I enhver have kan man komme ud for problemet, at græsplænen er ved at blive kvalt i mos og andet ukrudt. Plænen ser trist og træt ud.

I sådan et tilfælde er det nødvendigt at gøre noget ved det, inden græsset helt bliver kvalt.

Løsningen er en plænelufter eller mosfjerner, for det græsset har allermest brug for i sådan en situation er luft, luft og luft. En mosfjerner fungerer ved, at et antal knive kører vertikalt rundt og ned i græsplænen, hvor det henter mos og ukrudt med op, så der kommer luft til græsrødderne.

Kører man en tur med en mosfjerner, når græsset ser trist ud, og mosset er ved at få overtaget, vil man kunne optimere både luft-, vand- og næringsoptaget for græsset. På den måde bliver det stærkere, grønnere og mere modstandsdygtigt, hvis problemet skulle komme tilbage igen.

Det er næsten umuligt at blive mosset kvit én gang for alle, så derfor kan det være nødvendigt at køre med en mosfjerner flere gange om året. Af den grund kan det sagtens betale sig at gå ud og investere i en mosfjerner i stedet for at leje en.

Som med meget andet handler det om at finde den rigtige model, så arbejdet bliver en fornøjelse og ikke en tung pligt. Forhåbentligt vil denne mosfjerner test, gøre det lidt nemmere for dig at, vælge den rette model, til lige netop dit behov.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Alko Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner

 

Alko Classic 32.5 Ve Basic CareAlko Classic 32.5 VE Bacis Care plænelufter er en maskine, der er nem at navigere rundt med – én af grundende er, at den har indstilleligt håndtag, så uanset din størrelse vil du altså sagtens kunne bruge denne maskine, når du skal holde din græsplæne vedlige.

Det er en maskine med en elektrisk motor, den er altså miljøvenlig og du undgår at gå i gasserne fra udstødningen. Den har en arbejdsbredde på 32 cm og en vertikalskærer med 12 stålknive.

Denne model har fem forskellige arbejdsdybder, som er nemme og hurtige at skifte i mellem. Er knivene nye anbefales det dog at starte på niveau 1 eller 2, da knivene hurtigere bliver slidt, hvis de går for dybt i jorden.

Udover det, skal man være opmærksom på, at man nemt kommer til at beskadige græsrødderne, hvis man kører for dybt.

Alko Classic 32.5 VE Bacis Care har en 2-i-1 funktion, den samler nemlig op undervejs, når man bruger den. Dette er med til at effektivisere arbejdet, da du slipper for bagefter at skulle rundt og samle mos sammen. Mosfjerneren kan indehold 45 liter mos.

 

LÆS OGSÅ: Hækkeklipper test

MPC1300 mosfjerner

 

MPC1300 modellen er en meget effektiviseret udgave af plænelufteren. Hvor de fleste modeller, hvor man skifter mellem to ruller – én med knive og én med fjedre – er knive og fjedre her kombineret på den samme rulle.

Dette gør, at du sparer en runde i haven, når du arbejder med maskinen, da du ikke skal skifte mellem de to ruller.

Derudover har MPC1300 opsamlingsfunktion – den rydder altså op efter sig selv undervejs. På den måde sparer du endnu en tur rundt i haven, hvor du river mos sammen og samler op.

Alt i alt en meget effektiv maskine at arbejde med. MPC1300 kan indeholde 30 liter, men man kan også vælge at arbejde uden pose, så moset bliver kastet bagud.

Når du bruger denne mosfjerner, bruger du en maskine med en elektrisk motor og en regulerbar arbejdsdybde på 3, 6 eller 9 mm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

LÆS OGSÅ: Græstrimmer test

Comfort 38 E Combicare mosfjerner – Elektrisk

 

Vertikalskærer Comfort 38 E CombicareVertikalskærer Comfort 38 E Combicare er en model fra Al-ko med en elektrisk motor. Denne model er let og handy at arbejde med og giver mulighed for den mest optimale arbejdsstilling med sit ergonomiske og regulerbare håndtag – med dette kan du indstille, så det passer netop til din højde, og du undgår at belast ryg og lænd, når du arbejder med maskinen.

Denne model er designet til at skærer dybe riller i græsplænen, så du efter brug vil opleve, at græsset får optimeret luft-, vand- og næringsindtag. Optimeret optag vil forbedre leve og vækstmuligheder synligt, og vil resultere i en flottere, tættere og mere grøn græsplæne.

Som en ekstra feature er håndtaget på Vertikalskærer Comfort 38 E Combicarefoldbart, så den også sparer plads, når du har den stående i redskabsskuret.

Mosfjerneren har 3-i-1 funktion, da den både kan klippe, lufte og samle op efter sig. Opsamlingsposen har en kapacitet på hele 55 liter, og du sparer dermed ikke bare tid efter brug, når du undgår at samle mosset op selv, du sparer også tid under brug, når du ikke skal tømme posen hele tiden.

Vertikalskærer Comfort 38 E Combicare har en vertikalskærer med 14 stålknive og en luftevalse med 24 stålfjedre. Arbejdsdybden kan ændres med ét greb mellem de fem dybdeindstillinger – men pas på at knivene ikke går for dybt, da de så vil blive slidt for hurtigt, og du risikerer at beskadige græsrødderne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

LÆS OGSÅ: Kompostkværn test

Comfort 38 P Combicare mosfjerner – Benzin

 

Vertikalskærer Comfort38 P CombicareVertikalskærer Comfort 38 P Combicare med benzin motor er i både design og funktioner magen til Comfort 38 E Combicare med elektrisk motor – den eneste forskel er netop motoren, så hvis du ønsker denne type model, skal du afgøre, hvilken motor du er mest til.

Der er fordele og ulemper ved begge – ved modellen med benzinmotoren skal du for eksempel ikke føle dig begrænset af en opladningstid, når du skal i gang med vedligeholdelse af din græsplæne. På den anden side er benzinmodellen tungere, da motoren er mere kompakt.

Benzinmodellen vejer 20 kg – hvilket er 6 kg mere end modellen med den elektriske motor.

Denne model har altså også god arbejdskomfort, og er en yderst effektiv model med både klippe-, lufte- og opsamlingsfunktion. Vertikalskæreren består af 14 stålknive, mens luftevalsen består af 24 stålfjedre. Med den store opsamlingskapacitet på 55 liter er effektiviteten for denne mosfjerner skudt ekstra meget i vejret.

Vertikalskærer Comfort 38 P Combicare har fem forskellige arbejdsdybder, der nemt reguleres og indstilles med et enkelt tryk. Da det jo er vigtigt ikke at køre knivene for dybt i jorden, da det beskadiger dem, er det praktisk med den nemme dybderegulering.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

LÆS OGSÅ: Løvsuger test

Pro Cut 460B mosfjerner

 

Pro Cut 460BPro Cut 460B er en professionel og yderst robust model af en mosfjerner. Motoren er benzindrevet, hvilket er med til at gøre den lidt tungere, og med en nettovægt på 66 kg, er det da også en af de tungere modeller.

Vertikalskærene består af 48 knive i hærdet stål, hvilket giver et godt resultat og en lang levetid. Arbejdsbredden på 46 cm er ligesom vægten mere end gennemsnittet for denne type maskiner, men er med til at effektivisere denne model.

Både arbejdsdybde og håndtag er justerbart, og arbejdsdybden reguleres nemt med justeres nemt med håndtaget på siden af maskinen. Arbejdsdybden for Pro Cut 460B er 0-3 cm.

LÆS OGSÅ: Rundsav test

Hold græsplænen vedlige

En pæn grøn græsplæne er altafgørende for udseendet af din have. Derfor er det vigtigt, at sørge for at holde græsset ved lige og ikke lade det drukne i mos. Om foråret skal græsset have de bedste forudsætninger for at vokse sig stærkt og kraftigt hen mod sommeren, så ved at fjerne mos og ukrudt, vil problemerne blive forebygget inden sommeren.

Når græsplænen luftes giver det øget vand- og næringsoptag, så græsset bliver ekstra flot, grønt og kraftigt, når sommersolen kommer frem og væksten for alvor sætter ind. Sundt og stærkt græs kan også bedre stå imod, hvis plænen senere skulle bliver invaderet af mos og ukrudt.

Når du har fjernet mosset i plænen, kan du med fordel gøde og eventuelt sprede nye græsfrø, så de huller der måtte være kan blive fyldt ud af nyt ungt græs.

Om efteråret er det også en god idé at køre en tur med mosfjerneren, som du selvfølgelig har fået en god ide om, hvilken en det skal være efter, at du har læst denne mosfjerner test, så plænen bliver klar til vinter. Græsset stopper med at vokse, før mosset gør, så når græssæsonen slutter, vil mosset fortsat vokse.

På dette tidspunkt er risikoen for, at græsset bliver kvalt i mos ekstra stor, da græsset ingen forudsætning har for at klare sig, hvis det ikke vokser længere. Lad græsset blive lidt langhåret hen mod efterår og vinter, så kan det bedre stå i mod det mos, der fortsat er i plænen og stadig vokser efter græsset.

Vi håber at du har fået noget brugbart viden ud af at læse vores mosfjerner test.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se også artiklerne: GPS test – Kom hurtigt og sikkert frem

Denne side er anmeldt af: Sarah D. Schultz 10/10

Forfatter