Overvejer du at investere i en Latex madras, har du mulighed for at se tre forskellige madrasser i latex her. Vi har sørget for at finde de bedste madrasser, som er behagelige at ligge på.

Uanset hvilken madras du vælger at købe hos os har du mulighed for at købe dem i mange størrelser. Hvis du gerne vil finde ud af om den enkelte madras har præcis den størrelse som du ønsker, kan du blot trykke på linket. Inde på linket har du også mulighed for at se hvilke goder du får ved at handle ved den enkelte webshop.

Når du investerer i en madras lavet af latex, sørger du for at din krop har mulighed for at ånde takket være det gummi, som latex nu er lavet af. Din krop sover derfor meget bedre end hvad den gør ved andre typer madrasser. En latex madras vil typisk også være lugtfri, hvilket er behageligt for mange.

Der hvor det er en ulempe er prisen. Latex madrasser er nemlig ofte dyrere, men det skyldes ene og alene at det er kvalitet der bliver solgt, og ikke blot normale madrasser.

De to madrasser som har klaret sig rigtig godt i vores test er følgende: (husk på at alle madrasserne kommer i flere størrelser, hvis blot du søger efter dem på sælgerens hjemmeside)

Sådan vurderer og udvælger vi madrasser

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære madrasser og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af madrasser til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste madrasser.

Hos Testmagasinet.dk vurderer vi madrasserne på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Madrassernes egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af madrasser

Disse parametre bliver sammenstillet med pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Dunlopillo Pure Topmadras 85×200 cm – temperaturregulerende og åndbar madras af naturligt latex

Redaktionens anbefaling


At sikre sig en ordentlig og komfortabel nattesøvn er vigtigt, hvis dagtimerne også skal være i topklasse. Og ”topklasse” er netop nøgleordet, når Dunlopillo Pure Topmadras 85×200 cm skal beskrives.

Topmadrassen af latex støtter kroppen de rette steder og giver mulighed for at finde den helt rette temperatur i løbet af natten.

 • 7 unikke komfortzoner
 • Sikrer ergonomisk korrekt sovestilling
 • Skabt af fleksible og naturlige latexmaterialer

Testmagasinets vurdering

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Topmadras 85×200 cm, fordi topmadrassen opfylder flere kriterier: Den er fast og komfortabel at ligge på, den giver din krop mulighed for at ånde, og så kan betrækket fjernes og vaskes.

Dunlopillo Pure Topmadras 85×200 cm er et oplagt valg, hvis du vil være sikker på, at du altid får en så optimal søvn i løbet af nattens timer Derfor har vi udpeget Dunlopillo Pure Topmadras 85×200 cm som redaktionens anbefaling.

Fordele

 • Komfortabel
 • Skabt af åndbare materialer
 • Betrækket kan fjernes
 • Temperaturregulerende materialer
Ulemper

 • Betrækket må ikke tørres i en tørretumbler

Det skal du vide, før du køber Dunlopillo Pure Topmadras 85×200 cm

Fleksible og naturlige latexmaterialer for en god komfort

Dunlopillo Pure Topmadras er lavet med 7 unikke komfortzoner, der sørger for den bedst mulige støtte til kroppens forskellige tyngdepunkter. Din krop vil støttes, når du sover, hvor både nakke, ryg og lænd får korrekt ergonomisk komfort, så du vågner veludhvilet op.

Da Dunlopillo Pure Topmadras er skabt at naturligt latex, opnår du de bedste resultater, når det kommer til temperaturregulering og åndbarhed.
Latex fører fugt fra din krop væk, så du forbliver tilpas tempereret, mens du sover. Det temperaturregulerer for en bedre nattesøvn, så madrassen er god både sommer og vinter, hvor temperaturen kan være meget forskellig.

Ergonomisk enkeltmandsseng med betræk

Med sin 85 centimeters bredde er Dunlopillo Pure Topmadras god til én person af en gennemsnitlig størrelse. Den er også 200 cm lang, så både børn og voksne uden problemer kan sove i den.
Der er dog andre bredere madrasser, hvis du har en større seng, eller du kan anvende to topmadrasser til en seng eller sovesofa på 170 cm i bredden.

Med til topmadrassen får du et aftageligt betræk, der er nemt at fjerne og vaske. Dog må du ikke tørretumble det, men det holder din madras hygiejnisk, når du kan maskinvaske betrækket.

Specifikationer:

 • Materiale: Latex
 • Bredde: 85 cm.
 • Længde: 200 cm.

Latexmadras “Victor” (14 cm.) – 90×200 cm. – holdbar latexmadras til både voksne og børn

Bedst til prisen


En god topmadras af latex behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene, og Latexmadras “Victor” (14 cm.) – 90×200 cm. er et godt eksempel på, at du sagtens kan få høj kvalitet for relativt få penge. Madrassen er skabt af naturligt og åndbart latex, der øger komforten, og så har den også opnået certificeringer hos de mest anerkendte organisationer.

 • Skabt af åndbare og naturlige materialer
 • 100 % naturligt TENCEL-betræk
 • Certificeret af Euro-Latex og LGA-godkendt

Testmagasinets vurdering

Vi anbefaler Latexmadras “Victor” (14 cm.) – 90×200 cm., fordi den er et oplagt valg til både voksne og børn til en god pris.

Med de naturlige materialer, der både er certificeret af Euro-Latex og LGA-godkendt, kan du være sikker på, at åndbarheden er i top, og at du altid kan vaske betrækket rent. Det betyder i sidste ende, at “Victor” sikrer komfort på et meget højt niveau.

Fordele

 • Bidrager til en bedre nattesøvn
 • Komfortabel at sove på når det er varmt
 • Betrækket kan fjernes og vaskes
 • Holdbar
Ulemper

 • Fås kun i én farve

Det skal du vide, før du køber Latexmadras “Victor” (14 cm.) – 90×200 cm.

Latex for åndbarhed og komfort

Ved en latexmadras er især tre parametre vigtige at forholde sig til, så du sikrer dig, at du investerer i det bedste af det bedste: komforten, størrelsen og materialerne.

Ved ”Victor” er du sikker på at få en madras af naturligt latex, hvilket medfører flere fordele. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, der sikrer god luftgennemstrømning i madrassen, mens du sover. Det holder sengen tør, selv på de varme nætter, hvor det bidrager til en bedre søvn.

Lækkert naturligt betræk og certificeret

Størrelsen på madrassen er 90×200 cm, der svarer til en enkeltmandsseng til voksne eller større børn. Det er dog muligt at sætte to af Victor sammen, så du får en reel dobbeltseng, hvis du vil dele med en partner.

Som en ekstra fordel er materialerne brugt til Victor naturlige med blandt andet 100 % naturligt TENCEL-betræk. Derudover er madrassen både godkendt og certificeret af Euro-Latex og LGA, der er en ekstra tryghed ved kvaliteten af madrassen.

Du kan fjerne betrækket og maskinvaske det, når det trænger, så madrassen holder sig pæn i længere tid. Betrækket kommer dog kun i én nuance, men du kan lægge lagner og dyner med betræk i de farver, du ønsker.

Specifikationer:

 • Materiale: Latex
 • Bredde: 90 cm.
 • Længde: 200 cm.

Auping Inizio Springmadras 190×200 cm – latexmadras af høj kvalitet der yder høj støtte

Bedste premiumvalg


Det er meget vigtigt, at din krop får den rette støtte de rette steder i løbet af hele natten. På den måde sikrer du dig, at du ikke vågner op næste morgen med ømme muskler og smerter – og at du ikke udvikler problemer på længere sigt. Auping Inizio Springmadras 190×200 cm er designet til at yde optimal støtte med sine 3 komfortzoner, og så giver 12 centimeters DPPS-lommefjedre også et ekstra lag af støtte, som tydeligt kan mærkes næste morgen.

 • 12 centimeters DPPS-lommefjedre med flere lag af komfortabel latex
 • Kompakt design giver optimal støtte og åndbarhed
 • 3 komfortzoner som støtter forskellige dele af kroppen

Testmagasinets vurdering

Auping Inizio Springmadras 190×200 cm er et dyrere valg end andre madrasser, men vi anbefaler modellen, da den sikrer komfort på et meget højt niveau – og dermed også en nattesøvn og meget høj kvalitet.

Selvom fjedrene er solide, er materialerne stadig bløde og elastiske for den bedste komfort. Du kan sikre en allergivenlig nattesøvn, da betrækket er skabt af sunde og sikre materialer, der er lette at vedligeholde.  

Fordele

 • Bløde og elastiske materialer
 • Nem at vedligeholde
 • Allergivenlig
 • Skabt af sunde og sikre materialer
Ulemper

 • I den dyrere ende af prisskalaen

Det skal du vide, før du køber Auping Inizio Springmadras 190×200 cm

3 unikke komfortzoner til støtte

At finde frem til den helt rette topmadras kan være en svær opgave, og du bør derfor tage dig tid til at undersøge markedet og dine egne behov.

Når du skal vælge en topmadras som Auping Inizio, er det vigtigt, at komfortniveauet passer til dine behov. Med sine 3 unikke komfortzoner oplever du støtte på alle dele af kroppen, der er ergonomisk lavet efter konturerne af den liggende krop.

Sengens og værelsets størrelse har betydning for latexmadrassens størrelse. Da Auping Inizio har dimensionerne 190×200 cm, giver det dermed mening at placere den på en seng, hvor mere end én person skal sove. Den er delevenlig og stor at brede sig på, hvis man er alene.

Bløde, elastiske og åndbare materialer

Valget af materialer spiller også en rolle, og ved Auping Inizio Springmadras 190×200 cm nyder du godt af naturligt latex, som både er temperaturregulering og sikrer en høj grad af åndbarhed. Materialet er både blødt og elastisk, så det er komfortabelt at ligge på og støtter hele kroppen gennem natten.

Betræk og selve det indre af madrassen er allergivenligt, så du ikke skal bekymre dig om gener. Indvendigt sørger 12 centimeters DPPS-lommefjedre for støtte, mens lag af latex giver åndbarheden.

Specifikationer:

 • Materiale: Latex
 • Bredde: 190 cm.
 • Længde: 200 cm.

JOY springmadras – Latexmadras med 5-pocketfjedre 


JOY springmadrasDet er ikke kun det svedabsorberende og antibakterielle latexmateriale, du skal forholde dig til, når du vil have en madras i bedste kvalitet. Du skal også orientere dig mod type af fjedre. 

Denne YOU springmadras hører til de mest populære modeller hos CDON.dk.

Madrassen er lavet til enkeltmandssenge, og den er udstyret med nogle af de bedste fjedre på markedet – 5pocket udgaverne. 

Du får en madras, der giver dig til optimal støtte og affjedring, så du kan bevæge dig frit om natten uden at vågne op som følge af fysisk ubehag. 

JOY springmadras vs. markedet 

Det er kombinationen af det populære naturmateriale (latex) og de robuste og bløde pocketfjedre, der får JOY springmadrassen til at skille sig positivt ud. Med sine 25cm i højden kan den passe til store set alle enkeltmandssenge. 

Fordele

 • Passer til de fleste enkeltmandssenge
 • Giver god støtte
 • Kvalitetsfjedre
Ulemper

 • Madrassen har ingen komfortzoner

Specifikationer 

 • Ekstra højde 
 • God pris i forhold til den høje kvalitet 
 • Integreret håndtag 
 • Bambusstof 
 • Designet til at eliminere rygsmerter 

VidaXL – Latex Madras med vaskbart betræk


VidaXL - Madras med vaskbart betrækVidaXL er en blød madras med målene 200 x 120 x 17 cm og med komforten i højsædet. Madrassen fordeler automatisk kropsvægten, mens den samtidig reducerer stress på kroppens trykpunkter. Herfor anbefales denne madras især til dig, der lider af rygsmerter, nakkesmerter, allergier, søvnløshed eller ledsmerter. Madrassen består af tre forskellige lag: øverst et 1 cm vaskbart polstret betræk, i midten 15 cm D30 skum og nederst endnu et 1 cm vaskbart polstret betræk. Noget af det smarte ved netop denne madras er, at betrækket kan tages af og vaskes, for at opretholde en god hygiejne.

Bløde og hårde madrasser – Vælg det der passer til dig

Når du skal til at vælge nye madrasser, kan du typisk vælge mellem en blød og en hård madras. Der er fordele ved dem begge, ligesom at du også kan finde ulemper alt efter hvilken person du er.

Når du har en blød madras ligger du som udgangspunkt godt. En blød madras vil ikke være for hård mod din ryg, og alt efter hvor blød en madras du har købt til madrassen tilpasse sig din krop, således at du ikke kommer til at ligge forkert. Med tiden kan den bløde madras godt føles træls, da den vil blive bøjet alt efter hvordan du ligger i madrassen.

Er i flere personer der skal deles om en stor madras, kan det ligeledes være at den ene person er tungere end den anden, hvilket får hele madrassen til at føles som om at den tipper over. Dette vil naturligvis ikke ske med en hård madras.

En hård madras vil derimod kunne gøre at du får ondt i ryggen – en smerte der kan være ret betydelig i nogle situationer. Har du brug for at slappe helt af efter en hård dag på arbejdet, kan dette også vise sig at være problematisk, for du vil ikke kunne være i stand til at bare flade ud i den bløde madras, hvis du har en hård madras.

I sidste ende kommer det an på hvilken type madras du godt kan lide. Der findes ikke nogle madrasser som i udgangspunktet er bedre end andre, det hele kommer an på hvad du bedst kan lide at ligge på.

SE OGSÅ: Seng med skuffer

Køb din madras i god kvalitet

Når det kommer til madrasser er der ingen grund til at gå på kompromis med kvaliteten. Jo bedre kvalitet du køber, desto bedre vil du også komme til at sove – og det er et faktum som kun de færreste vil prøve at benægte.

God kvalitet afspejler mange ting, og en af de ting der gør at en madras kan blive kaldt for en kvalitetsmadras er om fjedrene er behagelige at ligge på. Alt efter hvilken madras det er du vælger at købe, vil du hurtigt opdage at der er mange fjedre som borer sig igennem og efterfølgende kan mærkes.

Hvis du vil være sikker på at du køber nogle madrasser som er lavet af god kvalitet, kan vi kun anbefale at du tager et kig på de tre varianter som vi er kommet med her. De er alle tre forskellige former for madrasser, og det gør at vi er sikre på at madrasserne vil passe til den måde du ligger og sover på – eller bare slapper af for dens sags skyld.

Hvad der er god kvalitet er også en subjektiv mening. Du synes måske at god kvalitet er noget andet end det jeg synes er god kvalitet.

LÆS OGSÅ: Dyne test

Du kan købe mange madrasser online

Et af de bedste steder at købe sine madrasser ved er ved de online webshops. Typisk vil du altid kunne finde en meget bedre service ved en webshop, end du vil kunne finde nede i de store supermarkeder eller butikker som sælger en madras.

Årsagen til dette er ofte at webshops ofte er en lille virksomhed. Dette betyder at chefen også sidder med inde over kundeservicen, og du kan derfor komme til at snakke med manden bag hele virksomheden.

Nede i en butik vil det ofte være en sælger, som måske har en sælger uddannelse bag sig. Mange sælgere nede i butikken kan endda blive ansat helt uden nogen faglig uddannelse, og det gør at de ikke helt ved hvad god service er.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået:

Madraskeren Latex Madras 90x200cm (beregnet til ombytning) – Valgfri fasthed


Ombytning - Madras 90x200Har du brug for ekstra komfort og støtte, kan du vælge at ombytte kernen i din eksisterende madras til dette produkt (husk at gemme dit nuværende cover og betræk).

Madraskernen er et populært valg hos kunderne hos Sengefabrikken.dk.

Det er særligt i de situationer, hvor den ene part i dobbeltsengen har brug for øget komfort, at denne madraskerne er et oplagt valg. 

Fremfor at købe helt nye madrasser til begge er det muligt blot at udskifte selve indholdet (kernen) i den ene parts madras. 

Madraskernen vs. markedet

Sengefabrikken.dk er iblandt de eneste producenter på det danske marked, der fremstiller og sælger enkeltvise madraskerner. Du kan komme til at spare mange penge ved at udskifte din nuværende madras til denne, hvor du i forbindelse med bestilling selv kan vælge fasthed.

Specifikationer 

 • Specialprodukt 
 • God til erstatning af madras i dobbeltseng 
 • Mulighed for at vælge enten multipocket eller klassisk pocket fjedre 

Derfor skal du vælge denne 

 • Du sparer penge 
 • Egner sig også til boksmadras 
 • Latex med skumpolstring

Latex Madras Relax – Høj kernekvalitet med Easy Relax betræk


Latex RelaxNår du vil have mest kvalitet og størst komfort, kan denne madras være det perfekte valg. Madrassen hører til en af de mest populære produkter hos Sengefabrikken.dk på grund af sit gennemførte design.

Når du vælger Latex Relax får du som noget særligt et specialdesignet betræk med, der kan lynes af og på madrassen og vaskes efter behov. 

Der er lagt vægt på din komfort og sundhed i udformningen af den eksklusive madras. 

Latex Relax vs. markedet 

Foruden latexkernen og det bløde betræk er der integreret hele 7 komfortzoner i madrassen, der giver den bedste trykaflastning. 

Når du bestiller Latex Relax, kan du frit vælge, om du er til en medium fast eller en fast variant (afhænger af din kropsvægt).

Specifikationer 

 • Eksklusivt valg
 • Kan vælges i både medium fast og fast udgave
 • Skaber optimalt og sundt sovemiljø året rundt 
 • Individuel tilpasning af brugerens vægt 

Derfor skal du vælge denne

 • 7 komfortzoner 
 • Specialdesignet betræk medfølger 
 • Kan bruges både i enkeltmandssenge og dobbeltsengen

BN Latex Madras


BN LatexVi ved jo, hvor vigtigt det er, at ens madras er af en god kvalitet. Denne supergode springmadras, der er specialdesignet af Bedre Nætter, giver dig al den rigtige støtte, når du ligger i den, som du kunne ønske. Den støtter lige der, hvor din krop har brug for det, så du ligger himmelsk i den.

Madrassens opbygning

Springmadrassen måler 80 cm x 200 cm, hvilket er en god standardstørrelse for en enkeltmandsmadras.

Den måler 22 cm i højden, hvilket givere god plads til, at madrassen er fyldt godt op af forskellige lag, der støtter og stabiliserer din krop.

Madrassen er opdelt i fem komfortzoner, som er tilpasset kroppen og dens behov for mere eller mindre støtte forskellige steder på kroppen.

Yderst er madrassen af antibakteriel og allergivenligt bolster.

Fakta om BN Latex madrassens indhold

De 300 pocketfjedre pr. m2, som denne madras er bygget op af, er svejset enkeltvis i en lille lomme af stof – heraf navnet. Disse mange fjedre er meget elastiske og fleksible, og det gør din madras meget velegnet til at forme sig efter lige netop din krop.

De fem komfortzoner er formet nøjagtigt sådan, at den bedst muligt støtter den individuelle krop. Kroppen har brug for forskellig støtte, og derfor er disse zoner ekstra polstret med latex på de steder, hvor din krop er tungest. Det giver den optimale støtte.

Derfor vil du opleve det som om, denne madras ser bygget specielt til dig. Den støtter og former sig efter din krop, hvilket øger din liggekomfort betragteligt.

Er du et stort menneske, anbefales det, at du vælger en BN Latex madras, hvor der er hele 500 pocketfjedre pr. m2 for at få den ekstra støtte.

Du kan dårligt gøre noget bedre for din krop end at give den en madras af en vis kvalitet. Det vil forbedre både din nattesøvn og din livskvalitet mærkbart.

Latex Madras AEGIS


Latex AEGISHer har du en skummadras, hvis kvalitet er en del over gennemsnittet. En Latex AEGIS er nemlig langt fra bare en standard-skummadras.

Den giver dig nemlig så god en støtte og komfort, at du kommer til as ligge overraskende godt på den.

Der er mulighed for at vælge fasthed, og betrækket er allergivenligt.

Skummadrassens mål

Den EU-producerede madras måler 80 cm x 200 cm, hvilket er et godt standardmål for en enkeltmandsmadras.

I højden måler madrassen 18 cm uden betræk og 20 cm med betræk. Dette specialbehandlede betræk giver madrassen øget fasthed og lægger lige et par centimeter til madrassens størrelse.

Skummadrassens opbygning

i denne gode skummadras er der hele syv komfortzoner, der sørger for, at din krop bliver støttet jævnt og godt de helt rigtige steder. Der, hvor en krop er tungest, er der placeret mest støtte. Det giver dig den ultimative komfort, når du ligger på madrassen.

Der er mulighed for at vælge imellem to forskellige fastheder. Du kan vælge imellem medium og fast. Det vælg kan afhænge af, hvor tung du er, men det er jo også individuelt, om du foretrækker en madras, der er mere eller mindre fast.

Madrassens betræk er AEGIS-behandlet, hvilket betyder, at det er antibakterielt og dermed meget allergivenligt. Det er naturligvis godt, både hvis du er allergiker, og hvis du ikke er, at din seng er behandlet, så det skyr bakterier og uønskede støvmider. Dem vil de fleste vist gerne være fri for at dele seng med.

Skummadras og betræk spiller sammen om at udgøre et særdeles komfortabelt sengeleje, som oven i købet er allergivenligt.

Med denne Latex AEGIS skummadras får du en sjældent luksuriøs udgave af en skummadras, som er meget komfortabelt at ligge på med sine syv komfortzoner.

Prøv den, og bliv overrasket over, hvor godt du ligger på den.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter