Der kan være mange årsager til, at du gerne vil have en god og varm vinterdyne. Uanset om du er ved at forberede dig til vinteren, fryser om natten eller bare trænger til en ny varm dyne, så er der mange gode muligheder for at finde en, der passer præcis til dine behov. 

I denne artikel vil der blive gennemgået forskellige varme dyner, som alle kan hjælpe dig med at holde varmen, når vinteren står for døren.

Mange mennesker sover med den samme dyne hele året rundt. Det er dog et godt råd, at du skifter til en vinterdyne, når temperaturen falder.

Din søvn vil være meget mere komfortabel, og du vil vågne mere veludhvilet med en kold og let dyne om sommeren og en varmere dyne om vinteren.

Når du skal vælge en ny dyne, er der mange faktorer, du skal tage hensyn til.

Herunder kommer der først en kort gennemgang af de vigtigste begreber, som forhåbentlig vil klæde dig bedre på til at vælge den rette vinterdyne til dig.

Dyner kan indeholde forskelligt indhold som for eksempel fiberfyld eller naturfyld.

Fordelen ved en dyne med naturfyld som dun og fjer er, at den har en lang levetid og en fantastisk evne til at transportere fugt væk fra din krop.

Naturfyld har samtidig en fremragende bæreevne, og derfor kan selv en let dyne holde rigtig godt på varmen.

Naturfyld er derfor et godt valg, hvis du ønsker en dyne, der kan give god varme uden at være stor, tung og voldsom.

Fiberfyld har nogle af de samme egenskaber og evner som naturfyld. Samtidig er det allergivenligt og derfor optimalt for dig, der er allergiker.

Desuden kan fiberfyld vaskes og tørretumbles ved høje temperaturer, uden at der sker en forringelse af kvaliteten.


Indholdsfortegnelse:


Änglamark Vinterdyne – God, varm dyne til støvallergikeren


Denne vinterdyne fra Änglamark er blevet anbefalet på salgssiden Shopping.coop.dk, som fremhæver en række lækre fordele ved lige netop denne dyne. Dynen er nemlig fyldt med fiberfyld, såvel som at den er allergivenlig, hvilket begge er to store plusser, hvis du søger en super god vinterdyne til at holde dig varm.

Derfor anbefaler vi Änglamark Vinterdyne

  • Lavet med fiberfyld (silikoniserede hulfibre)
  • Betrukket med økologisk bomulds cambric
  • Tætvævet imod husstøvmider, hvormed dynen er allergivenlig

Hvis du har en tendens til at være lidt kuldskær, så er denne vinterdyne fra Änglamark lige noget for dig. Denne dyne er nemlig fyldt med microfiber, som er blevet inddelt i kassetter inde i dynen, hvilket sørger for, at fyldet bliver holdt på plads i et lige lag. 

Dynen er desuden blevet godkendt efter en række relevante mærkningsordninger, såvel som at den opfylder de høje Coop-krav til produkterne, når det kommer til sundhed, kvalitet, miljø og etik.

Änglamark Vinterdyne vs. markedet 

En af de allerbedste ting ved lige netop denne dyne er, at den er allergivenlig. Det tætvævede bomulds cambric, som dynen er betrukket med, er nemlig i stand til at holde husstøvmiderne ude af dynens fyld, hvormed støvallergikere kan nyde en dejlig nats søvn, uden at næsen bliver helt stoppet og irriteret. 

Dertil kommer dynen også til en relativ overkommelig pris, hvilket helt klart er et stort plus. Dermed kan langt de fleste kunder nemlig have råd til at investere i dynen, sådan at alle får muligheden for at holde sig varm om natten.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Ringsted Dun Hyrdinden og Skorstensfejeren – En luksus vinterdyne som er en prins eller en prinsesse værdig


Denne Hyrdinden og Skorstensfejeren vinterdyne fra Ringsted Dun bliver stærkt anbefalet på salgssiden Shopping.coop.dk, som blandt andet beskriver, at denne dyne har 10 års garanti. Dertil fremhæver de også, at dynen er fyldt med moskus- og edderdun, hvilket altså lyder som noget, der kunne været taget direkte ud fra et eventyr om prinser og prinsesser.

Derfor anbefaler vi Ringsted Dun Hyrdinden og Skorstensfejeren

  • En dejlig, varm dyne
  • Fyld af moskusdun og edderdun
  • Bodyshape-konstruktion

Er du træt af at sove lige så dårligt som prinsessen på ærten, når vejret bliver koldt? Så bør du kaste et blik på denne Hyrdinden og Skorstensfejeren dyne, som netop af en del af H. C. Andersen serien fra Ringsted Dun.

Ikke nok med at denne dyne er fyldt med luksus moskus- og edderdun, så er den også lavet med en særlig bodyshape-konstruktion. Den har nemlig både buede og rette linjer, såvel som små og store kassetter, som gør, at dynen kommer til at følge kroppens kurver, og dermed holder dig endnu varmere.  

Temprakon Zone Duvet – Light – En rigtig god sommerdyne


Temprakon Zone Duvet - Light – En rigtig god sommerdyneNår sommeren melder sin ankomst, og luften bliver både varmere og fugtigere, så er det ikke til at sove med en tung og varm vinterdyne. Man må i stedet have en god sommerdyne, og det er lige præcis, hvad man får med denne dyne fra Temprakon.

Det er nemlig vigtigt ikke at have det for varmt om natten, for det kan forstyrre og forringe søvnen. Når vi falder i søvn, kan vores kropstemperatur nemlig falde hele 2 grader. Det udnytter man ved denne dyne.

Den er produceret i Danmark, hvor man går meget op i kvalitet. Her har man også en tradition for at lave bløde og behagelige dyner, der blidt omsvøber kroppen og giver en optimal søvn. Fyldet består af en blanding af gåsedun og de smarte TempraCool-fibre. De hjælper til at opretholde en god kropstemperatur, mens man sover.

Og netop det med at opretholde en god kropstemperatur er noget af det, denne dyne er rigtig god til. Det sker nemlig ved hjælp af specielt udviklede mikrokapsler, som er skabt af et naturligt materiale, der virker varmeafledende. 

Udover det er en af de store fordele ved denne dyne også, at den er allergivenlig. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Topmadras test

Økologisk dyne – gåsedunsdyne – 140x200cm fra Feng Shui


Økologisk dyneDenne gåsedyne er i luksusklassen, blandt andet fordi den er fyldt med økologiske gåsedun, der er renset helt fine. Der er lavet en fin sortering af dun, hvormed den har en høj bæreevne på over 13, som er rigtig højt på skalaen.

De benyttede dun er store og luftige, og sørger for, at du let kan holde dig varm under den, og samtidigt medfører de gode dun, at dynen føles blød og lækker. Dernæst er kamrene i dynen ottekantede, som gør at dynen passer over kroppens form, således du oplever en bedre komfort.

Med sin fyldvægt på 770 gram, får du en dyne, der ikke føles tung. Og det skyldes igen dunene, der er af særdeles høj kvalitet. Det er de, fordi de vejer ganske lidt, men alligevel har en god evne til at holde dig varm under denne vinterdyne af særdeles høj kvalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

VidaXL vinterdyne med dun 200 x 220 cm – hold varmen hele vinteren


VidaXL vinterdyne med dun 200 x 220 cm – hold varmen hele vinterenNår året går på hæld, og det begynder at blive koldere og koldere i vejret, så er det vigtigt, at man selv kan holde varmen. Derfor er det heller ikke nok at sove med en tynd sommerdyne, som ellers kan være mere end nok om sommeren. Nej, man må have sig en decideret vinterdyne, der kan hjælpe dig til faktisk at holde en god kropstemperatur om natten. Sådan en dyne får du lige præcis i denne vinterdyne fra VidaXL. 

Denne vinterdyne har mikrofibre, der er dejligt bløde, og som indeholder både dun og fjer. Det gør den lækker og behagelig at sove med, og så vil du ikke mindst kunne holde dig dejligt varm hele vinteren igennem.

VidaXL vinterdynen er i øvrigt nem at håndtere, og kommer vakuumpakket, så de skal bare pakkes ud og så finde den rette form, før de tages i brug. Stoffet er 100% polyester, og så kan den også nemt vaskes, hvis der er behov for det. Så kan man nemlig bare smide dem i vaskemaskinen og vælge et program og en temperatur på 40 grader eller mindre.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Dyne test

Feng Shui Harmony vinterdyne


Feng Shui Harmony vinterdyneFeng Shui Harmony er en dyne, der er lidt mere speciel og avanceret end andre vinterdyner. Kamrene i Feng Shui Harmony tilpasser sig til din krops facon.

Det er med til at sikre, at du får en behagelig og komfortabel søvn, så du vågner helt og aldeles veludhvilet hver morgen og er klar til dagens mange udfordringer.

Feng Shui Harmony består af 700 gram ren moskusdyn og -fjer, som er den allerfineste sortering af dun, der findes til en let vinterdyne.

Da moskusdunene kan regulere temperaturen i dynen, er denne dyne god til dig, der har tendens til at have det meget varmt under din dyne.

Dynen har en bæreevne på højere end 12, hvilket næsten ikke kan blive bedre.

Feng Shui Harmony er rigtig god til både at holde på varmen og samtidig afgive varme fra din krop. Den er til dig, der gerne vil have en dyne, der tilpasser sig efter din temperatur.

Dynens vår er hvid med orange piping og produceret i 100% bomuld.

Dynen måler 135×200 centimeter, og der følger en pose til opbevaring af dynen med i købet.

LÆS OGSÅ: Sovepose test

Balance varm dyne


Balance varm dyneDe 750 gram moskusdun i høj kvalitet i den varme Balance dyne betyder, at dynen har en bæreevne på 11.

Et fyld bestående af 100% moskusdun er med til at sikre, at dynen både er varm og let.

Balance er derfor en meget behagelig og varm dyne at sove med, som hverken føles for tung eller fylder for meget i sengen.

Denne dyne har et vår i ren bomuldscambric, der er produceret og vævet på en speciel måde, så støvmider ikke kan leve deri.

Det er derfor en god dyne til dig, hvis du er allergiker eller blot bekymrer dig for, om der lever forskellige bakterier i din dyne.

Med denne dyne er du sikker på at vågne veludhvilet efter en god og behagelig søvn.

Også denne dyne fås både i 140×200 centimeter og 140×220 centimeter til dem, der godt kunne tænke sig en lidt længere dyne.

Balance er produceret i Danmark, og du kan derfor være sikker på, at det er foregået under ordentlige arbejdsforhold og med regelmæssig kontrol af kvaliteten.

SE OGSÅ: Trykaflastende madras

Svinedrengen dundyne


Svinedrengen dundyneSvinedrengen er en varm dyne med 90% hvide og luftige moskusdun. De fine moskusdun har egenskaber, der minder meget om de egenskaber, man oplever hos edderdun.

De griber ind i hinanden og hænger på den måde godt sammen. Det er noget af det, der er med til at gøre, at dynen har en høj bæreevne på 11.

Med Svinedrengen kan du altså være sikker på, at din dyne holder på varmen.

Kamrene i Svinedrengen er inddelt i bokse af 5×7 kassetter, som sikrer, at dunene er fordelt helt ud til kanten af dynen.

Svinedrengen er derfor en meget komfortabel dyne, som aldrig er til besvær.

Våret er vævet i 100% bomuldssatin med et specielt soft finish, som gør dynen blød og behagelig at sove med i vinterens kulde.

Dynen kan både vaskes ved høj temperatur og tørretumbles bagefter uden problemer.

LÆS OGSÅ: Boxmadras test

Hvilken varm dyne skal man vælge?

Når vi sover, får vi energi til næste dags aktiviteter. Derfor er det vigtigt med en god søvn, så du er helt udhvilet, når du vågner.

Hele 69% af danskerne har ikke overvejet, om deres dyne passer til dem, og får måske derfor ikke den optimale søvn. Selvom det er muligt at finde en god dyne til en overkommelig pris, afhænger prisen ofte af kvaliteten

Inden du går ud og undersøger markedet for vinterdyner yderligere, er det derfor en god ide at finde ud af, hvad du egentlig leder efter. Måske er der nogle bestemte parametre, du vægter højere end andre, når du skal købe din nye dyne.

Du kan hvertfald finde nogen rigtige gode vinterdyne tilbud i denne artikel.

Sveder du meget om natten, eller fryser du? Vil du gerne have en let eller en tung dyne? Skal det være naturfyld eller fiberfyld?

Desuden skal du overveje, om det betyder meget for dig, at din dyne er allergivenlig.

Forhåbentlig har ovenstående gennemgang sat lidt tanker i gang hos dig i forhold til, hvad du skal overveje, når du skal købe en ny dyne, der kan holde dig varm i vinterens kulde.

Du er måske endda blevet så inspireret, at du kunne tænke dig en af de 6 beskrevne dyner – de er meget gode bud på god kvalitet til fornuftige priser.

Læs også: El ladcykel test – Spar på kræfterne

Denne side er anmeldt af: Sofia G. Bach 10/10

Forfatter