Sådan vælger du de rigtige VVS-produkter til badeværelset

Det er en stor omgang når badeværelset skal renoveres. Selv hvis det bare er toilettet der skal skiftes, kan det godt løbe op og koste mange penge – og meget tid. Netop derfor er det så vigtigt at vælge helt rigtigt fra starten af

Så slipper du både for at gå og ærgre dig over at badeværelset ikke blev, som det skulle – og at skulle slippe den store udgift en gang til inden for de næste mange år.

Her har du en lille guide til hvordan man vælger noget af det VVS der hører hjemme på badeværelset.

Vælg den rigtige betjeningsplade

Siger betjeningsplade dig ikke det helt store? Det er faktisk det professionelle ord for den plade der hænger over toilettet som man trykker på for at skylle ud. Som regel har den 2 knapper – en lille og en stor. Den lille er til det lille skyl, og den store er til stort skyl – det siger jo næsten sig selv.

Betjeningspladen er sat ind i væggen i nærheden af toilettet, og benyttes i stedet for den klassiske træk-og-skyld eller tryk på selve toilettet. Der findes et hav af forskellige udformninger af en betjeningsplade, så det er muligt at vælge en der passer perfekt ind i den stil der indrettes efter på badeværelset.

Når du skal vælge en betjeningsplade, så tænk over hvilken farve og hvilket materiale den skal være i. Skal den matche med resten af badeværelset, gå ind i væggen eller skille sig ud? Overvej også hvor store trykknapperne skal være – skal de sidde lige op ad hinanden eller skal der være afstand? Tag i betragtning hvem der skal bruge betjeningspladen. Har du små børn skal den gerne også være nem for dem at bruge.

Vær opmærksom på funktionalitet under dine overvejelser. Specielt mærket Geberit har lavet en del funktionelle betjeningsplader, som helt sikkert er et kig værd.

Smarte håndvaskarmaturer

Et knapt så fancy ord for håndvasksarmaturer er vandhane. En vandhane er en den grad et must på et badeværelse. Den kan knapt nok undværes, og bruges i nærmest alle rutiner der foregår: Vask af hænder og ansigt, børstning af tænder og så videre. Det er derfor også et must at vælge en god vandhane, som kan holde til at være i brug.

Der findes mange forskellige slags vandhaner til badeværelser i mange forskellige farver og størrelser. Generelt kan det være en fordel at vælge en vandhane som er ”hævet” fra vasken, sådan der er mere plads fra vandet ”starter” til det ”slutter”. Det giver mere bevægelsesfrihed, og rum for ikke at skulle have hovedet helt ned i håndvasken når der for eksempel skal skylles mund efter tandpastaen.

En rigtig god idé når der alligevel skal bruges penge på en vandhane kunne være at investere i en berøringsfri. Du kender dem sikkert godt fra offentlige toiletter, for eksempel i et storcenter. De er hygiejniske, økonomiske og vandbesparende. Med andre ord: en god idé til både små og store familier og badeværelser.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑