Her på siden kan du se hvilke vaskemaskiner der har fået den bedste omtale, vi har altså samlet alle tænkelige vaskemaskine test, lagt dem sammen, analyseret dem og gjort resultatet nemt tilgængeligt for dig.


 

Topbetjente vaskemaskiner

Med en topbetjent vaskemaskine får du en maskine hvor du skal ligge tøjet i fra toppen. Den henvender sig perfekt til mindre rum hvor der ikke er plads til at stå foran maskinen og arbejde.

De fleste nyere modeller har stort set samme kapacitet som de fleste frontbetjente vaskemaskiner, desuden kommer de fleste på hjul så du kan nemt køre den frem og tilbage, tilslutte den vand og afløb og så er du kørende.

Man ser ofte topbetjente vaskemaskiner i små studielejligheder og andre ældre lejlighedskomplekser hvor der ikke er så meget plads at gøre godt med. Her på siden kan du finde test og anmeldelser af en del forskellige topbetjente vaskemaskiner, klik dig ind på den ønskede model og se hvordan den klare sig.

Frontbetjente vaskemaskiner

Langt de fleste vaskemaskiner der produceres er frontbetjente, og det er også dem de fleste tænker på når de skal ud at købe ny vaskemaskine. Den er perfekt til familier og dem som har god plads til at have den stående. Kapaciteten er også ofte langt større end ved en topbetjent vaskemaskine.

Det er altså rigtig vigtigt at den ikke står i et rum der er alt for smalt, da du skal have plads til at kunne stå foran den og arbejde. Du har altså det hele på fronten af maskinen lige fra låge, sæbeskuffe og til betjeningspanelet.

Vaske- og Tørremaskine

Hvis du har behov for både en tørremaskine og en vaskemaskine, men ikke har pladsen så vil en rigtig smart løsning være at købe en vaske- og tørremaskine som er en kombination af de to i en maskine. Det er især børnefamilier som ofte vælger denne løsning da der ofte ikke er så meget tid og det skal gå hurtigt så børnene altid har rent tøj.

Selvom det er smart og kan spare rigtig meget tid, så er der også en del ulemper ved denne kombination, eksempelvis bruger de rigtig meget energi og den kan kun tørre en halv maskine med tøj af gangen.

LÆS OGSÅ: Tørretumbler test

Energimærkning

Energimærkningen er måde at se på hvor energivenlig din vaskemaskine er. Den oprindelige skala går fra A til G og en ekstra god vaskemaskine kan så tildeles ekstra plusser. De fleste producenter er begyndt at tage mærkningen alvorligt da det ofte er vigtigt for forbrugeren at have en energivenlig vaskemaskine som er skånsom overfor miljøet.

Som udgangspunkt kan vi anbefale alle at købe en vaskemaskine med minimum A mærkning, det vil hurtigt tjene sig selv hjem. En maskine fuld vask med energi mærkning A, vil ofte koste omkring 3,50 Kroner i udgifter til både vand og el.

I hverdagen er det måske meget lidt du spare ved at vælge en energi venlig vaskemaskine, det kan være helt ned til omkring 50 øre, men hvis man regner på det så har man indenfor ca. 5-6 år tjent det hjem igen og samtidig gør vi miljøet en rigtig stor tjeneste ved at spare på el og vand.

Ekstra tip til at spare penge når du vasker tøj

 1. En normal vask af hverdagstøj kan sagtens vaskes på 20-30 grader
 2. Sørg for at fylde maskinen godt op, så der ikke går energi forgæves
 3. Vælg en energivenlig vaskemaskine
 4. Spar på skyllemidlet
 5. Brug tørresnoren fremfor tørretumbleren

Kapacitet

Langt de fleste vaskemaskiner på markedet har en kapacitet på 5-8 kilo. En familie på 2 voksne og 2 børn vil sjældent få brug for mere end 6-8 kilo. Har du et stort behov for at vaske meget og vaske ofte så er det klart at du bør finde en større maskine som kan klare dine behov.

Er du blot dig selv eller har et meget lille behov for at få vasket tøj, så kan de fleste sagtens klare sig med en vaskemaskine på omkring 3-4 kilo. Den er derved også langt mindre og de bruger heller ikke ligeså meget strøm og vand og er derfor også langt billigere.

Du kan med fordel også vælge en tilhørende vasketøjskurv, som matcher dit behov ift. vaskemaskinens kapacitet. Denne oversigt over vasketøjskurve viser både store og små samt forskellige designs.

Centrifugering

En af de ting man som regel ikke bør spare på når man skal købe ny vaskemaskine er centrifugeringshastighed, det kan nemlig hurtigt blive dyrt at spare på dette område. For jo højere centrifugering jo mere bliver vandet presset ud af det vaskede tøj, og det skal derfor kun have minimalt tid i tørretumbleren eller på tørresnoren.

Selvom en vaskemaskine med kraftig centrifugering ofte er en del dyrere så er det altså givet rigtig godt ud i længden. Grund til at de koster mere er ganske enkelt at maskinen er mere robust og kvalitet koster bare mere.

På energimærket kan du se hvor god vaskemaskinens evne er til at centrifugere tøjet.

Vaskeprogrammer

Der var engang hvor en vaskemaskine kun havde meget få og enkle programmer, i dag er det dog en del anderledes, der findes speciel programmer til stort set alle typer tøj, ved forskellige grader og meget mere.

Selvom det er rigtig smart og skånsomt for tøjet, så kan det også tit og ofte være rigtig svært at finde ud af hvad man egentlig skal bruge, og derfor ender rigtig mange med bare at bruge et standard program, og så kan man jo hurtigt spørge sig selv om det er pengene værd at købe en ny smart vaskemaskine med alle disse programmer.

Støjniveau

Enhver vaskemaskiner larmer en del og det kan man ikke rigtig komme udenom. Dog er der meget stor forskel på hvor meget de enkelte maskiner larmer. På energimærkningen kan du ofte se hvor meget den larmer, det er dog helt valgfrit fra producentens side om de vil offentliggøre det.

Hvis det er en meget støjsvag maskine skriver de det nok gerne, men hvis den larmer meget skal du ikke regne med det står der.

Forhåbentligt har du fået svar på alle dine spørgsmål i denne vaskemaskine test, og er blevet meget klogere på hvilken maskine du bør anskaffe dig.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

ZANUSSI ZWF71660W vaskemaskine


ZANUSSI ZWF71660WVejen til en renere hverdag

Er din vaskemaskine engang imellem lidt sløv, eller har du slet ikke en vaskemaskine endnu? Kunne du godt tænke dig, at dit tøj blev 100 % rent, og at du på samme tid sparer en masse på din energi? Så er denne ZANUSSI ZWF71660W lige vaskemaskinen for dig.

Ikke nok med, at du her får det perfekte resultat af nyvasket tøj, så kan det hele gøres på kun 30 minutter. Der er nemlig QuickStart-program, som tager 30 min og vasker på 30 grader. Kan det være lettere og hurtigere?

Udover det lækre QuickStart-program, er der også altid ren beholder til vaksemiddel. Ja, vi kender det alle, vi rengøre ikke altid lige beholderen, også kommer den hurtigt til at se grim ud – men det er ikke tilfældet her! Der er nemlig vanstråler med højt tryk, der ikke efterlader trælse rester og forhindre, at der dannes mug.

Den har en kapacitet på 7 kg, den har 1600 omdrejninger, den er energimærke A++, også har den en kulfri motor, som er meget lydsvag, men yder det bedste.

Udover disse ting, har den også mulighed for udskudt start, den har elektronisk balancekontrol, overdoseringskontrol, sensorstyret mængdeautomatik med Fuzzy-Logic, den har børnesikring og anti-overløbsbeskyttelse.

Denne Zanussi ZWF716600W er rigtig let at rengøre i det, at den selv er behjælpelig med det. Du skal dog altid huske at fjerne hår osv. fra kanten af tromlen. På den måde holder du den altid ren, og resten sørger maskinen selv for.

LG F2DV707S2WS, Vaske-tørremaskine – Samler vaskemaskine og tørremaskine i én maskine


Vi kan alle sammen nemt komme til at vaske tøj flere gange om ugen, og til det er det vigtigt at have en god vaskemaskine, men hvad gør man, hvis man egentlig ikke har meget plads at gøre med? Til det formål kunne man anskaffe sig en vaske-tørremaskine. Her får du nemlig en vaskemaskine og en tørremaskine samlet i én enkel maskine. På den måde skal du heller ikke sørge for plads til at hænge dit tøj til tørre, efter det er blevet vasket.

En rigtig god en af slagsen, er denne vaske-tørremaskine fra LG. Med denne maskine får du en god kapacitet, der kan passe til en almindelig husstand på op til 5 personer. Man kan nemlig vaske op til 7 kilo tøj. Man kan dog kun tørre op til 5 kilo tøj ad gangen, hvilken er en opgradering på ét kilo fra den forgående model, så den del egner sig måske bedre til mindre husstande, medmindre man netop har mulighed for at lufttørre sit tøj.

Med denne vaske-tørremaskine får du:

 • En maskine i energiklasse E
 • Energiklasse D for vask
 • Mulighed for at kontrollere den via brug af Wi-Fi
 • Mulighed for at downloade forskellige vaskeprogrammer
 • En kapacitet på op til 7 kilo ved vask 
 • En kapacitet på op til 5 kilo, når man tørrer
 • En smart touchskærm, til når man vælger program
 • Et maksimalt lydniveau på 57 dB, når man vasker
 • Et maksimalt lydniveau på 72 dB, når man centrifugerer
 • En maksimal hastighed ved centrifugering på 1200 omdrejninger i minuttet 

Bosch WAB28266SN vaskemaskine


Bosch WAB28266SN vaskemaskineHvis du er på udkig efter en vaskemaskine, der er god for miljøet, og som vasker dit tøj tilfredsstillende rent, men ikke koster en formue, så er denne Bosch vaskemaskine et rigtig godt bud, som du bør kigge nærmere på. 

Denne vaskemaskine kan klare en vask på 6 kg tøj af gangen, og den er pålidelig i sin evne til at vaske dit tøj dejligt rent. 

Bosch vaskemaskinen er lavet sådan, at den er rigtig effektiv til at centrifugere dit tøj, så du opnår en meget lav restfugtighed (53%) i dit tøj, hvilket betyder, at det er hurtigt om at tørre hvad end du tørrer det på stativ eller i tørretumbleren. 

Med denne vaskemaskine kommer du til at skrue ned for dit forbrug af både vand og strøm, da den har den bedste energiklasse, du kan finde på markedet, nemlig A+++. 

Vaskemaskinen giver dig mulighed for at sætte en timer, så den går i gang med at vaske, når det passer dig. Samtidig har den også et hurtigprogram, der kan vaske på bare 15 minutter, når du har behov for det. 

Lydniveauet ligger på 59 dB ved vask og 77 dB ved centrifugering.

Miele WDA 101 vaskemaskine


Vejen til en mere ren hverdag

Er din gamle vaskemaskine begyndt at halte bagefter, og er det at vaske tøj slet ikke særlig sjovt længere? Så forkæl dig selv med denne nye Miele WDA 101 vaskemaskine. Her er du sikker på at få en vaskemaskine i høj klasse, som ikke vil skuffe dig.

Denne maskine indeholder funktioner som mængdeautomatik, som sørger for, at den tilpasser mængden af vand til den mængde tøj, der er i selve maskinen. Den har skumregulering, så den selvom du har brugt for meget vaskemiddel, så reducerer den det ved at udligne det det i centrifugering og/eller skylningen.

Den har SoftCare-tromle, så den skaber en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen – dette gør, at dit tøj glider let på denne film og skånes fuldt ud. Til sidst og ikke mindst er der watercontrol-system – her sørger den for, at der ikke kommer for meget vand ind, men lige tilpas til den mængde tøj du har inde.

På maskinen er der display, hvor den viser resttiden som er tilbage, også har den også hygiejne info. Den har en kapacitet på hele 7 kg, så du kan vakse meget tøj af gangen.

Denne vaskemaskine har simpelthen alt det du kunne drømme om, også er den enormt økonomisk i og med den selv regulerer de forskellige funktioner. Den er energimærke A ++, også har den en kapacitet på 1400 o/min / 7kg.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar