Indret et hyggeligt soveværelse

Når du indretter dit soveværelse, skal du finde den rette balance mellem funktionalitet og afslapning

I hverdagens stress og jag har de praktiske elementer af et soveværelse det med at tage over, men det kan du undgå med en smart og personlig indretning. For at give dig et skub i den rigtige retning, har vi i denne korte artikel samlet en række gode råd, der kan hjælpe dig med at indrette dit ideelle soveværelse.

Kom rodet til livs

Soveværelset er ofte et af de rum i hjemmet, hvor der ikke bliver gjort specielt meget ud af indretningen. Har du børn eller en bolig på få kvadratmeter, kan du være nødt til at presse din seng ind på et ganske småt areal, hvor der i realiteten ikke er plads til mere end den.

Hvis du har plads til opbevaring af dit tøj og andre ting på soveværelset, kan rummet hurtigt flyde over af snavsetøj og alle de ting, som du ikke vil have til at ligge og rode rundt om i huset. Når det kommer til soveværelset, behøver du bestemt heller ikke at vælge mellem udelukkende at have praktiske løsninger eller at skabe et hyggeligt rum. Det kan sagtens lade sig gøre at skabe en masse praktisk opbevaring, hvor hver ting har en plads, så du undgår, at rummet bliver rodet igen og igen.

Det første skridt på vejen mod at komme rodet til livs er at rydde grundigt op i dine ting. Der er ingen grund til at købe et garderobeskab med plads til 35 par sko, hvis du kun bruger 12 af dem. Start derfor med at sortere alle de ting, der optager pladsen i soveværelset. Giv dem til din lokale genbrugsbutik, eller sælg dem videre.

Vælg den type opbevaring, der passer til dine behov

Når du sidder tilbage med de stykker tøj, du bruger til dagligt, og som har særlig betydning for dig, kan du beslutte dig for, hvilken type opbevaring du har brug for. I et meget lille rum kan det måske være en idé at lave plads til opbevaring under din seng.

Ved at hæve sengen med cirka en meter får du virkelig meget opbevaringsplads, hvor hele din garderobe, julepynten, skitøjet og meget mere kan få en plads. I et større rum er et garderobeskab måske at foretrække, så du nemmere kan få overblik over dit tøj.

Mange har en stol stående på soveværelset, som ofte ender med at blive overlæsset med tøj i stedet for at være en hyggekrog, hvor du kan læse en god bog. I sådan et tilfælde kan det være en god idé helt at fjerne stolen og lade den flotte gulvvase, der har stået og samlet støv i kælderen i flere år, få en god plads.

De små detaljer gør en stor forskel

I det hele taget skal der ikke meget til at skabe hygge i et rum. I soveværelset er det mest markante møbel som regel sengen, og derfor har det en stor betydning, om din seng er rodet og uredt, eller om den ser blød og indbydende ud med fine puder og et smart sengetæppe.

Du kan med fordel investere lidt ekstra i noget lækkert sengetøj med et mønster, der passer til resten af indretningen i soveværelset. Har du for eksempel et indisk tema med billeder fra dine rejser på væggene, en Buddha-figur i vindueskarmen og puder i karakteristiske, stærke farver, virker det besynderligt, hvis dit sengetøj er prydet med logoet fra den engelske fodboldklub, du holder med.

En anden nem måde at give dit soveværelse en afdæmpet og hyggelig stemning er ved at vælge en afslappende farve til væggen. Med nogle få planter i vindueskarmen eller på natbordet får du et bedre indeklima, og du kan nemt gøre rummet personligt ved at udvælge nogle feriebilleder til væggene eller give plads til en arvet porcelænsfigur på sengebordet.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑