcision og et godt underlag. Typisk spiller man på grus. Græs kan også godt gå an, men det stiller endnu større krav til ens skarphed, fordi græssets ujævnheder hurtigt kan få kuglen til at ændre retning. Igen kan de fleste være med.

  1. Fodbold

Fodbold kan spilles på mange måder, hvilket naturligt nok har gjort det udbredt til hele verden. Hvis man ikke har fodboldmål, kan man hurtigt lave et af to stykker tre, to T-shirts eller lignende og lægge på græsset. Foruden at spille en klassisk fodboldkamp, kan man også lave forskellige udfordringer, jungleringskonkurrencer og fodtennis. Det kan også være spil på et mål, hvor to hold dyster om at score mest for eksempel. Kun fantasien sætter grænser her.

  1. Kryds og bolle

Kryds og bolle er som du kender det med ni felter, hvor det gælder om at få udfyldt tre felter med kryds eller bolle enten vandret, lodret eller skråt. Man kan lave det som hold, hvor man løber fx 10 meter ned til selve banen, så man bygger et ekstra konkurrence-element ind, hvor man både skal løbe hurtigt og tænke hurtigt.

De fleste børn kender til spillet fra gymnastik, hvor lærerne i mange år efterhånden har praktiseret det, fordi det er et enkelt spil, som samtidig udfordrer børnene på flere planer.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑