Vælg din nye varmepumpe med omhu

At vælge varmepumpe fremfor el, olie eller gas til at opvarme sin bolig er til stor glæde for din pengepung, da der oftest er mange penge at spare. Varmepumpen mindsker også dit CO2-udslip, og du forbliver derved varm hele vinteren med den gode samvittighed i behold

Fordelene er flere, og mange vælger derfor at udskifte sin tidligere opvarmningskilde med en varmepumpe – men hvilken model skal man vælge? Og hvad er det vigtigste, når man vælger sin nye varmepumpe?

Med denne guide præsenteres du for de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på, når du skal finde den varmepumpe, der passer netop til dine behov. Du kan yderligere læse mere om varmepumpens fordele på https://heatnow.dk.

Vær bevidst om dine prioriteter

En varmepumpe fungerer således, at den optager varmeenergi fra omgivelsernes varmekilder med en lav temperatur for derefter via et lukket system, et kølemiddel og en kompressor at omsætte denne energi til en højere temperatur, der kan anvendes til at opvarme boliger indendørs.

Alle har forskellige behov, krav og økonomi, og derfor spænder de forskellige varmepumpers kvaliteter også bredt. Alt efter hvilken prisklasse man ønsker at finde sin nye varmepumpe i, er to faktorer de vigtigste for det kommende indkøb: Udnyttelsesfaktoren og pumpens lydniveau.

Udnyttelsesfaktoren, også kaldt SCOP-værdien hos nogle forhandlere, beskriver, hvor økonomisk den enkelte varmepumpe er at benytte. SCOP-værdien er for nogle kunder hele sammenligningsgrundlaget, da en varmepumpe med en højere udnyttelsesfaktor, der bruger energien mere økonomisk, er den mest fornuftige investering.

At udnytte den tilførte energi bedst muligt sikrer pumpens økonomiske gevinst – både for pengepungen, men også for naturen.

Varmepumpens lydniveau er ligeledes betydningsfuldt for mange kunders endelige tilfredshed med deres køb. En larmende varmepumpe er et uønsket, forstyrrende element i hjemmet, der skaber irritation.

Derfor bør man som kommende ejer af en varmepumpe være yderst opmærksom på de forskellige modellers varierende lydniveau. Lydniveauet angives i enheden dB. Et lavt lydniveau – og derved en lav dB-værdi – sikrer mindst mulig støj fra varmepumpen.

Ansøg om energitilskud

For at føle den største glæde ved den nye varmepumpe, bør man både have den varme fornemmelse af et godt opvarmet hus, men også have opnået den bedste finansiering og pris for sin varmepumpe.

Energistyrelsens energipulje tilbyder kontante, skattefrie tilskud på op til 4000 kr. til erhvervelse af en varmepumpe, hvis den tidligere energikilde udskiftes, og det medfører energibesparelse i ejendommen. Dette er værd at undersøge inden anskaffelse af en varmepumpe, da et tilskud kan gøre dit køb af varmepumpen til en endnu lettere oplevelse.

Når man tager valget om at vælge en mere energivenlig og ressourcestærk varmekilde som varmepumpen – til enten boligen eller sommerhuset – kan man altså modtage statslig støtte til at finansiere energiskiftet.

Der er ikke noget så bittert som at gå glip af en god mulighed for at spare lidt. Gør det derfor klart for dig selv, hvilke tilskud du kan få ved køb af en varmepumpe til din bolig, og ansøg om et tilskud ved køb af pumpen.

Nogle forhandlere og monteringsfirmaer af varmepumper tilbyder også rådgivning om tilskudsansøgningen, mens andre helt tilbyder at foretage denne, så du er sikret den højeste støtte og derved betaler den billigste pris ved køb af varmepumpen.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑