Der kan være mange årsager til, at du gerne vil have en god og varm vinterdyne. Uanset om du er ved at forberede dig til vinteren, fryser om natten eller bare trænger til en ny varm dyne, så er der mange gode muligheder for at finde en, der passer præcis til dine behov. 

I denne artikel vil der blive gennemgået forskellige varme dyner, som alle kan hjælpe dig med at holde varmen, når vinteren står for døren.

Mange mennesker sover med den samme dyne hele året rundt. Det er dog et godt råd, at du skifter til en vinterdyne, når temperaturen falder.

Din søvn vil være meget mere komfortabel, og du vil vågne mere veludhvilet med en kold og let dyne om sommeren og en varmere dyne om vinteren.

Når du skal vælge en ny dyne, er der mange faktorer, du skal tage hensyn til.

Herunder kommer der først en kort gennemgang af de vigtigste begreber, som forhåbentlig vil klæde dig bedre på til at vælge den rette vinterdyne til dig.

Dyner kan indeholde forskelligt indhold som for eksempel fiberfyld eller naturfyld.

Fordelen ved en dyne med naturfyld som dun og fjer er, at den har en lang levetid og en fantastisk evne til at transportere fugt væk fra din krop.

Naturfyld har samtidig en fremragende bæreevne, og derfor kan selv en let dyne holde rigtig godt på varmen.

Naturfyld er derfor et godt valg, hvis du ønsker en dyne, der kan give god varme uden at være stor, tung og voldsom.

Fiberfyld har nogle af de samme egenskaber og evner som naturfyld. Samtidig er det allergivenligt og derfor optimalt for dig, der er allergiker.

Desuden kan fiberfyld vaskes og tørretumbles ved høje temperaturer, uden at der sker en forringelse af kvaliteten.

LÆS OGSÅ: Dyne test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Svinedrengen dundyne

Svinedrengen dundyneSvinedrengen er en varm dyne med 90% hvide og luftige moskusdun. De fine moskusdun har egenskaber, der minder meget om de egenskaber, man oplever hos edderdun.

De griber ind i hinanden og hænger på den måde godt sammen. Det er noget af det, der er med til at gøre, at dynen har en høj bæreevne på 11.

Med Svinedrengen kan du altså være sikker på, at din dyne holder på varmen.

Kamrene i Svinedrengen er inddelt i bokse af 5×7 kassetter, som sikrer, at dunene er fordelt helt ud til kanten af dynen.

Svinedrengen er derfor en meget komfortabel dyne, som aldrig er til besvær.

Våret er vævet i 100% bomuldssatin med et specielt soft finish, som gør dynen blød og behagelig at sove med i vinterens kulde.

Dynen kan både vaskes ved høj temperatur og tørretumbles bagefter uden problemer.

LÆS OGSÅ: Topmadras test

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Heaven vinterdyne

Heaven vinterdyneHeaven er en dansk produceret dyne med vår i 100% bomuldssatin.

Dynen har med sit indhold af 750 gram ren gåsedyn en bæreevne på 12, hvilket er meget højt – en højere bæreevne er slet ikke nødvendig og findes kun i dyner med edderdun.

Heaven er derfor en rigtig god dyne til dig, der nemt fryser og har brug for en ekstra varm dyne til at holde dig varm i vinterens kulde.

Derudover er dynen produceret på en måde, der gør, at tekstilet overhovedet ikke indeholder allergifremkaldende stoffer. Samtidig er våret vævet så tæt, at støvmider ikke kan leve i dynen.

Begge dele betyder, at denne vinterdyne er optimal, hvis du ønsker en dyne, der er meget allergivenlig.

Heaven er en vinterdyne i virkelig god kvalitet til en favorabel pris.

Den findes både i 140×200 og 140×220 centimeter, så der er ingen undskyldninger. 

LÆS OGSÅ: Elevationssenge test

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Temprakon Advance Varm dyne

Temprakon Advance Varm dyneTemprakon Advance er en luksuriøs vinterdyne, der er udviklet med et super smart koncept – den kan tilpasse og regulere dynens temperatur, så den passer til din.

Dynen har en aktiv side, som virker kølende og er yderst behagelig mod din hud. Hvis du køber denne dyne, er det derfor vigtigt, at du tænker på at have den aktive side mod din krop.

Det vil gøre, at du aldrig vil komme til at have det alt for varmt og svedigt under dynen, selvom den sørger for at holde dig godt varm i vinterens kulde.

Det er derfor især en god dyne til dig, der sætter pris på, at din dyne er ventilerende og dermed behagelig i alle temperaturer.

Støvmider og andre bakterier kan ikke overleve i Advance-dynen fra Temprakon, da den er produceret på en helt speciel måde.

Du kan altså sove helt trygt uden at bekymre dig om diverse kryb om natten.

Produktionen af dynen er styret fra Danmark, og du kan dermed være sikker på, at det er sket under sunde arbejdsforhold og med regelmæssig kontrol af kvaliteten.

Det er en rigtig god dyne til dig, der sætter stor pris på en allergivenlig og behagelig dyne.

SE OGSÅ: Hård topmadras

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

MIND vinterdyne

 

MIND vinterdyneMIND er en vinterdyne i super god kvalitet, som er blevet produceret i Danmark. Dynen er rigtig god til at holde dig varm i vinterens kulde, mens det samtidig er en meget let dyne.

Fyldet i dynen består nemlig af 90% andedun i høj kvalitet. Du vil derfor ikke risikere at få ødelagt din søvn, fordi du skal ligge og bakse rundt med en tung dyne i nattens mørke.

MIND har en bæreevne på 10, da andedun er gode til at holde på varmen.

MIND er produceret på en måde, der gør, at det er en yderst allergivenlig dyne. Stoffet er 100% bomuldscambric og er vævet så tæt, at støvmider ikke har en chance for at kunne leve deri.

Denne dyne er derfor et godt valg, hvis man er allergiker. MIND er en virkelig behagelig og allergivenlig dyne, som måler enten 140×200 centimeter eller 140×220 centimeter.

Derudover kan den vaskes ved 60 grader og tørretumbles, uden at kvaliteten af andedunene bliver forringet.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

LÆS OGSÅ: Boxmadras test

 

Balance varm dyne

Balance varm dyneDe 750 gram moskusdun i høj kvalitet i den varme Balance dyne betyder, at dynen har en bæreevne på 11.

Et fyld bestående af 100% moskusdun er med til at sikre, at dynen både er varm og let.

Balance er derfor en meget behagelig og varm dyne at sove med, som hverken føles for tung eller fylder for meget i sengen.

Denne dyne har et vår i ren bomuldscambric, der er produceret og vævet på en speciel måde, så støvmider ikke kan leve deri.

Det er derfor en god dyne til dig, hvis du er allergiker eller blot bekymrer dig for, om der lever forskellige bakterier i din dyne.

Med denne dyne er du sikker på at vågne veludhvilet efter en god og behagelig søvn.

Også denne dyne fås både i 140×200 centimeter og 140×220 centimeter til dem, der godt kunne tænke sig en lidt længere dyne.

Balance er produceret i Danmark, og du kan derfor være sikker på, at det er foregået under ordentlige arbejdsforhold og med regelmæssig kontrol af kvaliteten.

SE OGSÅ: Trykaflastende madras

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Feng Shui Harmony vinterdyne

Feng Shui Harmony vinterdyneFeng Shui Harmony er en dyne, der er lidt mere speciel og avanceret end andre vinterdyner. Kamrene i Feng Shui Harmony tilpasser sig til din krops facon.

Det er med til at sikre, at du får en behagelig og komfortabel søvn, så du vågner helt og aldeles veludhvilet hver morgen og er klar til dagens mange udfordringer.

Feng Shui Harmony består af 700 gram ren moskusdyn og -fjer, som er den allerfineste sortering af dun, der findes til en let vinterdyne.

Da moskusdunene kan regulere temperaturen i dynen, er denne dyne god til dig, der har tendens til at have det meget varmt under din dyne.

Dynen har en bæreevne på højere end 12, hvilket næsten ikke kan blive bedre.

Feng Shui Harmony er rigtig god til både at holde på varmen og samtidig afgive varme fra din krop. Den er til dig, der gerne vil have en dyne, der tilpasser sig efter din temperatur.

Dynens vår er hvid med orange piping og produceret i 100% bomuld.

Dynen måler 135×200 centimeter, og der følger en pose til opbevaring af dynen med i købet.

LÆS OGSÅ: Sovepose test

Hvilken varm dyne skal man vælge?

Når vi sover, får vi energi til næste dags aktiviteter. Derfor er det vigtigt med en god søvn, så du er helt udhvilet, når du vågner.

Hele 69% af danskerne har ikke overvejet, om deres dyne passer til dem, og får måske derfor ikke den optimale søvn. Selvom det er muligt at finde en god dyne til en overkommelig pris, afhænger prisen ofte af kvaliteten

Inden du går ud og undersøger markedet for vinterdyner yderligere, er det derfor en god ide at finde ud af, hvad du egentlig leder efter. Måske er der nogle bestemte parametre, du vægter højere end andre, når du skal købe din nye dyne.

Du kan hvertfald finde nogen rigtige gode vinterdyne tilbud i denne artikel.

Sveder du meget om natten, eller fryser du? Vil du gerne have en let eller en tung dyne? Skal det være naturfyld eller fiberfyld?

Desuden skal du overveje, om det betyder meget for dig, at din dyne er allergivenlig.

Forhåbentlig har ovenstående gennemgang sat lidt tanker i gang hos dig i forhold til, hvad du skal overveje, når du skal købe en ny dyne, der kan holde dig varm i vinterens kulde.

Du er måske endda blevet så inspireret, at du kunne tænke dig en af de 6 beskrevne dyner – de er meget gode bud på god kvalitet til fornuftige priser.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
999,00 999,00 Til butik »

Læs også: El ladcykel test – Spar på kræfterne

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.