10 ting du skal gøre efter køb af brugtbil

  • Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at bilen overhoved at lovlig. Der er mange der skrottede biler, der er blevet behandlet rigtig dårligt. Husk at din bil skal være registreret, synet og at du skal have en aktiv forsikring, før du må bevæge dig ude på vejene. Det kan være fristende at kører en testtur, men husk at det kan blive en dyr affære, hvis du bliver taget af politiet.
  • Få det inspiceret af en mekaniker. Dette burde de egentlig have gjort før du købte bilen, men hvis du ikke fik det gjort så skynd dig ned til den nærmeste mekaniker. Det kan være meget farligt at kører rundt i en bil, som ikke er blevet tjekket af en autoriseret mekaniker. Det er de færreste, der har samme blik for fejl på biler som en mekaniker, der ved præcis hvad han skal kigge efter.
  • Det er også en god idé at få skiftet alle filtrene i bilen. Luft, brændstof, transmission, olie, sprinklerfiltre: alle disse filtre vil sandsynligvis blive udskiftet, og selvom de er ok, er det stadig en god ide at udskifte alligevel. Det desuden ikke særlig dyrt, og du vil føle dig meget mere sikker i en bil, hvor benzinen flyder igennem filtrene uden problemer.
  • Læs brugervejledningen. Jeg ved, at det kan lyde banalt at læse manualen, men hvordan skal du ellers lære om din nye bils serviceintervaller, eller hvordan du indstiller uret i bilen eller radioen for den sags skyld.
  • For din egen skyld bør du rense bilen grundigt inde og ude. Det er vigtigt at sørge for, at din nye bil er flot og skinnende udefra, men uden tvivl vigtigere, at du laver en detaljeret gennemgang af interiøret. Den tidligere ejer kunne have efterladt alle mulige ulækre ting, eller endda narkotika, og det er vigtigt at du kommer af med det hurtigt muligt. Det er utænkeligt men muligt at købet af den nye bil blev skyld i, at du røg i fængsel for narkosmugling.
  • Sørg for at få skiftet alle væsker. Ændring af alle dine biler væsker er indlysende, men absolut nødvendigt. Din bil vil fungere meget bedre end det gjorde med al den beskidte væske, der aldrig var blevet ændret. Igen en billig måde at øge tin tryghed eksponentielt underkørslen. Skrotpriser biler har ofte stået længe, og der er derfor stor sandsynlighed for at væskerne er fuldstændig indtørret.
  • Der er mange ting man ikke har mulighed for at tjekke som uprofessionel, men ikke desto mindre bør du som mindste anstrengelse undersøge bilen for de umiddelbare fejl, som du også lærte til køreprøven i sin tid. Du bør f.eks. tjekke for lys, trim stykker, tændrør, olie osv. Med det samme. Der er ingen grund til ikke at tackle de hurtige små problemer.
  • En af de vigtigste ting før du sætter dig ind i din nye bil og tænder motoren er at kontroller bremserne. Bremser er en af ​​de mest vitale sikkerhedskomponenter i en bil, så du skal kontrollere og udskifte om nødvendigt, før du begynder at bruge din bil. Undersøg desuden om bremsepumpen virker. Du må ikke glemme af bilen af et af de farligste maskiner, som vi mennesker benytter os af i dagligdagen.
  • Check/Skift Dæk. Dæk er det eneste der forbinder en bil til vejen, og dermed kan deres betydning ikke overvurderes. Sørg for at de har en god trækdybde og at alle fire kampe, ellers ændre dem. Det behøver ikke være særlig svært at få skiftet dækkene og ikke nok med, at man føler sig meget trykkere med nye dæk, så forøger du også kører glæden en hel del.
  • Nu er du klar til at køre. Nu hvor du har tjekket for alt på din brugte bil er det tid til at nyde den! Tag en biltur og glæd dig over, at du har sparret en hel del penge ved at købe en brugt bil, der næsten føles ny og som du føler dig tryg i. Husk at passe godt på den, så du en dag selv kan få en skrotpræmie for den.

SE OGSÅ: Ny eller brugt bil – Hvad skal man vælge?


Comments are closed.

Back to Top ↑