En sengeramme er klart noget mange foretrækker, da det giver kant rundt om sengen, og ser rigtig godt ud. Sengen ser pludselig større og mere overskuelig ud.

Derfor har vi fundet fem forskellige sengerammer, som kunne være noget for dig.

En pæn sengeramme gør dit soveværelse unikt

Det er svært at tro, men en sengerammer gør noget unikt ved dit soveværelse, og det får det til at fremstå mere stilet og rent.

En sengeramme er ikke kun til for at se flot ud, den kan også bruges til to senge der bliver slået sammen for, at de ikke skal skride fra hinanden. Derved har den mere end en god funktion.

Fem forskellige sengerammer

Det er vigtigt at man finder den sengeramme, som passer præcis til ens seng og soveværelse.

Derfor er det også vigtigt at vide en masse om sengerammer, inden man begiver sig ud i køb, og derfor er der fem beskrivelser nedenunder, som beskriver de fem sengerammer som vi vil anbefale.

LÆS OGSÅ: Senge test

VidaXL Sengestel 180×200 cm – Elegant sengestel polstret i gråt stof

VidaXL Sengestel 180x200 cmDette sengestel fra VidaXL har et klassisk look, og er det mest populære produkt inden for kategorien hos PriceRunner.dk.

Med dette sengestel går du ikke galt i byen. Sengestellet fra VidaXL er både lavet i en god kvalitet og i gode materialer, hvilket gør det til et robust og holdbart sengestel. Der er også brugt meget omhu i designet, så sengestellet fremstår elegant, men på en afslappet og underspillet måde.

Sengestellet passer til en madras, som måler 180 x 200 cm. Denne madras kan fås som tilkøb til stellet. Selve sengestellet måler 208 cm i længden, 185 cm i bredden og 81 cm i højden.

Det er nemt at samle selv, hvilket du med fordel kan gøre.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Et sengestel i unikke materialer

Dette sengestel er lavet i nogle unikke og gode materialer. Stellets ben er lavet i jern. Det er et holdbart materiale, som kan holde til lidt af hvert. Det er også et materiale, som har en lang levetid. Selve stellet er lavet af jern og træ, hvilket også er holdbare materialer. Sengen er polstret i stof, som er lavet af 100 % polyester.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Gode, holdbare materialer
 • En god pris
 • Klassisk udtryk
 • Med jernben
 • Polstret i grå polyester

VidaXL Sengestel 180 x 200 cm vs. markedet:

Dette sengestel fås til en rigtig fin pris, når man sammenligner med priserne på lignende produkter, som findes på markedet. Dette sengestel fra VidaXL fås til ca. 1100 kr., hvilket er en billig og god pris ift. sengestellets kvalitet. Hvis du gerne vil have et sengestel, som er både billigt og elegant, så kunne VidaXL meget vel være et oplagt valg for dig.

Nordic Dream sengeramme i fyr olie – solid og danskproduceret med opbevaring

Nordic Dream OlieSengerammen skal være solid og holde til mange års god søvn. Med denne sengeramme fra Nordic Dream er der brugt gode materialer, og der er fokus på de smarte opbevaringsløsninger.

Den solide sengeramme er fremstillet af dygtige sengehåndværkere i Danmark, som har mere end 40 års erfaring med at lave både sengerammer og andre møbler i høj kvalitet.

Smart opbevaringsplads til dyner og sengetøj

Materialet til denne sengeramme er olieret fyr, der har en flot og organisk overflade. Den fremstår derfor i en naturlig træfarve, som er meget moderne i den nordiske indretning.

Den smarte sengeramme er praktisk indrettet med 4 store skuffer, hvor der er plads til både ekstra dyner og sengetøj. Der er 2 skuffer på hver side, så det er smartest, hvis sengerammen står frit i soveværelset, så du kan udnytte begge sider.

Derfor bør du vælge denne udgave

 • Solid sengeramme i olieret fyr
 • Fremstillet i Danmark af dygtige sengehåndværkere
 • 4 smarte skuffer integreret til opbevaring

Nordic Dream sengeramme i fyr olie vs. markedet

Din sengeramme kan sagtens have andre formål end blot at give sengen en solid og æstetisk base. Med den flotte sengeramme i hvidolieret fyr fra danske Nordic Dream, er der både fokus på det gode håndværk, det gennemførte design og praktisk opbevaring. De 4 store skuffer giver ekstra opbevaringsplads og får denne model til at adskille fra de andre i oversigten.

Hvis du er mere til en enkel og hvid sengeramme, producerer Nordic Dream også denne model i smuk, hvid fyr, som du også finder her i oversigten. Du kan derfor vælge den nuance, der passer bedst til din stil og indretning.

Sengerammen findes i følgende størrelser:

 • 90×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 200×200 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Nordic Dream sengeramme i hvid fyr – praktiske skuffer med ekstra plads

Nordic Dream hvid fyr Hvis du vælger denne sengeramme fra Nordic Dream, får du en sengeramme, der er skabt til at holde mange år ud i fremtiden. Sengerammen er fremstillet i fyrretræ, der er både solidt og meget hårdført. Træsorten er meget udbredt i særligt de nordiske lande, hvor det er kendt for sin robuste karakter.

Solidt svensk fyrretræ og smart opbevaringsplads

Overfladen af træet er behandlet og hvidolieret, så det fremstår meget let og hvidt. Du kan lige ane de flotte træstrukturer og oganiske detaljer igennem det overfladebehandlede træ. Du får en sengeramme, der er lavet til at holde i mange år, og som med sit lette udtryk finder sin retmæssige plads i din indretning.

Den smarte sengeramme er lavet til at kunne rumme alle dine puder, dyner og tæpper i de 4 praktiske skuffer i bunden. Hver skuffe måler B91 x D55 x H26 cm, så der er rigeligt med plads. Der er 2 store skuffer på hver side af sengerammen, så du nemt får skabt ekstra opbevaringsplads, uden at det fylder ekstra i soveværelset.

Derfor bør du vælge denne udgave

 • Fremstillet i solidt hvidolieret fyrretræ
 • Med 4 store skuffer til opbevaring
 • Udviklet og produceret i Danmark

Nordic Dream sengeramme med opbevaring vs. markedet

Denne flotte sengeramme fra Nordic Dream er tilsvarende modellen i oversigten i hvidolieret fyr, fra samme forhandler. Du får samme gode håndværk og kvalitet, men i 2 forskellige farvevalg. Den hvidolierede udgave er mere træfarvet, og denne model er anderledes let og lys.

Hvis du vil have en sengeramme, der kan stå i dit soveværelse i mange år, så er det vigtigt med god kvalitet. Denne sengeramme er fremstillet i Danmark, hvor der er brugt de absolut bedste materialer. Fingersnilde sengehåndværkere har bygget sengen, så du kan regne med kvalitet i topklasse.

Sengerammen findes i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 200 x 200 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

VN klassisk ST sengeramme – i massivt træ

VN klassisk ST sengerammeDenne smukke sengeramme i massivt træ er meget populær hos time2sleep, hvor den rangerer som nummer 1 i sin kategori.

Det er Villy Nørgård, der er designeren bag denne meget smukke klassiske sengeramme i massivt træ. Designmæssigt fremstår den let og lys i en klassisk nordisk stil. Den har nogle relativt høje sengesider, og den er forsynet med et par flot drejede buer både i fodenden og i hovedgærdet. 

Sengebenene og buen går ud i et og danner dermed en harmonisk helhed. I det hele taget er der tale om en meget stilren sengeramme, som med sin nedtonede skandinaviske ynde vil kunne passe ind i mange soveværelser. 

Flere muligheder for individuelle valg

Når du vælger denne nordiske sengeramme, så kan du selv få en vis indflydelse på, hvor stor den skal være. Du kan for eksempel vælge dens bredde, som kan være fra 85 til 180 cm. I forhold til længden på sengerammen, så kommer den enten i 200 cm eller med ekstra længde i 210 cm.

Højden på benene kan du også selv bestemme. De kan være 21 cm, 26 cm og 31 cm. 

Du kan også selv beslutte, hvilken træsort og farve, sengerammen skal være lavet af. Det kan enten være eg eller bøg, og her er der så flere behandlinger af træet, som du kan vælge imellem.

På den måde kan du få pænt stor indflydelse på, hvordan netop din sengeramme kommer til at være. Desuden har du jo også en håndfuld beslutninger, som du skal træffe, når det kommer til sengebund, madras og topmadras. Dermed kan du selv komponere din nye seng i detaljer.

Den håndbyggede danske sengeramme kan også laves i helt individuelle specialmål. Dermed får du en dansk designerseng lige efter dit eget hoved. 

VN Retro SR18 – klassisk nordisk sengeramme

VN Retro SR18Denne flotte klassiske sengeramme i retro stil er meget populær hos time2sleep, hvor den rangerer som nr. 2 i sin kategori.

Villy Nørgård er designeren bag denne smukke sengeramme i en klassisk retro stil. Den er lavet af massivt træ og træfinér i flere kønne varianter, som du selv vælger imellem. Dens udtryk er let og meget skandinavisk i sin enkelhed. Alle dele er lavet af træ, og du kan vælge den lave sengegavl til eller fra.

Den danske sengeramme er håndlavet, og den vil fint kunne passe ind i de flestes soveværelse. 

Mange muligheder for individuelle valg

Du har flere muligheder for selv at få indflydelse på, hvordan din sengeramme skal være. Dermed får du en individuelt tilpasset sengeramme, som kommer til at passe helt perfekt til dit soveværelse og til den eller dem, der skal sove i den.

Du kan for eksempel selv vælge sengerammens bredde. Den kan være imellem 90 og 210 cm. Dermed fås den både som enkeltmandsseng og som dobbeltseng. Når det kommer til sengerammens længde, så har du målene 200 cm og 210 cm at vælge imellem.

Du kan også vælge imellem forskellige træsorter til din sengeramme. Det kan enten være eg, bøg eller valnød, som kan være behandlet på en speciel måde. Der er i alt 7 varianter at vælge imellem. De runde sengebens højde kan du også selv vælge. Den kan være enten 21 cm, 26 cm eller 31 cm.

Vælger du at tilkøbe en hovedgavl, så kan den enten være 30 cm eller 40 cm høj. Den fås i de samme træ-varianter som selve sengerammen. Et eller to tilhørende sengeborde kan tilkøbes.

Her ud over kommer du også til at vælge sengebund, madras og topmadras, og dermed har du selv komponeret din nye seng. 

VN Samba HF – sengeramme med bløde linjer

VN Samba HFDen klassiske sengeramme med et organisk tvist er meget populær hos time2sleep, hvor den rangerer som nr. 3 i dens kategori.

Der er både elegance og frækhed i denne sengegavl i klassisk nordisk let stil, som er designet af Villy Nørgård. Den er håndbygget af massivt træ og træfinér. Både gavle og ben har nogle bløde svungne former, som er med til at give sengerammen dens særlige look. Bortset fra disse organiske former så er der tale om en temmelig klassisk sengeramme, som er lavet af træ.

Sammensæt selv din sengeramme

Du kan få en meget stor indflydelse på, hvordan din sengeramme kommer til at være. Dels kan du vælge dens størrelse, og dels kan du vælge dens materiale. 

I forhold til sengerammens bredde så har du valgmuligheder imellem 85 cm og 210 cm. Længden på sengerammen kan være enten 200 cm eller 210 cm. Også benenes højde kan du selv vælge. Her har du valgmulighederne: 21 cm, 26 cm og 31 cm.

Hovedgavlen er lettere bagudbøjet, og derfor får du en god siddekomfort, når du sidder i sengen med en god pude i ryggen og læser, ser fjernsyn eller arbejder. I fodenden er der også en tilsvarende gavl, den er bare lavere. Det giver sengerammen en god harmoni.

Når det kommer til sengerammens materiale, så har du også nogle forskellige valgmuligheder. Du kan vælge imellem træsorterne: bøg, eg og valnød, og de kan være behandlet på forskellige måder. Det giver dig i alt 8 smukke varianter at vælge imellem.

Desuden kommer du også til at vælge sengebund, madras og topmadras, og dermed får du til sidst en skræddersyet ny seng, som bliver lige præcis, som du gerne vil have den. En eller to tilhørende sengeborde med skuffe kan tilkøbes.

LÆS OGSÅ: Topmadras test

LÆS OGSÅ: Elevationssenge test

Har du fundet din nye sengeramme?

Er du endelig blevet klogere på hvilken sengeramme du skal have til netop din seng, eller en helt ny seng?

Vi håber du er sat godt ind i de forskellige sengerammer, og er du stadig i tvivl kan du altid søge mere information hjem, og blive endnu klogere inden du træffer din beslutning.

Se også denne lignende artikel på vores side: Sovepose test – Få en god og varm nattesøvn ude i naturen

Forfatter