Når du skal ud og købe en ny dyne er mange ting at tage højde for, det første de fleste tænker over er hvor man kan købe det bedste produkt til den billigste pris. Derfor har vi testet forskellige dyner i forskellige størrelser, så der helt sikkert også er netop den type dyne du har brug for.

Du skal have en række ting i mente, når du står og skal købe en ny dyne. Du skal blandt andet tage højde for temperaturen i soveværelset.

Hvis der er koldt, skal du have en dyne, som varmer bedre.

Hvis der er varmt, skal du måske have en tyndere dyne, som giver kroppen luft, så du ikke kommer til at svede om natten. Hvis du ofte har varme på i soveværelset, så kan du måske med fordel købe en tyndere dyne.

Valget er dit, og det er en individuel smagssag, hvilken type dyne man bør have.

LÆS OGSÅ: Senge test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

 

Dyner 140×200

Dyner 240×220

___________________________________________________________________________________________

Temprakon Juniordyne – brugerfavorit med 4,9 ud af 5 stjerner

Temprakon JuniordyneTemprakon Juniordyne er en populær helårsdyne blandt forbrugerne, der vil give god komfort og sundt klima.

Bestseller med TempraCool og Temprekon Fresh

Denne model modtager hele 4,9 ud af 5 stjerner blandt køberne hos Coop.dk, og den modtager ros for at være dejligt isolerende og temperaturregulerende. En af brugerne udtrykker tilfredsheden således: ”Har givet vores barnebarn denne dejlige dyne. Den er varmeregulerende, så han hverken fryser eller sveder”.

Dynen er en helårsvariant bestående af 70 procent gåsedun og 30 procent TempraCool mikrokapsler. Disse kapsler er udviklet fra avancerede rum-teknologier og er temperaturregulerende. De virker ved, at de reagerer på kropsvarmen, og hvis kroppen er varm, vil varmen blive absorberet. Er kroppen kold, vil kapslerne i stedet frigive varme.

Kapslerne i Temprakon Juniordyne reagerer også på fugt, og det betyder, at når banet udskiller fugt, så absorberes det med det samme og føres væk. Det giver et tørt og rart miljø i sengen, som fremmer den gode søvn. Fugt er derudover et godt levemiljø for mikroorganismer såsom støvmider, og derfor findes der også den anti-bakterielle Temprakon Fresh-teknologi, der eliminerer disse.

Udvalgte features:

 • Brugerfavorit
 • 70 procent gåsedun
 • Temperaturregulerende TempraCool mikrokapsler
 • Anti-bakteriel Temprakon Fresh

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Nsleep Kapok Baby Dyne – kemifri og økologisk brugerfavorit

Nsleep Kapok Baby DyneNsleep Kapok Baby Dyne hører til blandt favoritterne hos brugerne og giver babyen et dejligt soveklima uden kemikalier.

Temperaturregulerende bestseller

Denne model modtager 4,8 ud af 5 stjerner hos Coop.dk. Brugerne roser den for at være lun og blød, og én bruger udtrykker oplevelsen helt kortfattet således: ”Super blød og god”.

Nsleep Kapok Baby Dyne vil være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, idet produktet er skabt af naturlige kapok-fibre, der både er isolerende og temperaturregulerende. Det betyder, at dynen leverer et køligt klima i sommervarmen, og et lunt klima om vinteren. Når man sover, udskiller man fugt, og kapok-fibrene er yderligere særligt effektive til at bortlede både sved og fugt.

Produktet er GOTS-certificeret, og dette er den verdens-anerkendte standard for økologiske fibre. Det betyder, at dynen er skabt af udelukkende økologiske materialer – nemlig 100 procent økologisk bomuld. Det sikrer også babyen mod allergifremkaldende stoffer, og har babyen allerede allergi, så vil symptomerne kunne mindskes med denne model.

Udvalgte features:

 • Brugerfavorit
 • Fremstillet af kapok-fibre
 • Temperaturregulerende
 • Allergivenlig

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Kapak Dyne Junior – modtager af det fornemme GOTS certifikat

Kapak Dyne JuniorKapak Dyne Junior vil være et godt valg til hjemmet med allergikere og miljøbevidste forbrugere, og dynen kan anvendes året rundt.

GOTS-certificeret og kapok-baseret dyne

Modellen er fremstillet af rene plantefibre og har det internationale GOTS certifikat (verdens-anerkendt standard for økologiske fibre). Dette certifikat sikrer, at alle led i fremstillingen (både farvning, syning og strikning) er økologiske og miljørigtige.

Dynens betræk er netop lavet af 100 procent bomuld af økologisk kvalitet, og fyldet udgøres af kapok. Kapok er en hul fiber, der udvindes fra kapoktræets frø, og det består af 80 procent luft. Dette giver en fantastisk isoleringsevne både sommer og vinter på grund af den høje ventilering og klimatilpasning.

Hver af kapok-fibrene er overtrukket med naturligt voks, der er fugt-afvisende, og dette forebygger både mug og gode levevilkår for støvmider. Dynens økologiske fremstilling gør, at barnet udsættes for så få kemikalier som muligt, hvilket højner sundheden og mindsker chancen for at udvikle sygdomme og allergier senere i livet.

Udvalgte features:

 • GOTS-certificeret
 • Økologisk bomuld
 • Fyld af kapok-fibre
 • Fugt-afvisende

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ringsted Dun Kiddy Juniordyne – modtager af flere miljømærker

Ringsted Dun Kiddy JuniordyneRingsted Dun Kiddy Juniordyne er skabt til at give en sund og uafbrudt søvn hele natten – også for allergikere.

Øko-Tex, Nomite og Downafresh certifikater

Fyldet i dynen består af lunende andedun, der holder en god og jævn varme uden dog at blive for varm. Fordelingen ligger på 90 procent andedun og 10 procent småfjer. Bæreevnen (evnen til at isolere) er på 10, hvilket betyder, at dynen er særdeles effektiv til at isolere, men samtidig er den også åndbar.

Dynen kommer med Øko-Tex klasse 1 certifikatet, der er verdens-førende inden for miljø- og sundhedsmærkning af tekstiler. Yderligere findes Nomite-certifikatet, som er særligt vigtigt at lægge mærke til, hvis barnet har allergi, idet dette mærke er forbrugerens garanti for, at dynen ikke kan blive levested for husstøvmider. Produktet har tillige opnået Downafresh-mærkatet, der betyder, at man kan være sikker på, at alle dunene og fjerene er rengjorte og vaskede efter strenge europæiske regler.

Udvalgte features:

 • 90 procent andedun
 • Høj bæreevne
 • Øko-Tex certifikat
 • Downafresh-mærkat

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Filibabba Kapok Baby Dyne – økologisk og antibakteriel

Filibabba Kapok Baby DyneFilibabba Kapok Baby Dyne vil være et oplagt valg, hvis man ønsker en helt økologisk dyne til sit barn, så det bliver skånet for kemikalier og skadelige stoffer.

GOTS-certificeret dyne, hvor støvmider mistrives

Filibabba Kapok Baby Dyne har modtaget det fornemme GOTS-certifikat, der er den verdens-anerkendte standard for økologiske fibre. Dermed er dynens fyld 100 procent økologisk, og det gælder i alle produktionsfaserne.

Dynen er fremstillet af kapok, der er en hul fiber bestående af 80 procent luft – dette giver en høj isoleringsevne samt en meget grundig temperaturregulering. Det betyder i praksis, at produktet kan anvendes året rundt, og det sikrer et køligt klima om sommeren og et lunt om vinteren. Yderligere har kapok den egenskab, at det leder fugten væk, så barnet altid ligger tørt.

Som en bonus er kapok antibakterielt, hvilket gør dynen ideel for allergikere også – eller forbrugeren, der vil forebygge allergi. Det betyder, at mikroorganismer vil have svært ved at leve her.

Udvalgte features:

 • GOTS-certificeret
 • 100 procent økologisk bomuld
 • Fremstillet af kapok-fibre
 • Temperaturregulerende og anti-bakteriel

Nattegalen

Når kun det bedste er godt nok, kan du bestemt overveje, om denne dyne er noget for dig. Med Nattergalen får du en luksusmodel, der passer godt til dig, der er på jagt efter en dyne af ypperste kvalitet.

Luksusmodel med 100% gåsedun

Med fyld af 100% hvide europæiske gåsedun bliver det ikke meget bedre og mere behageligt at ligge med. Dynen er varm og samtidig enorm let, hvilket gør oplevelsen af denne dyne ekstra speciel.

Denne dyne kan vaskes ved 60 grader og det anbefales, at man anvender enzymfrit vaskepulver. Dog tåler den ikke tørretumbler.

Det lækre er fyld holdes godt på plads af kassetter i et silkemateriale med en flot cremefarve, som giver et eksklusivt look. Der er virkelig kælet for alle detaljer ved denne dyne, som også prismæssigt ligger i den højere ende af skalaen.

Klodshans

Klodshans 140x200
0 kr.

Leder du efter en dejlig dyne til sommerbrug eller i overgangen til vinter? Så kan denne dyne med navnet Klodshans være relevant at kigge nærmere på.

Skøn sommerdyne med 90% moskusdun

Dynen er produceret af danske Ringsted Dun og er fyldt med 90% hvide europæiske moskusdun.

Fyldet fordeles ligeligt at kassetter i dynen og på ydersiden er materialet 100% hvid bomuldscambric. Derfor er den dejlig blød og tåler samtidig vask ved 60 grader og kan gå i tørretumbler.

Med Klodshans får du således en rigtig god all-round dyne, som er god i sommerperioden.

Dynen har også et specielt ’soft finish’, som gør den ekstra blød og behagelig. Og så vejer den kun 500 gram.

Dyner 240×220

Dyner – Svinedrengen – lun helårsdyne – En god dyne, der kan bruges hele året

Dyner - Svinedrengen - lun helårsdyne – En god dyne, der kan bruges hele åretSkal du bruge en god dyne, som du kan sove med hele året, så behøver du ikke lede mere. Svinedrengen er navnet, på den dyne du måske søger, og den kan give dig lige nøjagtig den rette komfort og varme, som du har brug for, så du kan sove godt året rundt.

Denne dyne består af en blanding mellem 90% moskusdun og 10% småfjer. Det gør dynen dejligt behagelig og åndbar, så du hverken kommer til at svede eller fryse i løbet af natten. Det gør også dynen blød at sove med, så du kan føle dig godt tilpas. 

Specifikationer:

 • Den kan bruges hele året
 • Den består af delvis moskusdun og småfjer
 • Den har et betræk lavet af bomuldssatin
 • Den kan vaskes ved 60 grader
 • Den har målene 140×200 centimeter
 • Den har en vægt på 600 gram

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


Dundyne – ProSleep Andedun 715g

Dundyne - ProSleep Andedun 715gProsleep Andedun er en lækker dundyne på 140×220 cm. Der er tale om en helårsdyne, så hvis du ikke gider skulle skifte dyne to gange om året, er denne dyne helt perfekt til dig.

Dynen er lavet med andedun fra Danmark. Det betyder, at ProSleep kan stå 100% inden for kvaliteten. Der er taget højde både for miljøet og dyrevelfærd, så du kan sove med god samvittighed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sov bedre med andedun

En stor fordel med andedun er, at du får en god kropstemperatur, hvor gåsedun passer bedre som vinterdyne. 

Fordi der er tiltænkt kvalitet hele vejen i gennem, er dynen ProSleep Andedun Oeko tex 100 certificeret, og dynen har et MoMite betræk. 

Så selv hvis du har allergi, er dette en virkelig god dyne. Den er utrolig lækker at sove med, og mange vil kunne bruge den som helårsdyne fremfor at have sæsondyner.

Snedronningen – Sval Ringsted Dun dyne

 

Snedronningen-Sval-Ringsted-Dun-dyneDet kan være rigtigt svært at finde den helt rigtige dyne, som hverken er for varm eller for kold, når årstiderne skifter som de gør i Danmark.

Med den forkerte bliver det hurtigt alt for varmt om sommeren og omvendt om vinteren. Snedronningen – Sval fra Ringsted Dun er en helt almindelig dyne som du kan bruge i vinterhalvåret.

Den hedder Sval fordi den ikke bliver alt for varm. Den er fremstillet med 100 procent gåsedun.

Dansk produceret kvalitet fra Ringsted Dun er din garanti for en dyne uden problematiske stoffer eller kemikalier, så du kan sove trygt og roligt om natten.

Flere typer dyner

Når du skal vælge den helt rigtige dyne, så skal du overveje, om du har brug for to forskellige slags – en til sommer og en til vinter, eller om du sagtens kan leve med den samme året rundt.

Det kommer meget an på, om du gerne vil have det varmt, når du sover. Hvis du føler, at det bliver for varmt med en slags dyne om sommeren, så skal du vælge at have to dyner.

Tips til valg af dyne

Som du kan se så findes der virkelig mange forskellige dyner, mærker og typer på markedet, så det kan være rigtig svært at finde ud af hvad man egentlig skal vælge.

Derfor giver vi som en ekstra lille bonus nogle gode tips til hvad du bør gå efter og hvad du skal være ekstra opmærksom på, så du ender ud med at købe den perfekte dyne til netop dine forventninger.

Husk at du også kan skrive en kommentar længere nede, vi gør vores bedste for at hjælpe alle så hurtigt som overhovedet muligt.

Du kan også læse vores topmadras test

Vælg det rigtige fyld til din dyne

Vi har lavet denne dyne test, så du kan blive klogere på, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge din nye dyne.

Det vigtigste i forbindelse med at vælge den rigtige dyne er, at du vælger det rigtige fyld. Du skal tage stilling til, om du skal erhverve dig en dyne med fiberfyld eller en med naturfyld. Der er stor forskel på de to typer.

Du kan, som nævnt før, prøve en række dyner, så du kan erfare, hvilken der passer bedst til dig, og hvilket materiale du finder mest komfortabelt og praktisk. Lad os hoppe direkte til de forskellige former for fyld til din dyne.

Hvorfor vælge en dyne med naturfyld (dun eller fjer)?

Lad os se nærmere på en række af de fordele, som du får med en dyne, som er fyldt med naturfyld. Der er nemlig et par helt klare fordele ved netop denne type.

Den første, som du ikke bør overse er, at naturfyld har en lang levetid, sammenlignet med de andre typer på markedet. Det kan derfor godt være en fordel, at erhverve sig en dyne med naturfyld, hvis du ønsker at dynen skal holde et par år ud i fremtiden.

Derudover er naturfyld enestående til at transportere fugt og sved fra kroppen, så du får den bedst mulige søvn. Naturfyld isolerer også formidabelt, hvilket hjælper dig med at holde varmen, og få en optimal søvn. Du undgår derved også, at sved og fugt er det første, som møder dit syn om morgenen.

Hvorfor vælge en dyne med fiber?

Fiber er, ligesom naturfyld helt perfekt til at transportere fugt fra kroppen. På netop dette punkt, er de to typer af fyld meget ens. Du skal dog have in mente, at fiber kan både vaskes og tørretumbles, hvilket er en fordel for mange travle familier.

Fiber kan tørretumbles og vaskes igen og igen, uden at miste den høje kvalitet. Tøv derfor ikke med at vaske den, så du har en dejlig ren dyne fra tid til anden.

Hvorfor vælge en silkedyne?

Silke er et helt igennem fantastisk materiale, som har mange fordele, både når det anvendes til dyner, men også til andre materialer. Lad os se nærmere på, hvorfor du bør vælge en silkedyne, frem for de mange alternativer på markedet.

Lad os starte med lidt fakta. Silkedyner er generelt tyndere end de normale dyner. Det gør dem dog ikke dårligere og mindre effektive og komfortable. Det er en smagssag, om du kan lide en silkedyne, og du bør derfor prøve den, inden du køber den, da den er meget anderledes.

Fyldet i en silkedyne er tæt og fint, og transporterer både sved og fugt fra kroppen, så du ikke vågner med en våd dyne.

Hvorfor vælge en sommerdyne?

Mange vælger at anvende den samme dyne året rundt. Det kan der være mange grunde til. En af de helt store grunde er, at folk ikke gider bruge penge på at have to dyner, og ikke ved, hvor de kan opbevare en dyne, når den ikke anvendes.

Forhindringer er der nok af. Lad os derfor se på nogle af de fordele, som er forbundet med at skifte dyne, så den passer til årstiden, og er både bedre og mere komfortabel.

En sommerdyne om sommeren giver dig en mere behagelig søvn. Du undgår at vågne mens du sover, og det er generelt mere komfortabelt at have en dejlig dyne, som hverken er for kold eller for varm. Du bør derfor vælge en varm dyne om vinteren, og en koldere dyne om sommeren.

Det er både muligt at få små og lette dyner, så opbevaringen ikke er et kæmpe problem. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Men én ting er klart; for at få den optimale søvn, skal du have mere end én dyne.

Køb eventuelt både en sommerdyne og en vinterdyne på samme tid, så du dermed, muligvis kan opnå en rabat. Det er at foretrække, frem for at købe dem separat, og betale den fulde pris for begge dyner.

Kontakt forhandleren, hvis du vil vide mere om, hvorvidt det er muligt at opnå en rabat ved køb af to dyner på én og samme tid.

Føtex har udgivet en guide til vedligeholdelse af din dyne, den kan du se her. Der kan du få nogen gode tips, så din dyne kan holde længere.

Du kan også læse denne Norske artikel om valg af ny dyne, hvis du stadig er i tvivl om hvilken du skal vælge.

Her kan du se en videoguide til valg af ny dyne

Denne side er anmeldt af: Jeppe M. Thorsen Rating 10/10

 

Forfatter

Skriv en kommentar