Der er ingen tvivl om, at der følger et hav af muligheder med, når du får installeret trådløst netværk i hjemmet.

Blandt de mange fantastiske muligheder for at udnytte det trådløse netværk, finder du blandt andet muligheden for at gå på internettet, dele filer, udskrive dokumenter, streame musik og film såvel som et bredt spektrum af øvrige aktiviteter, som før i tiden krævede, at der blev trukket kabler mellem de involverede enheder.

Sådan er det heldigvis slet ikke mere, hvis man har en stabil router, der kan udsende et trådløst netværk.

Mængden af trådløse enheder i hjemmet bliver konstant udvidet, hvilket selvfølgelig betyder, at der også begynder at blive stillet større og større krav til din router, hvorfor det er meget vigtigt, at du har en kraftig og stabil router til at håndtere dit trådløse netværk.

Den nyeste standard går under navnet “AC” og routere med denne teknologi giver dig en lang række fordele i forhold til forhenværende og ældre routere, der ikke gør brug af denne teknologi.

Det inkluderer blandt andet muligheden for at udsende trådløse signaler hurtigere og mere stabilt, og du kan samtidig også tilslutte mere trådløst udstyr end det var muligt med de foregående N- og G-modeller.

I denne artikel finder du en spændende router test, som meget nemt kan vise sig at være aktuel for dit vedkommende, hvis du er på jagt efter en ny router til hjemmet, til sommerhuset, til kontoret eller et helt fjerde sted.

Vi har nemlig testet et stort antal modeller i deenne router test.

Du kan være helt sikker på, at du kan finde en passende router blandt de testede enheder – og hvis du bare gerne vil have det bedste af det bedste, så har vi selvfølgelig udvalgt en vinder af vores router test, som vi klart anbefaler.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

Archer C9 Dual-Band Gigabit Router (Testvinder)


Archer C9 Dual-Band Gigabit RouterArcher C9 Dual-Band Gigabit Router er en AC1900-router fra TP-Link, som er udstyret med den seneste Dual Band-teknologi, der giver dig en lang række fordele i forbindelse med dine højtydende netværksenheder.

Med denne router er du garanteret et stabilt og vidtrækkende trådløst netværk, hvilket du kan takke den nye smarte teknologi og de høje overførselshastigheder på helt op til 1,9 Gbps for.

Du skal dog være opmærksom på, at 1,3 Gbps er via 5 Ghz og de sidste 600 Mbps er gennem 2,4 Ghz-frekvensen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Med den ultrahurtige 1 GHz Dual-Core-processor, du finder inde i Archer C9 Dual-Band Gigabit Router, så kan du sagtens forvente en højtydende netværksoplevelse med alle dine enheder, hvilket blandt andet giver dig mulighed for at nyde HD-streaming, dataoverførsel såvel som gaming på højt niveau, uden netværksafbrydelse og deslige.

Archer C9 Dual-Band Gigabit Router fra TP-Link er selvfølgelig også udstyret med stærke antenner og Beamformning-teknologien, hvilket sikrer dig, at routeren sørger for at koncentrere signalet i den retning, hvor den kan spore dine forskellige enheder.

Det betyder, at signalet vil blive forstærket til dem, og du opnår dermed også en meget bedre dækning i hele hjemmet, til netop de enheder der er i brug, i stedet for at signalet bliver løst fordelt i hele boligen.

Archer C9 Dual-Band Gigabit Router fra TP-Link er selvfølgelig udstyret med to USB-porte, der gør det muligt for dig at, dele din printer på netværket eller tilslutte en netværksharddisk, som nemt kan tilgås fra alle kompatible enheder i hjemmet.

Det er dog kun én af portene, der er USB 3.0 og hvis du har intentioner om, at harddisken skal bruges til opbevaring af film og deslige, og der skal streames fra den, så anbefales det at bruge USB 3.0-porten til dette.

Denne router har fået karakteren 4,4 ud af 5 fra 8 brugere. Det er ikke så mange der har anmeldt den, men dem der har, har bestemt været mere end tilfredse med den. Du kan se deres anmeldelser her.

TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit


TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band GigabitMed TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit er der tale om en next-generation trådløs standard, da den gør brug af 802.11ac, hvilket er intet mindre end tre gange hurtigere end den forhenværende trådløse N-hastighed.

Dertil kan routeren også levere en kombineret trådløs dataoverførselshastighed på helt op til 1,75 Gbps, hvilket er imponerende for en router i denne prisklasse.

Omtrent 1,3 Gbps af den trådløse hastighed bliver sendt over det krystalklare 5Ghz-bånd, mens de resterende 450 Mbps vil blive sendt over 2,4 GHz-bånd.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Med TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit er en formidabel router til dig, der ikke ønsker at lave en investering i tusindekronersklassen, men heller ikke ønsker at give afkald på et stærkt og stabilt trådløst netværk.

Med denne router skal du ikke frygte, at du ikke vil kunne stream HD-film uden at den hakker, og du skal ligeledes heller ikke være bange for en alt for høj ping i onlinespil eller andre båndbreddekrævende opgaver.

TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit er udstyret med 3 stk. 5dBi eksterne antenner og endvidere også hele 3 stk. interne antenner, hvilket selvfølgelig er med til at give dig en optimal rundstrålende trådløs dækning i hele hjemmet.

Det er desuden også med til at sikre en pålidelig forbindelse, der ikke kommer og går, som det passer den, hvilket er et problem med rigtig mange routere. Hvis du har behov for at dele printere på netværket, så kan du gøre brug af én af de to USB-porte, som du finder bag på routeren.

Det giver dig desuden også muligheden for at dele en harddisk med resten af beboerne i husstanden eller med kollegerne på kontoret. Det giver dig selvfølgelig også mulighed for at streame film direkte fra harddisken.

73 brugere har den en score på 4 ud af 5, hvilket bestemt må siges at være godkendt, hvis ikke mere. Du kan se deres anmeldelser her.

Asus RT-AC68U Dual-Band Wireless 1900Mbps Router – Giver dig ualmindeligt hurtigt internet


Asus RT-AC68U Dual-Band Wireless 1900Mbps Router – Giver dig ualmindeligt hurtigt internetOm du kan lide at se serier på Netflix, at spille online spil med dine venner, eller bare skal tjekke netbank en gang i mellem, så kan det ikke nytte noget, at du skal sidde og vente på en webside, der bare loader og loader. Vi lever i dag i en tid, hvor alt går meget stærkt, så det skal dit internet også.

Hvis du vil have hurtigt og pålideligt internet, så kan du med fordel købe denne router fra Asus. Her får du nemlig en hastighed, der gør det svært for konkurrenterne at følge med. Den kan bruges både derhjemme og på et kontor, hvor der sidder mange mennesker og arbejder på en gang. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Med denne router får du en rigtig høj ydeevne. Det gør du takket være dual-core-processoren, som du får med. Det betyder aldrig mere dårligt internet.

Med dual-band-teknologien vil du kunne bruge både frekvensen 2,4 GHz og frekvensen 5 GHz. Det vil betyde, at hvis du befinder dig længere væk fra routeren, så kan du stadig med 2,4 GHz bruge internettet. Hvis du derimod er længere væk, vil du opleve mindre støj og bedre internet med 5 GHz.  

Denne dual-band-teknologi betyder også, at du vil kunne opleve en hastighed på op mod 1900 Mbps.

Disse specifikationer har betydet, at Asus RT-AC68U Dual-Band Wireless 1900Mbps Routeren har vundet både priser og testvinder-titler fra diverse magasiner. Så hvis du endnu ikke er solgt, så kunne du også bare lytte til eksperterne. 

Asus er desuden anerkendte for at lave gode og solide IT-produkter.

Fordele ved denne router:

  • Du vil få både 2,4 GHz og 5GHz med dual-band-teknologi
  • Du vil få en høj ydeevne med dual-core-processoren
  • Du vil kunne opleve en hastighed på op mod 1900 Mbps
  • Denne router er både pris- og testvinder

TP-Link M7350 4G LTE Mobil trådløs router


TP-Link-M7350

TP-Link har udviklet denne mobile TP-Link M7350 4G router, som er helt perfekt, hvis du har adgang til 4G netværk.

Er dit internet behov stigende som hos mange andre mennesker, så skal du også løbende overveje, hvilken router der skal til for at dække dine nye krav, om mere internetaktivitet, og særligt også i forhold til, hvad du bruger internettet til.

Det handler om at have en forbindelse, som evner at levere god kvalitet og hurtige download- og upload-tider, så du ikke bliver irriteret over, at det tager for lang tid, når du er på internettet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stor kapacitet

Denne router har en helt fantastisk kapacitet, og kan via dit 4G netværk, operere med op til 150 Mbps i downloadtid, og 50 Mbps i uploadtid.

Det er helt vildt hurtigt, og så kan du samtidig koble mange forskellige enheder op på routeren. Så hvis hele familien har tablet, computere, smartphones og meget andet, så kan du roligt regne med, at der er plads eller kapacitet nok.

Routeren er jo mobil, så hvis du for eksempel er på sommerferie, så kan den medbringes, og på den måde skal du ikke undvære din hurtige daglige forbindelse.

Det er smart og smidigt. Den er drevet af et genopladeligt batteri, og det holder til cirka ti timers drift. Understøtter både 3 og 4 G forbindelse.

En enkelt bruger har givet den en score på 8 ud af 10 på en hollandsk hjemmeside. Det kan du se her.

TP-Link M7300 LTE-Advanced Mobile trådløs router


TP-Link-M7300-LTE

Er du tit på farten, og har du eller familien brug for at tage jeres store internetkapacitet med jer, så er denne model løsningen.

TP-Link M7300 LTE-Advanced er netop udviklet til det mobile formål, og virker helt perfekt, når du har enten 3 eller 4 G forbindelse til internettet. Mobile routere er blevet meget mere populære igennem den seneste tid, da vi alle bevæger os meget rundt.

Vi er mere mobile og fleksible, og det lever denne router også op til.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Internet uanset hvor du er

Er du et naturmenneske og opholder dig meget udenfor, for eksempel i haven eller på campingpladsen, så kan du let koble dig på routeren, og så er du koblet til lynhurtigt internet.

Du kan koble rigtig mange enheder til routeren og dele forbindelsen til både børn og naboer, så let som ingenting.

Den er meget nem at betjene, og når du har oprettet en kode til dit eget lille trådløse netværk, så kan du dele det med andre ”lånere” af din forbindelse.

Super rækkevidde

TP-Link M7300 LTE-Advanced er en rigtig god investering, hvis du vil være sikker på super forbindelse, uanset hvor du befinder dig.

Understøtter 3 og 4 G forbindelse, har god rækkevidde, og er lige til at have med i tasken, da den ikke fylder ret meget.

Den har fået hele 8,5 ud af 10 fra 22 brugere på denne hjemmeside. Det er en høj karakter, og det burde være garanti for, at det er en virkelig god router.

TP-Link Archer C3200 Tri-Band gigabit trådløs router


TP-Link-Archer-C3200-Tri-BandHvis du allerede er meget afhængig af dit WI-FI i dit hjem, og du allerede nu udnytter kapaciteten fuldt ud, og så alligevel oplever lidt knas med forbindelsen en gang imellem, så skal du overveje at skifte din gamle router ud.

En router af lidt ældre dato, kan slet ikke hamle op med udviklingen, og bliver hurtigt alt for lille i forhold til kapacitet og ydeevne.

TP-Link Archer C3200 Tri-Band gigabit trådløs router er fremtidens router, og her vil du ikke opleve begrænsninger langt inde i fremtiden, da den er udstyret med den nyeste teknologi.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Undgå udfald og knas

Uanset hvordan dit internetforbrug er i dag, så går udviklingen i retning af at du skal have langt større internetkapacitet, for at kunne følge med. HD opløsning på flere enheder på en gang, er allerede nu et problem i mange hjem.

Flere tunge opgaver på forbindelsen gør at det opleves med udfald og at en film for eksempel hakker lidt i det. Derfor skal du skifte router, så du bliver fri for knas med forbindelsen.

Med denne model vil du kunne klare selv ultra HD opløsning – 4K, på fim med mere, og du vil kunne dele din WI-FI med mange flere trådløse enheder i dit hjem.

Hurtigere og længere rækkevidde

Når du skifter din router, så vil du med det samme opleve meget hurtigere hastighed, og rækkevidden for dit signal vil blive udvidet betydeligt, så du sagtens kan sidde i haven med fuld hastighed på din forbindelse med for eksempel en tablet.

ASUS RT-AC87U Wireless AC2400 Dual-Band


ASUS RT-AC87U Wireless AC2400 Dual-BandASUS RT-AC87U Wireless AC2400 Dual-Band bringer dig med ind i en helt ny æra for routere og for trådløs netværk, hvor der er særligt fokus på høje hastigheder og god dækning.

Det er dog ikke det eneste, for ASUS RT-AC87U Wireless AC2400 Dual-Band kan også prale med sikkerhed og indstillingsmuligheder, som du slet ikke var klar over var muligt for en router.

Med denne router får du desuden en samlet dataoverførsel på helt op til 2334 Mbps, hvor hele 1734 Mbps bliver sendt gennem 5 GHz-bånd, mens de resterende 600 Mbps bliver sendt gennem 2.4 GHz-bånd.

Det betyder blandt andet, at du ikke skal være bekymret for, at din spiloplevelse bliver ødelagt af lag, når du sidder og spiller World of Warcraft eller Battlefield sammen med vennerne, mens du samtidig også er sikret en flydende 4K/UHD-streaming af film, hvilket der bestemt ikke er mange routere, der kan prale af.

Endvidere, så klarer ASUS RT-AC87U selvfølgelig også en lang række andre netværksopgaver til UG.

ASUS RT-AC87U Wireless AC2400 Dual-Band er en afsindigt hurtig 802.11ac Wi-Fi-router, der gør brug af verdens første 4×4 MU-MIMO antenne-design med AirRadar, hvilket giver en potentiel dækning på helt op til 465 kvadratmeter, hvilket der bestemt ikke er mange andre routere, der kan bryste sig af.

Ydermere, så har den både en indbygget USB 2.0-port og en indbygget USB 3.0-port, der blandt andet kan bruges til deling og streaming af diverse filer fra en ekstern harddisk, tilslutning af printere og meget andet.

Derfor er der ikke just tale om, at der er mange begrænsning forbundet med denne router fra ASUS, som ligeledes også er meget nem at sætte op, da den hverken kræver CD-rom eller svære og indviklede indstillinger.

Med ASUS AirCloud 2.0 kan du endda tilgå routeren, synkronisere og dele dine filer uanset hvor du er – bare du har forbindelse til internettet.

Routeren har fået karakteren 7,8 ud af 10 fra 9 brugere på denne hollandske hjemmeside.

Router – Hurtigt trådløst netværk


Der er snart ikke mange løse ledninger tilbage i de danske hjem, hvor udviklingen går i retning af flere trådløse løsninger til stort set alt.

Et trådløst netværk i hjemmet består af en adgang til internettet fra en udbyder via et stik i væggen eller lignende, og derfra en ledning ind i en trådløs router, som så udsender et signal, hvortil andre trådløse enheder kan koble sig på.

Typisk er det computere, tablets, mobiltelefoner eller smartphones, tv-apparater, og mange flere, som kan koble sig til internettet via routeren som sender udbyderens signal ud i boligen.

Kvalitet og ydeevne

Det stiller høje krav til routerens kvalitet og ydeevne, da den skal kunne håndtere langt flere trådløse forbindelser i dag end det var tilfældet for bare få år siden.

Når du skal vælge den helt rigtige router til dit behov, så skal du tænke på rækkevidde – skal signalet kunne nå helt ud i din have, og så skal du tænke på, hvor mange forskellige enheder, der skal have adgang til internettet via din nye router, og selvfølgelig også, hvad det er der skal foretages via forbindelserne.

Store krav til routeren

Skal du for eksempel have fire personers mobile enheder på dit trådløse netværk, og de alle downloader enten musik eller andre tunge filer, eller streamer film, så skal routeren være i stand til at håndtere opgaven.

Her kan det ikke nytte noget, at spare på kvaliteten, for det vil give dårlige betingelser for alle enheder på netværket, hvis din nye router er underdimensioneret.

Her skal du gå efter de nye AC-routere, som er langt bedre dimensioneret end de gamle N- og G-modeller.

Apple AirPort Express Base Station


Apple AirPort Express Base StationApple AirPort Express Base Station er en praktisk trådløs boks, der er fremstillet af Apple. Der er ingen tvivl om, at der her er tale om en trådløs router, der er særligt tiltænkt til dem, der ikke ønsker at have en grim, grå boks stående fremme, men derimod gerne vil have noget, der passer til deres øvrige indretning.

Apple AirPort Express Base Station er dog meget andet end en flot, hvid box, som passer ind i det moderne hjem, men der er dog ingen tvivl om, at det er en klar fordel for rigtig mange at routeren også er pæn, så den kan stå fremme og ikke skal gemmes væk i et skab eller under skrivebordet, som så mange andre vælger at gøre med deres routere.

Det er dog ikke en helt almindelig trådløs router, for den kan ikke blot dele et trådløst netværk, men også musik, billeder, film og andre multimediefiler med både computere, iPhones og iPads.

Vidste du at nogle videokameraer også kan bruges som babyalarm, via Wi-Fi?

Se vores videokamera test her

Dertil er der også mulighed for at tilslutte en trådløs printer, hvilket giver dig mulighed for at udskrive trådløst fra alle programmer, der er installeret på din computer.

Hvis den tilsluttede printer understøtter AirPrint, så er der også mulighed for at printe direkte fra din iPad eller din iPhone.

Apple AirPort Express Base Station kommer endvidere også med Simultaneous Dual-Band, hvilket betyder, at der er mulighed for at køre flere forskellige trådløse standarder på én gang.

Det er med til at sikre, at alle de enheder, der er tilsluttet til routeren vil få en optimal hastighed.

Det betyder at alle bruger af netværket vil få en ensartet oplevelse, da den automatisk sørger for at tildele yderligere kraft og hastighed til de enheder på netværket, som har brug for det, fordi den eksempelvis bruges til streaming af HD-film eller et tungt online-spil.

4 brugere har givet den karakteren 8,7 ud af 10. Du kan se det her.

ZyXEL NBG6515 AC750 Dual-Band router


ZyXEL-NBG6515-AC750-Dual-Band-routerZyXel er en af de førende producenter af routere i verden, og har igennem mange år udviklet de bdste routere på markedet.

I takt med at verden er blevet meget mere trådløs, så har de fulgt med tiden, og gjort det muligt, at flere kan være koblet op på en router.

Denne model, ZyXEL NBG6515 AC750 Dual-Band router, har den nyeste teknologi, som gør, at du får fuld udnyttelse af din udbyders leverance af lynhurtigt internet.

Uanset om du bruger din forbindelse til de tunge oplevelser som for eksempel HD video streaming eller du spiller 3D spil med andre online, så klarer denne model alt.

Mange muligheder

Det er slut med at opleve langsomt internet, og forbindelser der hænger. Hvis din internetudbyder leverer hvad der bliver lovet, så kan du bruge din kapacitet fuldt ud med ZyXels router.

Du kan koble alle andre trådløse enheder i hjemmet til routeren, og det virker helt perfekt. Du kan tilmed tilslutte en lager-enhed via USB stik, og så gemme billeder, film og meget andet på lageret.

En super løsning

Denne model er til et helt almindeligt hjem med flere familiemedlemmer, som alle har et behov for at koble sig på internettet uden problemer.

Kapaciteten er i top, og rækkevidden gør, at du også sagtens kan regne med forbindelse ude i haven

D-Link DIR-879 trådløs router


D-Link DIR-879
0 kr.

Denne meget stilfulde og lidt futuristiske designede router, er en af de virkelig store routere, hvad angår ydeevne eller kapacitet.

Den egner sig til større boliger eller steder hvor den skal dække et større område, og hvor der skal være mulighed for rigtig meget trafik på internettet.

Selve internethastigheden eller kapaciteten er jo bestemt af din leverandør, som sender signal og hastighed ind til din router.

Højhastighed på internettet

Hvis din udbyder leverer en høj kapacitet eller meget bredbånd, så kan denne router godt følge med.

Den har de nyeste teknologier, og understøtter en gigabit-forbindelse med op til 1900 Mbps, Det betyder, at du kan udnytte din leverandørs internet fuldt ud, både når det gælder streaming, gaming, musikafspilning, deling af dit netværk til rigtig mange enheder, som for eksempel bærbare computere, tablets, smartphones, køleskab, tv og mange flere.

Din nye router giver langt bedre wi-fi dækning og en meget længere rækkevidde end andre routere på grund af dens forbedrede antennesystem.

Den er forberedt til at kunne klare ultra HD opgaver, som virkelig kommer til at kræve den bedste routerkapacitet, og det har denne model fra D-Link.

Samtidig med at det er en investering i dit nuværende behov, så vil den kunne klare mange års udvikling indenfor den digitale verden. Du vil være forberedt til fremtiden.

På den engelske udgave af Testfreaks, har 103 brugere givet den en score på 8,3 ud af 10. På den svenske udgave af Testfreaks, har den fået 4,2 ud af 5, fra 99 brugere. Det er nogen ret solide karakterer, og så kan vi vist godt slå fast, at det er en rigtig god router, vi her har med at gøre.

D-Link AC1750 DIR-868L trådløs router


D-Link-DIR-868LD-Link DIR-868L trådløs router er fremtidens Wi-Fi løsning i dit hjem.

Du kender det selv, at der kan være rift om pladsen på internettet, når alle i familien er hjemme, og alle skal være online hele tiden. Nogle er på musiktjenester, spille- eller gamingsider, andre streamer film, og nogle sidder og har gang i en Skype forbindelse til udlandet.

Det stiller store krav til din routers kapacitet, hvis ikke alle i familien skal opleve langsomme og hængende forbindelser.

Større behov – udskift routeren

Selvom du har en internetforbindelse på 100 Mbps fra din udbyder ind i boligen, så vil du ikke kunne udnytte kapaciteten fuldt ud, hvis du ikke har den helt rigtige router.

D-Link DIR-868L trådløs router er svaret på dine problemer, når det hele hænger lidt, og Wi-Fi-anlægget ikke længere kan fælge med jeres behov. Skift jeres router ud, og få super hurtigt internet til alle, uanset hvad det bliver brugt til.

Del net med flere

Med denne router kan du koble alle mulige enheder på netværket uden at skulle gå ned i internethastighed.

Den har en kapacitet på 1,3 gigabite, og det skulle være rigeligt til mange år ind i fremtiden, på trods af, at vi snart går fra HD til ultra HD opløsning på både tv og andre medier.

Du kan også tilslutte en fælles lagerenhed for hele familien, hvor I kan dele alle jeres film eller billeder med hinanden, eller optage film til senere brug.

Hele 584 brugere har givet denne router en karakter på 8,3 ud af 10, så det er med garanti en populær og stabil router. Du kan se det her.

Apple AirPort Extreme


Apple-AirPort-ExtremeApple er helt med fremme, når det handler om at udvikle fremtidens routere, som kan imødekomme de helt nye krav til routere.

Forbrugerne bruger internettet meget mere end for bare få år siden, og det er ikke kun fordi de er på internettet hele tiden, de bruger også tjenester, som stiller højere og højere krav til kapaciteten.

Streaming-tjenester, musik-tjenester og gamin-sider med mere, er blevet en del af det daglige behov for rigtig mange, og det kræver meget båndbredde og dermed høj hastighed på internettet.

Det kan de ældre modeller indenfor routere ikke leve op til. Når du skifter til Apple AirPort Extreme router, så er du klar til at få fuld valuta for pengene, og øge kapaciteten på din WI-FI forbindelse.

Helt nye muligheder

Med Apple AirPort Extreme får du tre gange så høj hastighed, og din rækkevidde bliver betydelig større. Nu er det ikke et problem med internet i haven, uden at forbindelsen hænger.

Du ak tilslutte både printer og lagerenhed til routeren, og den kan sagtens klare mange forbindelser til diverse mobile enheder i boligen. Om det er bærbare, smartphones, tablets, køleskab eller andet, så er det ikke noget problem.

Det eneste du skal sørge for, ud over din nye router fra Apple, er at din internetudbyder også leverer en ordentlig bredbåndsløsning ind i hjemmet.

Nem opsætning med din iPhone, Mac med mere.

994 brugere har givet den karakteren 9,4 ud af 10 på den norske udgave af Testfreaks. Du kan se alle anmeldelserne her.

Skal jeg vælge en Single-Band eller Dual-Band router?

Hvis du allerede har sat jagten ind efter en router og i den forbindelse er begyndt at researche lidt på området, så er du med garanti stødt på begrebet bands.

Bands er de frekvenser, som bruges af den trådløse kommunikation – der er to forskellige at vælge mellem: 2.4 GHz og 5 GHz. 802.11 B og 802.11 G (single-band) routere gør brug af 2.4 GHz-båndet, mens 802.11 N (dual-band) routere både kan gøre brug af 2.4 GHz og 5 GHz-bånd.

Der er absolut ingen tvivl om, at Dual Band-routere er langt mere effektive end Single Band-routere, da de har en meget længere rækkevidde, er mindre tilbøjelige til at blive påvirket af andre enheder, hvilket eksempelvis kunne være mikrobølgeovne, ældre trådløse telefoner osv., og dertil er Dual Band-routere også meget hurtigere.

Der er ingen tvivl om, at du allerede nu har fået en opfattelse af, at Dual Band er det klart bedste valg. Der er ingen tvivl om, at Dual Band er bedre, men du kan også være helt sikker på, at de routere, der gør brug af Dual Band-teknologien er dyrere end dem, der gør brug af Single Band-teknologien, hvorfor det er meget vigtigt, at du/I gør op med jer selv, hvad I reelt set har brug for og hvad I bruger internettet til.

Hvis der er tale om en stor familie, der ofte streamer HD-film og tv-serier, spiller online-spil på både PC og konsoller samt en række andre krævende netværksopgaver. Hvis du har et kontor derhjemme, hvor du har mange data, der skal hentes fra nettet, så skal det selvfølgelig også med i betragtningen.

Det er meget vigtigt, at evaluere hele husstandens brug af internet, inden I kan afgøre hvorvidt I skal have en Dual Band- eller en Single Band-router, men hvis I generelt har høje krav til kvaliteten og dagligt bruger routeren til mange datakrævende opgaver, så vil I uden tvivl være bedst tjent med en Dual Band-router, men hvis I derimod ikke har synderligt høje behov, så kan du/I sagtens nøjes med at investere i en Single Band-router, som er et meget billigere alternativ.

Dog skal det nævnes, at hvis I er mere end 3-4 personer i husstanden, så kan det være en god idé, at investere i en Dual Band-router, da der dermed – med stor sandsynlighed – vil være gang i mange forskellige enheder på samme tid, der alle sammen skal gøre brug af den samme trådløse forbindelse.

Du kan også læse denne artikel om forskellen på en single band og en dual band router.

Hvilken hastighed skal jeg gå efter?

Hvis du – som nævnt – allerede er i gang med eftersøgningen efter en ny router, så har du med garanti også lagt mærke til, at der er forskellige tal, der indikere hastigheden på routeren.

Det er ikke meget mere end et par år siden, hvor standarden lød på omkring 300 Mbps på de forskellige Wi-Fi routere, som var at  finde på markedet dengang. Der er dog sket meget siden da, og i dag er der faktisk mulighed for at få routere, der kan yde helt op til det tredobbelt, da der nu også er mulighed for at vælge mellem 450 Mbps og 900 Mbps.

Det vil sige, at der nu er mulighed for at vælge mellem routere, der maksimalt kan yde hhv. 300 Mbps, 450 Mbps og 900 Mbps.

Det er dog vigtigt, at du ikke betragter denne hastighed som noget, der har indflydelse på din internet-hastighed. Det er der mange, der tror, men sådan forholder det sig slet ikke, da et typisk hjem eller et typisk kontor aldrig vil kunne nå disse hastigheder, hvorfor du eksempelvis ikke opstår en hurtigere internet-hastighed ved at vælge en router, der kan yde op til 900 Mbps i stedet for en billigere router, der kan yde op til 300 Mbps.

Hvad det derimod har relevans for er dit internet netværk, der blandt andet inkluderer deling af filer, streaming af film direkte fra en netværksharddisk og lignende. Hvis du ofte gør brug af dit interne netværk til at flytte store mængder data, så kan det være en god idé, at investere i en router, der kan håndtere flere Mbps, men hvis du ikke, så har hastigheden på routeren ikke nogen indflydelse på din brug af routeren.

Computerworld.dk giver dig her 8 gode råd til at speede dit WiFi op. Efterfølgende kan du jo prøve, at tage denne test, som viser hvor hurtigt din net kører.

Du kan også læse vores spejlreflekskamera test

Overvej om du reelt set har behov for en Wi-Fi router

Det kan være en meget god idé, at slå fast allerede fra start af, om du overhovedet har behov for en trådløs router, for hvis du ikke har det, så er der ikke nogen grund til, at du går ud og bruger penge på én. Hvis du kun har et par computere stående derhjemme, der alle sammen kan tilkobles en kabel forbindelse, så er der ikke nogen grund til, at du investerer i en trådløs router.

Det betyder selvfølgelig at du hverken kan tilslutte smartphones, spillekonsoller, tablet-pc’er eller lignende til et trådløst netværk. Skulle du beslutte dig for at vælge en trådløs, så kan du med fordel bruge de anbefalinger du lige har fået i vores router test.

Denne side er anmeldt af: Mike S. Bak Rating 10/10

 

Forfatter