Vægdrivhus – Bliv klar til forår med et nyt minidrivhus

Der kan være mange gode grunde til at vælge et vægdrivhus, og uanset om du vælger et på grund af pladsmangel, eller fordi du gerne vil have dine hjemmedyrkede grøntsager tæt på din køkkendør, kan du helt sikkert finde et lille drivhus, der passer til dine behov.

I denne artikel vil der blive gennemgået 5 forskellige vægdrivhuse, som forhåbentlig kan inspirerer dig til valget af dit nye vægdrivhus.

Når du kigger på drivhuse, er der mange begreber at forholde sig til. Nedenfor kommer der en kort gennemgang af de vigtigste begreber, som forhåbentlig vil gøre dig bedre i stand til at finde det rette vægdrivhus for dig.

Drivhuse kan være fremstillet af polycarbonat eller glasplader, og ofte er der tale om en kombination, hvor der er polycarbonat på taget og glas på sider samt front. I forhold til glas er polycarbonat et meget holdbart materiale og kan bedre holde til at blive ramt af eksempelvis nedfaldne grene, fodbolde og hvad der ellers kan ramme et drivhus.

Derudover virker polycarbonat isolerende, hvilket er medvirkende til at skabe en mere stabil temperatur i vægdrivhuset og giver dermed bedre vækstbetingelser for dine afgrøder.

Til gengæld er glasplader billigere, hvilket må siges at være en fordel. Glasplader lukker desuden mere sollys ind i drivhuset, og det er ligeledes nemmere at kigge ud af et drivhus fremstillet af glas end af polycarbonat.

Drivhuse kan være fremstillet af alt lige fra træ til plast, men de fleste er opbygget af et skelet af aluminium, som har fået lavet en overfladebehandling. Der er tre begreber for denne behandling; anodisering, aluksering og eloxering, men der er ingen forskel og de betyder alle, at aluminiummet er blevet overfladebehandlet, så det nu er mere beskyttet og dekorativt.

Med overfladebehandlingen kan aluminiummet bevare sit flotte udseende i mange år uden særlig meget vedligeholdelse.

SE OGSÅ: Havesofa

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Ida vægdrivhus, model 5200 – Aluminium

Ida vægdrivhus, model 5200
3.995 kr.

Dette fine vægdrivhus er så stort, at du har mulighed for at sætte et lille bord og et par stole deri, da drivhuset har et areal på 5,2 kvadratmeter. Det er 2,60 meter langt og 2,10 meter dybt.

Taget på drivhuset er skråt, hvilket betyder, at højden er 2,25 meter ved muren, mens det kun er 1,69 meter i fronten.

Tagpladerne er fremstillet i 6 mm polycarbonat og der er et tagvindue. Resten af drivhuset består af 3 mm glasplader.

Det er lavet i tynde anodiserede stålprofiler, som er meget holdbare og bevarer et flot udseende samtidig med, at det lukker en masse sol ind i drivhuset. Det fås både med dobbelte skydedøre eller to enkeltdøre, så du kan vælge, hvad der passer bedst til dit behov.

Ida model 5200 hører til blandt de store modeller i Ida-serien, som tilbyder vægdrivhuse fra 0,9 til 7,8 kvadratmeter.

De små modeller er perfekte til dig, der ikke har så meget plads og måske kun har en altan eller lille terrasse, men alligevel ønsker at dyrke dine egne grøntsager.

De store modeller giver dig både mulighed for at dyrke frugt og grønt eller blomster, men du kan også sagtens bruge drivhuset som en mindre vinterhave, hvor du kan nyde solens stråler uden træk og kulde.

Vægdrivhuset er uden sokkel og står derfor direkte på din terrasse, have eller hvor du placerer det.

Ved køb af dette drivhus følger der endvidere et nedløbsrør med.

SE OGSÅ: Haveparasol

Juliana Veranda 4,4 kvadratmeter

Juliana Veranda 4,4
9.732,70 kr.

Juliana Veranda 4,4 kvadratmeter er et forholdsvis nyt produkt fra 2015, som findes i to modeller. Begge har sider bestående af 3 mm sikkerhedsglas og taget er fremstillet af 10 mm

perlehvid polycarbonat. Det billigste Juliana drivhus er med aluprofiler i sort, mens den lidt dyrere model er fremstillet af antracit, som også er sort. De har samme størrelse med en bredde på 2,96 meter og en dybde på 1,49 meter.

Taget er skråt og måler 2,31 meter på det højeste punkt og 1,92 meter på det laveste. Vægdrivhuset har dobbelte stalddøre, som giver en stor åbning samtidig med, at det ser flot ud. Dette gør også, at det ikke føles indelukket at opholde sig i drivhuset.

På hver side af drivhuset er der placeret et vindue, som er med til at skabe god ventilation, og der er desuden en stor tagrende med vippebeslag samt et 40 mm nedløbsrør med til drivhuset. Hvis du ønsker det, er det muligt, at tilkøbe et sort fundament, så drivhuset ikke står direkte på jorden.

Uanset hvilken variant af Juliana Veranda vægdrivhuse du vælger, får du et godt drivhus. Indretter du det med en lille hyggekrog, så har du et oplagt sted at nyde dine sommeraftener, idet drivhuset bliver opvarmet af solen i løbet af dagen.

 

SE OGSÅ: Hængekøje med stativ

Helena vægdrivhuse

Helena vægdrivhuse
20.348 kr.

Helena vægdrivhuse fås i 3 størrelser, der alle har dobbelte skydedøre, som er nemme at åbne og lukke.

Den medfølgende lås gør, at du har mulighed for at låse drivhuset eksempelvis om natten, så du kan sove trygt uden at bekymre dig om, om du har ubudne gæster i dit drivhus.

Derudover følger der naturligvis nedløbsrør og oplukkelige vinduer med. Længden på Helena drivhuse varierer fra 3,34 meter på det mindste til 3,97 på det mellemste og 4,60 meter på det største. De har alle en dybde på 2,66 meter.

Højden på vægdrivhuset er højest ved muren og er for alle 3 størrelser 2,39 meter, mens højden i front er 1,87 meter ved dem alle. Det mindste og mellemste drivhus har 2 vinduer, mens det største har 3.

Helena drivhusene er fremstillet af anodiserede aluminiumsprofiler, som giver et lyst og let udtryk til drivhusene, samtidig med at det er meget stabilt. Siderne og fronten er fremstillet i 3 mm glas, mens taget består af polycarbonat plader på 10 mm.

Med et Helena vægdrivhus får du et solidt produkt i en god kvalitet, som vil danne en god ramme, uanset om du vælger at bruge det til at dyrke grøntsager, frugt og blomster eller som en hyggelig udestue, der kan forlænge den danske sommer.

SE OGSÅ: Havestol

Growcamp

Komplet højbed fra GrowCamp
1.299 kr.

Dette lille vægdrivhus er det billigste i denne oversigt, men det er perfekt for dig, der ikke har så meget plads, men alligevel ønsker at dyrke dine egne afgrøder.

Vægdrivhuset minder om et højbed, da det står på en 0,30 meter høj ramme. Overbygningen er på 1,50 meter, hvilket betyder, at den samlet højde for dette mini-vægdrivhus er 1,80 meter. Det er 1,20 meter bredt og 0,62 meter dybt.

Der er plastafdækning til de 4 sider, men du har også mulighed for at benytte det medfølgende insektnet til taget og fronten, hvis du ønsker det.

Uanset om du benytter insektnet eller plastafdækning, har du mulighed for at rulle det op på forsiden, så der kan komme luft ind i drivhuset, og du nemt kan vande og plukke dine friske frugter og grøntsager.

Rammen eller højbedet kan indeholde omkring 190 liter jord, men hvis du ikke ønsker at fylde hele rammen med jord, er det muligt at købe en mindre jordbakke. Denne bakke er kun 0,15 meter høj og kan indeholde omkring 80 liter jord.

Ønsker du et budgetvenligt vægdrivhus, hvor du kun skal dyrke få grøntsager er Growcamp det rigtige valg for dig.

SE OGSÅ: Havebænk

Juliana Royal 7,3 kvadratmeter

Juliana Royal 7,3 kvadratmeter
5.811,20 kr.

Dette vægdrivhus er fremstillet af aluminiumsprofiler og 3 mm glasplader. Det er 7,3 kvadratmeter og er forholdsvist stort af et vægdrivhus at være, så uanset om det skal fungere som en udestue eller et hyggeligt sted at dyrke eksotiske planter, har du god plads.

Det er 3,78 meter langt og 1,91 meter bredt. Det står på et 0,12 meter højt stålfundament og den totale taghøjde bliver dermed 2,39 meter, mens sidehøjden er 1,60 meter. Synes du alligevel, at dette drivhus er for stort til dit behov, har du mulighed for at få et, der er mindre. Juliana Royal findes nemlig også i en lille udgave på 4,9 kvadratmeter.

Juliana Royal vægdrivhus har som standard 2 vinduer. Det er dog muligt at bestille ekstra vinduer, hvilket er en fordel, hvis du ønsker at forbedre ventilationen.

Når vægdrivhuset stilles op ad en husmur afgiver huset varme om natten, hvilket er med til at give lidt varme til vægdrivhuset. Ved at stille vægdrivhuset foran et kældervindue eller købe en drivhusvarmer kan du skabe et godt klima, hvor det er muligt for dine planter at overvintre.

Med Juliana Royal får du et godt klassisk vægdrivhus til en god pris, hvor du kan tilbringe mange gode stunder hele året rundt.

SE OGSÅ: Hyndeboks

Inden du køber

Før du går ud for at købe dit nye vægdrivhus, bør du finde ud af, hvad du præcis vil bruge drivhuset til, samt hvad dine behov egentlig er.

Pris og størrelse hænger ofte sammen og der er derfor ingen grund til at købe et større vægdrivhus, end du har behov for.

Skal du kun dyrke få grøntsager, kan du uden problemer klare dig med et af de helt små vægdrivhuse. Men drømmer du i stedet om at tilbringe hyggelige stunder med en god bog eller familien i drivhuset, bør du vælge et af de større.

Har du et meget stramt budget, kan du måske være heldig at finde et billigt brugt drivhus, som vil stå flot i din have.

Forhåbentlig har denne gennemgang givet dig inspiration til, hvad du skal kigge efter, inden du køber og du er måske endda blevet fristet til at vælge et af de 5 vægdrivhuse ovenfor.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑