Sådan indretter du din stue bedst med elektronik

Stuen er hjemmets midtpunkt. Det er der, hvor man ser fjernsyn, læser bøger og hører musik

Derfor er indretningen af elektronikken i stuen helt essentiel, når det handler om at skabe det helt perfekte samlingspunkt, hvor elektronikken har en bærende betydning for oplevelsen.

Stuen er for rigtig mange mennesker dét rum, hvor man bruger mest kvalitetstid sammen med familien og vennerne. Det er også her, hvor man finder både fjernsyn og højtalere – elektronik, der skal spille sammen for ikke, at det skal blive for kaotisk og bombastisk.

Undgå ungkarle-looket

Elektronikken er ofte mandens hjørne. Det er her de ofte får lov til at brillere med viden omkring de rigtige højttalere og det bedste fjernsyn. Men hvis ikke man tænker sig om, før man overlader hele indretnings-seancen til manden, kan de store sorte kasser af højttalere og det bombastiske grå fjernsyn hurtigt komme til at ligne et ungkarle-kollegieværelse fra 80’erne.

For at undgå ungkarle-looket kan man gå efter højttalere og fjernsyn, som ikke overskygger resten af stuen. Undgå de traditionelle sorte kasser og vælg med fordel højttalere, der er lyse og neutrale i looket. Disse nuancer kan lettere falde i baggrunden, men stadig være flotte og dekorative, og som derfor bidrager til en harmonisk indretning.

Dertil kan du vælge højttalere, der kan hænges op. Det skaber mere gulvplads og dimension til rummet. Et rigtig godt eksempel på en sådan højttaler, kan være Beosound Edge fra B&O.

Skab harmoni med jordfarver

Harmoni er essentiel, når man gerne vil skabe og indrette en stue, hvor alle elementer i rummet bliver udnyttet på bedst mulig vis. Dette gør du bedst ved at finde elementer til stuen, som changerer i de samme nuancer. Gå efter en farve, som du finder beroligende. Gå efter neutrale jordfarver såsom beige og brun og varierer dem ved at vælge lyse og mørke nuancer.

Jordfarver giver nemlig tryghed og stabilitet både for øjet og atmosfæren. Farven er i takt med det stigende fokus på natur og miljø blevet populær og det giver et smukt resultat, der kan være køligt eller hyggeligt, afhængigt af farvens intensitet. En god ide kan være at gå en tur ned forbi din lokale maler og få et farvekort, der kan give dig en ide om, hvilke jordfarver, du synes om.

Hold det minimalistisk og simpelt

Når du skal indrette din stue, hvor også elektronikken skal have en særlig plads, er det vigtigt, at du holder indretningen minimalistisk, simpel og lys. Det betyder ikke, at du ikke kan have sorte eller mørke elementer i din stue, det handler blot om at skabe sammenhæng.

Har du for eksempel nogle sorte eller mørke elementer, som du gerne vil have skal have en plads i din stue, så placer dem et sted, hvor der er meget lyst, enten i form af sollys eller store lyskilder. På denne måde fremstår de ikke når så mørke og du skaber overblik og sammenhæng i din indretning.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑