Pift hjemmet op med nye gardiner

Trænger dit hjem til et friskt pust, kan det gøres enkelt og nemt ved at skifte de gamle, slidte gardiner ud. Gardiner er formentligt ikke noget, du umiddelbart tænker vil gøre den store forskel, men nye gardiner kan mere, end du tror

Dit valg af gardiner har ikke kun en praktisk funktion i form af at lukke lys ude eller afskærme. De kan også sætte et personligt præg på indretningen. Læs med i dette blogindlæg og få inspiration til at vælge de rette gardiner til dit hjem.

LÆS OGSÅ: Strygejern test

Hvad skal gardinerne kunne?

Først og fremmest skal du nøje overveje og vurdere, hvilken opgave gardinet skal løse. I soveværelset er det ideelt at vælge gardiner med mørklægning, mens det i stuen måske er oplagt at vælge gardiner, der understreger indretningsstilen.

Det betyder, at det ikke nødvendigvis er den samme type af gardin du skal gå efter i hele huset. Vælger du de rette gardiner til rummet, vil det synes større og du vil få det mest optimale ud af rummet og dets lysindfald.

Gardiner findes i alskens farver og mønstre og i forskellige varianter – herunder rullegardiner, panelgardiner og persienner blot for at nævne nogle eksempler.

Gardiner til stuen

Er du på jagt efter nye gardiner til stuen, så er der nogle typer gardiner der er bedre at vælge end andre. Dog er det stadig væsentligt, at du tænker over, hvilken funktion gardinet skal have, og hvilken type vinduer du har.

Har du store vinduer, der går fra gulv til loft kan panelgardiner være en oplagt løsning. Panelgardiner er ikke kun en stilfuld, men også praktisk gardinløsning. De er nemlig monteret på skinner, og du kan derfor nemt tilpasse afskærmning af sollys.

Panelgardiner er en yderst fleksibel løsning og har den fordel, at designet er nemt at tilpasse til dit hjem. Find mere her om, hvilke mål, farver og stoftyper du kan vælge for at skabe det helt rette udtryk i stuen.

Et andet godt bud på en gardintype til stuen er lamelgardiner. Lamelgardiner vil tilføre et enkelt look til stuen og har ligeledes den fordel, at du kan justere, hvor meget lys der skal kunne trænge ind i rummet. Både panel- og lamelgardiner er således ideelle muligheder, hvis du både ønsker et praktisk og moderne gardin, der kan tilpasses din personlige stil.

LÆS OGSÅ: Dampstation test

Gardiner til soveværelserne

Hvis du om morgenen bliver irriteret over, at solen stråler ind gennem gardinet og vækker dig alt for tidligt, kan du med god grund overveje at skifte til mørklægningsgardiner. I dag findes gardiner med mørklægning i mange smarte designs og modeller, så du kan finde det rette til rummet.

Rullegardiner med mørklægning er en diskret løsning, der løser opgaven med at lukke solen ude fra forældrenes og børnenes soveværelse til perfektion. Rullegardiner med mørklægning fås typisk i ensartede farver og passer godt ind i rum, hvor gardinet først og fremmest skal være praktisk.

Gardiner til andre opholdsrum

Vil du gerne have et praktisk gardin i et rum, hvor det ikke er nødvendigt med mørklægning? Det kan eksempelvis være i kontoret eller i køkkenet. Persienner kan her være en løsning, og da de fremstilles i mange forskellige materialer, kan du uproblematisk anskaffe en variant, der passer til rummets stil.

Persienner kan hurtigt rengøres med en fugtig klud, hvorfor de egner sig godt til badeværelset eller køkkenet. Her er det igen en fordel, at du kan vælge persienner i et materiale, der kan tåle mados eller em.

Samtidig kan du indstille gardinet og dermed lysindfaldet. Plisségardinet har nogenlunde samme funktion som rullegardinet og persienner, men synes mere ’let’ og fylder ikke meget i vinduet. Fordelen ved at vælge plisségardiner fremfor persienner er, at de er nemmere at gøre rent, da du slipper for at aftørre hver enkelt lamel i persiennen.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑