Sådan skaber du en hjemlig stemning i din nye bolig

At flytte i et nyt hus er lidt ligesom at starte med et blandt lærred: Hvad skal der fyldes på?

Forskellen fra et malerlærred og en ny-indflyttet bolig er dog, at man lettere kan flytte inventaret rundt inde i hjemmets rum, end man kan fjerne farverne fra et lærred igen.

Det giver utallige udfoldelsesmulighed for, hvordan man kan vælge at vælge at indrette ens nye hjem for at skabe de hyggeligste rammer, der passer til dem, der skal benytte hjemmet.

Man kan vælge at indrette på mange forskellige måder, det giver sig selv, men man kan i skyndingen godt komme til at glemme ting som: Indretter man med tanke på blot en god tilværelse lige nu og her? Eller får man indrettet, så man er fremtidssikret?

De fleste mennesker har jo valgt en bolig efter, hvordan de ønsker at bo på nuværende tidspunkt, men hvis man for eksempel er en familie, så skal man også gøre sig tanker om, hvorvidt der er plads til at indrette værelser til de nuværende og/eller kommende børn – og kan man også leve der som alene-forældre bagefter, eller bor man der blot, indtil børnene flytter hjemmefra?

Hvis man er enlig, er det nemmere blot at indrette sig nu og her, og det kræver som regel også færre møbler og nipsgenstande, men hvis man har lagt en fremtidsplan for ens bolig, så gør man sig selv en tjeneste ved at tænke langsigtet.

Når det så kommer til, hvordan man skaber den hyggelige stemning, så er det både smart og fordelagtigt at tage alle familiens medlemmer med på råd til specielt de rum, man er fælles om.

På den måde kommer alle familiens medlemmer til at føle, at de tager del i selve indretningen og har medbestemmelse på områderne omkring, hvordan omgivelserne skal tage sig ud.

Selvfølgelig skal man nok guide familiens yngre medlemmer i indretningens verden, da de nok ikke har samme sans for proportioner, materiale og priser, som forældrene har, men mon ikke, man kan finde et fælles grundlag, hvorpå alle bliver glade for både fælleslokalerne og værelserne til hvert medlem.

Hvad angår inventaret til boligen, så har man nok både noget med fra det tidligere hjem, og så har man noget, man tager ud at købe, gerne i fællesskab, til at skabe rammerne i det nye hjem, så man føler, man er en samlet enhed, der er med til at tage beslutningerne i fællesskab.

På de mindre områder til at skabe en hjemlig stemning kunne være ved at få designet en kalender med motiver fra familiens oplevelser, så man har noget at samles om året rundt.

Men det er også klart, at når man flytter ind et nyt sted, så kan der melde sig mange spørgsmål på banen med, hvilke møbler man skal vælge, hvordan man vælger de bedste låsesikringer og meget andet. Men det findes heldigvis en god hjemmeside, hvor du kan få besvaret mange spørgsmål: https://nytomhuse.dk/

Ellers vil vi bare slutte af med at sige, at vi håber, du og eventuelt din familie falder godt til i det nye hjem og får skabt mange gode minder fremadrettet.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑