For mange danskere er vin en stor interesse – for mange er det nærmest en kunst at temperere, opbevare og servere en vin med helt korrekt temperatur. Det betyder naturligvis også, at vinene skal opbevares og trives ordentligt, for at sikre, at de har den helt korrekte temperatur og smag, når man vælger at trække proppen op på én eller flere af dem.

Før i tiden var det meget populært at opføre en vinkælder, der udelukkende blev opført med det formål, at der skulle opbevares vine i lokalet. Der er fortsat mange, der benytter sig af denne mulighed, men der findes dog også en lang række personer, der ikke ønsker at investere hvad der hurtigt kan blive et 6-cifret tusinde beløb på, at få lavet en vinkælder i hjemmet.

Der er absolut ingen tvivl om, at du vil kunne skabe den perfekte opbevaring for dine vine med en vinkælder, da der er fugtigt og koldt sådan et sted, men det er dog overhovedet ikke nødvendigt.

Det er heldigvis ikke nogen nødvendig at få etableret en vinkælder, da der findes et ganske fornemt alternativt, der er langt billigere. Og det bedste af det hele er, at du med dette alternativ kan skabe præcis de samme betingelser, som du vil kunne med en vinkælder.

Der er naturligvis tale om et vinkøleskab, der faktisk hurtigt kan vise sig at være mere end 50 gange billigere end at få etableret en vinkælder hjemme i kælderen. Og som sagt, så kan et vinkøleskab opbevare vinene ligeså godt, som du vil kunne gøre i en vinkælder – hvis du investerer i et rigtig godt vinkøleskab, så vil det endda kunne gøre det endnu bedre end en vinkælder.

Derfor er der absolut ingen tvivl om, at hvilket alternativt, der er at foretrække og hvilket der er mest hensigtsmæssigt set ud fra et økonomisk perspektiv.

Nedenunder kan du læse vores vinkøleskab test.

Vil du gerne have det bedste? Se vores espressomaskine test her

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Caso WineMaster 66 Vinkøleskab (Topscorer)

Caso WineMaster 66Caso WineMaster 66 er et både smukt og lækkert vinkøleskab. Det er fremstillet med en aktiv ventilator i hver zone, hvilket er med til at sørge for, at der hele tiden er en optimal og ensartet temperatur i køleskabet, hvilket naturligvis også sikre, at dine vine bliver tempereret helt og aldeles korrekt, så du kan dermed være helt sikker på, at de smager som de skal, når du beslutter dig for trække proppen på én eller flere af de flasker vin, du har liggende i dit Caso WineMaster 66.

Skabet kan indeholde helt op til 66 flasker, hvilket naturligvis også er deraf navnet til vinkøleskabet er opstået.

Derudover er Caso WineMaster 66 også udstyret med isoleret sikkerhedsglas med optimal UV-beskyttelse, mens du også finder et blåt LED-display, der er monteret for at kunne vise den aktuelle temperatur pr. kølezone.

Caso WineMaster 66 har desuden et tidsløst design med en front, der er fremstillet rustfri stål og dobbelt glasdør, der har et ergonomisk greb. Slutteligt, så finder du også en række udtagelige træhylder på kuglelejer, der gør det muligt at gøre plads til eksempelvis større flasker eller lignende, hvis det er noget, som du på et tidspunkt vil få behov for at skulle.

Vinderen af vores vinkøleskab test.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Caso WineDuett Touch 12 Vinkøleskab

Caso WineDuett Touch 12Caso er en velkendt producent af vinkøleskabe, og har vundet en række priser på området, hvilket naturligvis er en god sikkerhed for, at et vinkøleskab som Caso WineDuett Touch 12 er af høj kvalitet og fremstillet af gode materialer.

Køleskabet er udstyret med termoruder med UV-filtre, der blandt andet beskytter dine vine mod tab af smag. Dertil finder du også muligheden for at gøre brug af touch-sensor betjening, hvilket giver dig muligheden for at betjene og indstille køleskabet helt uden at åbne døren til det. Køleskabet er opdelt i to zoner; én til hvidvin og én til rødvin, hvor der er plads til sammenlagt 12 flasker vin.

For hver af zonerne er der mulighed for at indstille individuelt på temperaturen, der strækker sig fra 7 ° – 18 ° C / 10 ° – 18 ° C. Dette køleskab fra Caso kan desuden bryste sig af en støjsvag elektronisk nedkøling såvel som små, blå LED-displays, der viser dig den nuværende temperatur – der er monteret ét pr. zone.

Caso WineDuett Touch 12 er desuden præget af en lækker, rustfrit stål ramme med glasindsats såvel som omstilleligt blåt LED-belysning inde i selve køleskabet. Det anbefales desuden ikke, at du bruger Caso WineDuett Touch 12 til indbygning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Candy CCVA 200 GL Vinkøleskab

Candy CCVA 200 GLDer er ingen tvivl om, at Candy CCVA 200 GL er et lækkert og flot vinskab, der er præget af en sort farve og en smuk stålkant. Ydermere, så er Candy CCVA 200 GL også udstyret med flotte træhylder (antallet af træhylder lyder på 3 + 1) samt en glasdør.

Det er dog ikke kun det flotte design, der er en forde ved CCVA 200 GL, men lige så meget den elektroniske styring, der er mulighed for at gøre brug af. Dertil er der også plads til helt op til 40 flasker i det flotte vinkøleskab fra Candy, der i øvrigt befinder sig i energiklasse B.

Dette vinkøleskab er blevet konstrueret med én temperaturzone, hvor temperaturen kan indstilles til dit foretrukne punkt mellem 7°C og 18°C. Glasdøren i Candy CCVA 200 GL er desuden udstyret med et UV-filter, der er med til at sikre, at smagen i dine vine ikke bliver reduceret som følge af UV.

Døren er desuden også vendbar, hvilket gør det meget nemmere at få køleskabet til at passe ind overalt, da du blot kan vende dørhåndtaget over i den anden side af køleskabet.

 

Caso WineCase 6 Vinkøleskab (Billigt vinkøleskab)

Caso WineCase 6Caso WineCase 6 er et billigt alternativ til de mange dyrere vinkøleskabe, men det betyder naturligvis også, at du er nødsaget til at give afkald på en række forskellige funktioner og fordele. Eksempelvis er der kun plads til 6 flasker, hvor de er plads til betydeligt flere i de køleskabe, der er beskrevet og nævnt ovenfor.

Det ændrer dog ikke på, at Caso WineCase 6 er et rigtig godt alternativ for dig, der ikke er villig til at investere alt for mange penge i et vinkøleskab og også blot ønsker et vinkøleskab, hvor du kan opbevare dine helt gode vine, så de bliver holdt gode og bliver tempereret korrekt.

Caso WineCase 6 er dog blevet udstyret med touchbetjening, hvilket gør det muligt for dig at betjene køleskabet helt uden at åbne det. Som sagt, så kan det indeholde op til 6 flasker ad gangen og der er mulighed for at indstille temperaturen til mellem 8°C og 18°C. Du kan følge med i den aktuelle temperatur på et blåt LED-display, der er monteret på vinkøleskabet fra Caso.

Der er desuden også mulighed for indvendig LED-belysning, hvis dette ønskes. Ydermere, så er der mulighed for at tage metalhylderne ud, hvis der er behov for det.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Hvad skal et vinkøleskab leve op til?

Der er flere forskellige ting, som et vinkøleskab skal leve op til. Nogle af disse parametre er naturligvis vigtigere end andre, men nedenfor kan du finde en række punkter, som du bør sørge for at holde nøje øje med, når du udvælger dit kommende vinkøleskab, for på den måde sikrer du dig, at du finder frem til et vinkøleskab af høj kvalitet, som vil tjene dig godt. Men i bund og grund, så er det naturligvis helt og aldeles op til dig selv, hvad der er vigtigt ved dit kommende vinkøleskab.

  • Stilet og elegant:

Det er naturligvis ikke afgørende for det respektive køleskabs ydeevne, men da det højst sandsynligt kommer til at stå fremme, så skal det være stilet og elegant. Dertil er vin også noget, der skal drikkes med stil og så skal det naturligvis opbevares på samme måde.

Man kan ikke give en bestemt skabelon for, hvornår et vinkøleskab fremstår elegant og stilet, da det er noget, der er op til den enkelte person. Hvis køleskabet er lavet af kvalitetsmaterialer og har en flot belysning, så er du allerede rigtig godt kørende, da det ser æstetisk flot ud.

  • Luftfugtighed og temperatur:

Hvis du ved noget om vin, så ved du også godt, at luftfugtigheden og temperaturen i køleskabet er vigtigt, eftersom en dårlig en af slagsen faktisk kan være med til at gøre vinen udrikkelig. Derfor anbefales det på kraftigste vis, at du finder et vinkøleskab, der fastholder den samme temperatur hele døgnet rundt (det må dog gerne svinge med ca. 1 grad), mens luftfugtigheden meget gerne skal opretholdes på mellem 50% og 70%.

Finder du et vinkøleskab, der kan leve op til disse krav, så er du også sikker på, at det vin, som du vælger at opbevare i det bliver tempereret og nedkølet på korrekt vis.

  • Støj:

Medmindre du har intentioner om, at stille dit vinkøleskab et sted, hvor du ikke opholder dig synderligt ofte og som ikke er i nærheden af værelser eller lignende, så vil det være en rigtig god idé, at finde et vinkøleskab, der opretholder et lavt støjniveau, så det ikke er noget, der er til gene til dagligt.

Det er naturligvis ikke nødvendigt, at dit vinkøleskab er relativt støjfrit, hvis det bliver placeret i kælderen, i en garage eller et helt tredje sted, hvor lyden af køleskabet generelt ikke vil være til gene for nogen i huset.

  • Rummelighed:

Der er bestemt ingen tvivl om, at rummelighed også er et særdeles vigtigt parameter, men det er noget, der i høj grad skal afgøres af dit behov, for hvis du eksempelvis kun har behov for at skulle opbevare en kasse (6 flasker) ad gangen, så bliver det ikke vanskeligt at finde et vinkøleskab, der lever op til dine forventninger på dette punkt.

Hvis du derimod er på jagt efter et vinkøleskab, hvor rummeligheden er i top og du har mulighed for at opbevare 100 flasker ad gangen, så er det pludselig en hel del sværere at finde det rigtige vinkøleskab.

Vi håber vores vinkøleskab test, har hjulpet dig nok til at træffe et godt valg.

Forfatter