Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at enhver boligejer, der har en hæk i haven skal eje en hækkeklipper – det er langt de fleste også godt klar over, men her slipper deres viden så også op, for det er faktisk slet ikke så simpelt at købe en hækkeklipper til at bruge derhjemme, som så mange går og tror.

Tværtimod, så er det noget, der kræver en vis viden om området og samtidig også en masse omtanke, så man ikke pludselig ender med at købe en hækkeklipper, der reelt set ikke løser ens behov eller lever op til ens kriterier.

Som udgangspunkt er der dog mulighed for at dele de mange hækkeklippere på det danske marked op i tre kategorier, der gør det nemmere at sortere en masse modeller fra, der ikke har din interesse.

I dag er der mulighed for at vælge mellem hhv. el-, akku- eller benzin-hækkeklippere, hvor det selvfølgelig drejer sig om, at vælge den rigtige type af hækkeklipper for dig og dine behov.

Det er dog ikke nok, for du skal også vælge en passende model, men det kan denne hækkeklipper test heldigvis hjælpe dig med, og du finder selvfølgelig alle tre typer af hækkeklippere i denne artikel.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

__________________________________________________________________________

Med ledning

Bosch EasyHedgeCut – Velegnet til enkle hække


Pricerunner.dkBosch EasyHedgeCut har testet Bosch EasyHedgeCut. Her scorer den 3,5 ud af 5 mulige stjerner, og Pricerunner vurderer, at den er særdeles velegnet til enkle hække. Herudover roser de hækkeklipperen for at være let og kompakt.

Her får du, hvad du betaler for. En god og effektiv hækkeklipper fra et meget kvalitetsbevidst mærke, som dog ikke kan noget udover det sædvanlige. Den klipper dog uden problemer en helt almindelig hæk, men kan godt have svært ved de lidt tykkere grene. Derfor anbefaler Pricerunner, at du bruger den til simple og mindre hække.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor bør du vælge denne

 • Perfekt til enkle hække
 • Let og kompakt
 • God pris

Bosch EasyHedgeCut vs. Markedet

Hvis vi skal sammenligne Bosch EasyHedgeCut med andre populære hækkeklippere, er der et par ting, som får denne til at skille sig ud fra mængden. 

Først og fremmest er det en meget prisvenlig model, som du bør overveje at købe, hvis du har en mindre hæk.
Herudover roser Pricerunner den for, at den kan dele batteri med andet Bosch-værktøj, samt at den har en god batteritid.
Vælg denne, hvis du har en enkel hæk og vil have en billig, men god, hækkeklipper.

Dewalt Akku hækkeklipper – Meget populær hos forbrugerne


Dewalt Akku hækkeklipperDewalt Akku hækkeklipper er et meget populært produkt hos de danske forbrugere. Den er bestseller hos 10-4.dk, og så har den modtaget meget gode anmeldelser hos Pricerunner.
Rune, en glad kunde, skriver sådan på Pricerunner: ”Stjernegodt produkt, skiftede min gamle og tunge hækkeklipper ud med denne effektive letvægter! Den er nem at håndtere, og med et af de nye 5 AH batterier, klipper den helt op til 75 minutter per opladning – ganske imponerende!”

Dewalt Akku får 4.7/5 hos Pricerunner.dk.

Her får du en smart hækkeklipper i et kompakt og handy letvægtsdesign, som er ergonomisk og minimerer slid på kroppen under arbejdet. Den kan skære i begge retter, hvilket er smart, da det øger levetiden for klingerne, som ellers kan blive sløve.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor bør du vælge denne

 • Populær hos forbrugerne
 • Letvægt
 • Lang batteritid

Dewalt Akku vs. Markedet

Hækkeklipperen har et smart og innovativt XR-system, som giver en professionel ydelse og optimerer batterilevetiden. På trods af, at Dewalt Akku er både effektiv og kraftig, vejer den under 3,5 kilo – og det får den til at adskille sig fra markedet.
Vælg denne, hvis du vil have høj kvalitet til en fair pris.

Powerplus E-line hækkeklipper – kraftfuld og effektiv


Powerplus E-line hækkeklipperVil du have en effektiv hækkeklipper, som er benzindrevet? Så bør du kigge nærmere på denne fra Powerplus E-line. Her får du en hækkeklipper i meget høj kvalitet og i et flot design til en god pris. 

Hækkeklipperen vejer 5,65 kilo og har en brændstofkapacitet på 580 ml. Den har en lang klinge på hele 60 centimeter, hvilket øger den i forvejen høje effektivitet.

Den er perfekt at bruge til selv genstridige hække, men kan også bruges til lettere klipning af buske. Vælg denne, hvis du prioriterer effektivitet over alt andet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor bør du vælge denne

 • Høj udgangseffekt 
 • Lang klinge
 • Høj kvalitet 
 • Flot design

Powerplus E-line hækkeklipper vs. Markedet

Her får du en hækkeklipper til en ret gennemsnitlig pris. Kvaliteten er høj, og hvis vi sammenligner den med flere andre populære hækkeklippere på markedet, kan den sagtens konkurrere.
Vi kan for eksempel sammenligne den med Dewalt Akku, som koster cirka det samme. Fordelen ved Powerplus E-line er, at den er mere effektiv og har en længere klinge. Ulemperne er dog, at den er tungere og er benzindrevet. Så handler det blot om, hvad der er vigtigt for dig.

Bosch AHS 50-16 450W


Bosch AHS 50-16 450WMed en Bosch AHS 50-16 450W er du sikret en hækkeklipper, der kan klare en hurtig klipning af din hæk. Denne maskine egner sig særligt godt til små og mellemstore hække, da den har en knivafstand, der lyder på 16 mm., hvorfor den altså ikke kan klare de helt brede grene.

Der er dog tale om en maskine, der er både stabil og driftssikker, hvilket den effektive og robust højhastighedsmotor er at takke for.

Den kan desuden bryste sig af en motorydelse, der lyder på 450 W samt en snitlængde på hele 500 mm., der sammen med et drejningsmoment sørger for, at du kan klippe dit hæk nem og gnidningsfrit.

 

Hos Bosch er det også særdeles vigtigt, at alle deres maskiner kommer med et ergonomisk design, der gør det komfortabelt at arbejde med maskinen i enhver position, og den lette vægt (maskinen vejer kun 2,7 kg., hvilket bestemt ikke er meget) er desuden også med til at gøre det nemt at håndtere maskinen, selvom den f.eks. skal holdes høj el.lign.

En ergonomisk maskine som denne vil være med til at aflaste din krop i stedet for at overbelaste den, hvorfor du blandt andet undgår problemer med overbelastede arme, skuldre og ryg i dårlige arbejdsstillinger.

 

LÆS OGSÅ: Græstrimmer test

Bosch AHS 55-20 Li hækkeklipper


Bosch AHS 55-20 Li hækkeklipperDet gør langt hurtigere at klippe din hæk, når du har den rigtige hækkeklipper. Med en Bosch AHS 55-20 Li hækkeklipper får du en, som kan klippe i 50 min., før den skal lades op.

Der er tale om en akku hækkelipper, så der er intet besvær med stik og ledninger. Du tager den bare frem og går så i gang med at klippe din hæk.

Batteriet på den er et 8 volt Lithium-ion batteri. Det vil typisk ikke følge med, når du køber den, så det er vigtigt, at du tjekker dette, når du køber den hos en forhandler. Når det ikke følger med, skyldes det, at du kan bruge samme batteri til flere maskiner. Så hvis du allerede har et batteri med den rigtige volt, kan du bare bruge det. S

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den har et sværd på 55 cm. og den kan klippe grene, som er 20 mm. i diameter. Det burde være rigeligt til de fleste hække, så du er godt stillet med denne akku hækkeklipper.

Den vejer 2,6 kg., så alle kan bruge den uden problemer. Den er designet på en måde, hvor den er let at holde på. Både pga. den lave vægt, men også fordi den har et smart og behageligt håndtag.  Ved håndtaget er der også en plade, som beskytter dig mod selve sværdet. På den måde kan du ikke komme galt af sted, når du klipper din hæk derhjemme. 

Den er især værd at vælge, fordi den kan klippe i så lang tid på en batteriopladning. Det gør det en del lettere at klippe hæk, når du ikke skal bekymre dig om en lang ledning. Denne Bosch AHS 55-20 Li hækkeklipper er helt klart alle pengene værd og vi kan varmt anbefale den.

Med batteri

Bosch hækkeklipper 550W AHS 48-26 (0600847E01) – Et godt og sikkert valg


haekkeklipper testDu er sikkert på udkig efter en hækkeklipper, som klipper godt, og som er nem at arbejde med. Det er selvsagt derfor, du er endt på denne side. Men der er mange hækkeklippere at vælge mellem. For de fleste vil 550W AHS 48-26 (0600847E01)-hækkeklipperen fra Bosch dog være et godt valg, ikke mindst på grund af dens fornuftige pris.

Denne hækkeklipper fra Bosch vejer 3,6 kg. Derfor har den altså en ganske god vægt, hvis du skal arbejde længere tid ad gangen. Det er en stor fordel med en let hækkeklipper, hvis du har en stor hæk at klippe. Dette er dog ikke den letteste hækkeklipper på markedet, så det er værd at overveje, hvad du har brug for. Til en almindelig til stor have, vil den dog fungere helt fint.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den er også god at holde på, da den har behagelige og ergonomiske håndtag. Der er nemlig et håndtag bagtil og et større håndtag foran. Så kan du selv bestemme, hvordan du holder den bedst, alt efter hvad der føles med sikkert og komfortabelt for dig. 

Både vægten og de ergonomiske håndtag bidrager altså til at gøre denne hækkeklipper et godt valg for dem, som arbejder i længere perioder ad gangen.

Derudover har denne hækkeklipper en god effekt på 550 W, og med de 3400 slag i minuttet klarer du sagtens dit havearbejde.

Selve kniven har en længde på 48 cm, og så er det 26 mm mellem alle de individuelle knive.

LÆS OGSÅ: Mosfjerner test

Bosch AHS 54-20 LI 36V


Bosch AHS 54-20 LI 36VHvis du er træt af, at du altid skal slæbe en ledning efter dig, når du skal klippe hæk, så er der ikke nogen tvivl om, at en Bosch AHS 54-20 LI 36V vil være lige noget for dig, for med sådan en maskine, så er det slut med at slæbe rundt på den generende ledning og hele tiden være bekymret for, at du lige pludselig kommer til at klippe den over, hvis den ligger eller hænger i vejen.

AHS 54-20 LI 36V fra Bosch er udstyret med et stærkt Lithium-ion-batteri, der er fuldt opladet efter kun 45 minutter, hvilket giver cirka 50 minutters driftstid.

Bosch AHS 54-20 LI 36V har desuden også en snitlængde på hele 540 mm. og en knivafstand, der lyder på 20 mm.

De mange knive på maskinen er laserskårne med diamantslibning, hvilket er med til at give en problemfri skæring med både rene og skarpe snit, så du får en hæk, der ser fantastisk ud.

Endvidere, så er Bosch AHS 54-20 LI 36V også blevet udstyret med det elektroniske Anti Blocking-system, der er med til at sikre kontinuerligt arbejde med et fantastisk resultat.

Med savfunktionen er der mulighed for at skære grene med en diameter på helt op til 25 mm.

HS 8875 660W hækkeklipper fra Metabo.


HS 8875 660WDen næste i vores hækkeklipper test er en Metabo HS 8875.

Det er et super godt produkt, der kan en hel masse smarte ting, der gør det let som en leg at klippe sin hæk.

Den besidder et patenteret grebs system fra Metabo, der giver den op til 50% længere rækkevidde og derfor kan spare dig for meget tid og besvær på længere sigt.

 

Hækkeklipperen har en lav vægt, der gør arbejdet mindre hårdt og mindre udmattende.

Den besidder ydermere en høj skære ydelser, da den har et effektivt 2-trins koblet gear.

Sikkerheden er også i top, da du får en lynhurtigt bremsefunktion. Den er også patenteret og det tager ikke mere end 0,05 sekunder at stoppe hækkeklipperen.

Hækkeklipperen snit er fuldkommen rent, da det er slebet optimalt på begge sider i en vinkel på 30 grader.

Skærestyrken er på 2,6 cm og skærelængden er på hele 75 cm, hvilket gør det dejligt let for dig at skære din hæk.

Kniv afstanden er på 3,4 cm og snittal i tomgang er på hele 2.900 i minuttet.

Nominel optagen effekt er 660 W og kabellængden til hækkeklipperen er på 0,3 meter.

Vægt uden netkablet er på sølle 4,4 kg, hvilket giver dig et dejligt let produkt, der er super mobil og ikke spor hårdt at bruge.

Du får desuden stødværn og en opbevaringsbeholder inklusiv.

LÆS OGSÅ: Kompostkværn test

Bosch AHS 48-20 LI


Bosch AHS 48-20 LIBosch AHS 48-20 LI er til dig, der er træt af, at du hele tiden skal slæbe en ledning efter dig, når du skal klippe din hæk og ikke nok med det, så skal du også have koblet flere forlængerledninger til, fordi den ikke er lang nok til at komme hele vejen rundt langs hækken.

Hækkeklipperen fra Bosch er nemlig helt og aldeles ledningsfri og bliver i stedet drevet af et kraftigt Lithium-ion-batteri, som giver dig rigeligt med kraft til at få de fleste hække klippet i første forsøg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den har en sværdlængde på 48 cm. og den kan klare grene der er helt op til 25 mm. tykke. Knivene er laserskåret, og derefter er de blevet diamantslebet, så pas på fingrene.

Dertil er det naturligvis heller ikke negativt, at Bosch AHS 48-20 LI er let som en fjer, da den ikke vejer mere end 2,5 kg., hvilket gør den til en af de mere lette batteridrevet hækkeklippere på markedet.

Det gør blandt andet, at den er særdeles behagelig og let at arbejde med, da den ikke vil belaste dine arme og skuldre i lige så høj grad som mange andre hækkeklippere.

Slutteligt, så er den også yderligere komfortabel, hvilket du kan takke det nye design for, hvor der er lagt fokus på optimal balance og i samme ombæring er der også blevet monteret et soft-grip på maskinen.

Benzin

Texas HSL 265 Benzin hækkeklipper


Texas HSL 260 BENZINEr du træt af din forvoksede hæk? Eller synes du ikke, at din nuværende eldrevne hækkeklipper kan klare din hæk?

Hvis ja, så er det på tide, at du går på jagt efter en benzindrevet hækkeklipper i stedet, der gør det muligt at klare din hækkeklipning både nemt og hurtigt.

Du bliver desuden også fri for dårlige arbejdsstillinger, hvor du skal bruge en hækkesaks, fordi din eldrevne hækkeklipper ikke kunne klare jobbet.

i samarbejde med PriceRunner

 

Det ville ligeledes også give et ujævnt resultat, men det er du også fri for, hvis du køber en benzindrevet hækkeklipper som Texas HSL 265, der giver dig et godt og ensartet resultat hver gang du klipper hæk.

Texas HSL 265 benzin hækkeklipper kommer med et ergonomisk håndtag, der kan dreje 180 grader der blandt andet har den betydning, at det bliver langt mere behageligt for dig at anvende den respektive maskine.

Den er desuden også udstyret med dobbeltskær og en sværdlængde, der lyder på hele 65 cm., hvilket betyder, at du kan klare din klipning endnu hurtigere, og den vejer ikke meget mere end 5 kg.

Den er udstyret med en 26cc motor, hvorfor den er både effektiv og kraftfuld, og takket være dens klippediameter på 22 mm., så er det de færreste grene, som den ikke kan klare, hvilket – som sagt – giver dig et pænt og ensartet resultat hver gang du klipper hæk.

 

Praktisk hækkeklipper fra Makita.


Praktisk hækkeklipper fra MakitaDen sidste i denne hækkeklipper test er en smart og praktisk hækkeklipper fra Makita, der kan hjælpe dig med havearbejdet.

Hækkeklipperen fra Makita kan forvandle den kedelige hækkeklipning til en leg, da den er enormt let at bruge og utroligt effektiv.

Den har et ekstremt lavt støjniveau til modsætning for mange andre hækkeklippere på markedet, hvilket er rart når der skal klippes hæk.

Den er også enormt miljøvenlig, så du kan roligt komme i gang med at klippe din hæk, uden at skulle have dårlig samvittighed.

Hækkeklipperen er desuden overbelastningsbeskyttet.

Hvis du bruger hækkeklipperen i længere tid og maskinen er ved at blive overbelastet, så vil en LED lampe begynde at blinke.

Du kan derfor bare gå igang med at klippe din hæk uden at være bange for at overbelaste din nye hækkeklipper!

Snit antallet er 1350 min-1 og afstanden mellem bladene er på 2,6 cm.

Den maximale grentykkelse er på 1,5 cm og knivlængde er på 52 cm.

Længden er på 93,8 cm, bredden er på 19,6 cm og højden er på 19,1 cm.

Hækkeklipperen vejer intet mere end 3,4 kg, hvilket gør den ekstremt mobil og let at arbejde med. Hækkeklipperen leveres dog uden kuffert, batterier og lader.

 

LÆS OGSÅ: Løvsuger test

Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

Det kan godt være en kende vanskeligt at vælge den bedste hækkeklipper for dit vedkommende, og det er derfor at vi har lavet denne hækkeklipper test.

Der findes dog en række forskellige ting, som du skal tage stilling til, inden du går på jagt efter din hækkeklipper og det kan være med til at gøre det meget nemmere at finde den rigtige hækkeklipper.

Du skal som minimum sørge for at overveje følgende, inden du går på jagt efter en hækkeklipper:

 • Hvor stor er den eller de hække der skal klippes?
 • Er hækken vanskelig at tilgå eller er der nem adgang?
 • Hvad er den generelle tykkelse af grenene på hækken?
 • Hvor bred er hækken – sådan cirka?

Som udgangspunkt, så kan alle hækkeklippere faktisk klare alle former for hække, men det handler dog lidt om, hvor meget du selv er villig til at anstrenge dig for at få det gjort. Der skal eksempelvis ikke være nogen tvivl om, at en benzindrevet hækkeklipper vil klare arbejdet meget nemmere og meget hurtigere end de mindre modeller, der kører på enten el eller batteri.

Dog skal du også være opmærksom på, at der kan være penge at spare ved at vælge en hækkeklipper, der enten er drevet af el eller batteri, hvorfor det altså er den benzindrevne hækkeklipper, der er den dyreste – men det er med garanti dine penge værd, for det kan spare dig for meget besvær og meget tid.

Du skal dog også huske at tage vægten af hækkeklipperen med i din betragtning. Du skal jo trods alt bære den, mens du klipper din hæk. Hvis du synes, at den er for tung at gå rundt med, eller bare gerne vil slippe for noget af besværet, så kan du tage et kig på dette gør det selv forum, hvor en af brugerne har lavet et stativ, til at fordele vægten af hækkeklipperen, så det ikke kun er dine arme der skal bære det hele.

Det kan godt være svært at svare på, hvilken hækkeklipper, der er den helt rigtige for dit vedkommende, hvis du for eksempel har en meget stor hæk, så kan det være en god idé at vælge en model, der ikke har en ledning, da du dermed skal have forlængerledninger koblet til o.lign.

Dertil bør du heller ikke vælge en lille model, hvis du har en meget krævende hæk med mange større grene.

Skulle din hækkeklipper blive sløv efter nogle sæsoner, så er det faktisk muligt at slibe den. Det kan du læse mere om her.

I denne video fra Silvan fortæller de lidt om hvordan du skal vælge din næste hækkeklipper

 

Denne side er anmeldt af: Sofie S. Bang 10/10

Forfatter