Spar penge på el- og vandregningen

Uanset om du ønsker at spare op, fordi du har et mål med pengene, eller blot ønsker at have lidt mere på kontoen hver måned, så er der mange små ting og justeringer, man kan gøre i hjemmet

Det kan være med til at sænke ens forbrug, og dermed give lidt mere mellem hænderne.

Skift til LED pærer

Man kan starte med at tage et kig på ens el- og vandregninger, for at se, om der er noget der kan ændres her. Ved at indarbejde nogle gode vaner, som f.eks. altid at slukke lyset i det rum, man ikke befinder sig, er man allerede godt på vej.

Man kan også se på de pærer, man bruger i ens lamper. Hvis man bruger halogenpærer, bør man overveje at skifte til LED pærer. Fordelen er, at de bruger 4-5 gange mindre strøm end halogener.

Det vil naturligvis kunne ses på elregningen, da man vil få et lavere strømforbrug. Men der er også besparelse på indkøb af pærer, da man skal købe 7 halogenpærer, hver gang man køber en LED pære, på grund af den kortere levetid. En halogenpære holder i ca. 2 år, mens en LED pære holder i 10-15 år. En almindelig sparepære holder i gennemsnittet i 6-10 år.

Lyset fra LED pærer kaldes også diodebelysning, da LED er den engelske forkortelse for Light Emitting Diode. At have LED-pærer i hjemmet er blevet yderst populært i Danmark, på grund af det lavere strømforbrug.

En anden fordel er, at selv om denne type pærer har en længere levetid, giver de stadig et stærkt og godt lys, og man skal derfor ikke gå på kompromis med belysningen i ens hjem. Man kan få LED pærer til alle typer lamper, og alle typer sokler og fatninger

Sæt vandmængden ned, og få kalken væk

Ved at skifte ens pærer, og generelt tænke over ens lysforbrug, kan man spare penge på elregningen. Men hvad med vandregningen?

Hvis man ønsker at investere lidt i projektet, kan man skifte ens WC ud med ét, der har dobbelt skyl funktion. Man kan også foretage andre vandbesparende foranstaltninger på bruser og vandhane. F.eks. kan man investere i en sparebruser, og dermed halvere vandforbruget, uden at oplevelsen i badet bliver dårligere.

Det samme kan man gøre med en vandsparer, der ligesom sparebruseren nedsætter mængden af vand, der kommer ud af vandhanen. Man kan også få fingre i en perlator, der blander vandet i hanen med luft. Det betyder, at når vandstrålen kommer ud blandet med luft føles den tykkere, end den er.

Hvis man samtidig ønsker at forbedre kvaliteten af ens vand, og begrænse kalkmængden, kan man investere i et BWT blødgøringsanlæg. Et blødgøringsanlæg fjerner store dele af kalken fra vandet, så man får blødt vand, selv om man har hårdt vand i hanen.

Det bliver nemmere at gøre rent, da man ikke skal bruge kalkfjerner, og man vil spare penge på sæbe, skyllemiddel, rengøringsmidler og shampoo. Desuden vil man se besparelser på elregningen, og vaske- og opvaskemaskinen holder også længere.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑