Dyne Test – Guide til valg af dyne!

Når du skal ud og købe en ny dyne er mange ting at tage højde for, det første de fleste tænker over er hvor man kan købe det bedste produkt til den billigste pris. Derfor har vi testet forskellige dyner i forskellige størrelser, så der helt sikkert også er netop den type dyne du har brug for.

Du skal have en række ting i mente, når du står og skal købe en ny dyne. Du skal blandt andet tage højde for temperaturen i soveværelset.

Hvis der er koldt, skal du have en dyne, som varmer bedre.

Hvis der er varmt, skal du måske have en tyndere dyne, som giver kroppen luft, så du ikke kommer til at svede om natten. Hvis du ofte har varme på i soveværelset, så kan du måske med fordel købe en tyndere dyne.

Valget er dit, og det er en individuel smagssag, hvilken type dyne man bør have.

LÆS OGSÅ: Senge test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

 

Dyner 140×200

Dyner 240×220

___________________________________________________________________________________________

Dyner  140×200

Svinedrengen (Testvinder)

Svinedrengen 140x200
1.599 kr.

Vil du ligge helt i toppen af kvalitetsskalaen, når du sover, er Svinedrengen et rigtig godt bud på en helt igennem skøn og langtidsholdbar dyne.

Der er her tale om en varm dyne, der består af det fineste fyld, nemlig 90% hvide europæiske moskusdun.

Dynen er designet, så kassetter inddeler fyldet og derved sikrer, at dynen får den helt rette fordeling og ikke klumper sammen i det ene hjørne.

Varm, blød og behagelig

Svinedrengen er fremstillet af stof i 100% hvid bomuldssatin, som er et  både blødt og holdbart materiale.

Selvom dynen er varm, er den på ingen måde tung og ubehagelig at ligge med. Dynen vejer 840 gram og  kan vaskes ved 60 grader. Herefter kan man enten putte den i tørretumbleren eller hænge den op på en snor, evt. begge dele i kombination.

Når man holder den høje kvalitet op imod prisen, som er ret fornuftig for en dyne af denne karakter, gør det, at ”Svinedrengen” bliver vinder af vores dyne test.

Nattegalen

Nattergalen 140x220
10.999 kr.

Når kun det bedste er godt nok, kan du bestemt overveje, om denne dyne er noget for dig. Med Nattergalen får du en luksusmodel, der passer godt til dig, der er på jagt efter en dyne af ypperste kvalitet.

Luksusmodel med 100% gåsedun

Med fyld af 100% hvide europæiske gåsedun bliver det ikke meget bedre og mere behageligt at ligge med. Dynen er varm og samtidig enorm let, hvilket gør oplevelsen af denne dyne ekstra speciel.

Denne dyne kan vaskes ved 60 grader og det anbefales, at man anvender enzymfrit vaskepulver. Dog tåler den ikke tørretumbler.

Det lækre er fyld holdes godt på plads af kassetter i et silkemateriale med en flot cremefarve, som giver et eksklusivt look. Der er virkelig kælet for alle detaljer ved denne dyne, som også prismæssigt ligger i den højere ende af skalaen.

Klodshans

Klodshans 140x200
0 kr.

Leder du efter en dejlig dyne til sommerbrug eller i overgangen til vinter? Så kan denne dyne med navnet Klodshans være relevant at kigge nærmere på.

Skøn sommerdyne med 90% moskusdun

Dynen er produceret af danske Ringsted Dun og er fyldt med 90% hvide europæiske moskusdun.

Fyldet fordeles ligeligt at kassetter i dynen og på ydersiden er materialet 100% hvid bomuldscambric. Derfor er den dejlig blød og tåler samtidig vask ved 60 grader og kan gå i tørretumbler.

Med Klodshans får du således en rigtig god all-round dyne, som er god i sommerperioden.

Dynen har også et specielt ’soft finish’, som gør den ekstra blød og behagelig. Og så vejer den kun 500 gram.

Nænsom Dyne

Nænsom Dyne 140x200
1.349 kr.

Her er der mulighed for at få en helt særlig dyne, som skiller sig ud fra de andre og samtidig kan holde dig varm hele vinteren igennem.

Designet efter ’bodyshape’

Det specielle ved denne dyne er det såkaldte ”bodyshape” design. Det betyder, at kassetterne er skabt på den måde, at de er formet i forhold kroppen. På den måde fordeles fyldet i dynen optimalt i forhold til, hvor der er brug for varme.

Fyldet i denne dyne består af 90% nye hvide europæiske moskusdun, som er pakket ind i 100% hvid bomuld fra Egypten. Derudover har dynen en særlig ’soft finish’, som gør den ekstra blød og smyger sig let og behageligt om kroppen.

Dynen vejer 650 gram og kan vaskes ved 60 grader samt gå i tørretumbler. Med denne dyne får du derfor en god kvalitet, der er tilpasset kroppen og praktisk at holde ren.

Dyner 240×220

Snedronningen – Sval Ringsted Dun dyne

Snedronningen - Sval Ringsted Dun dyne
4.199 kr.

Det kan være rigtigt svært at finde den helt rigtige dyne, som hverken er for varm eller for kold, når årstiderne skifter som de gør i Danmark.

Med den forkerte bliver det hurtigt alt for varmt om sommeren og omvendt om vinteren. Snedronningen – Sval fra Ringsted Dun er en helt almindelig dyne som du kan bruge i vinterhalvåret.

Den hedder Sval fordi den ikke bliver alt for varm. Den er fremstillet med 100 procent gåsedun.

Dansk produceret kvalitet fra Ringsted Dun er din garanti for en dyne uden problematiske stoffer eller kemikalier, så du kan sove trygt og roligt om natten.

Flere typer dyner

Når du skal vælge den helt rigtige dyne, så skal du overveje, om du har brug for to forskellige slags – en til sommer og en til vinter, eller om du sagtens kan leve med den samme året rundt.

Det kommer meget an på, om du gerne vil have det varmt, når du sover. Hvis du føler, at det bliver for varmt med en slags dyne om sommeren, så skal du vælge at have to dyner.

Tips til valg af dyne

Som du kan se så findes der virkelig mange forskellige dyner, mærker og typer på markedet, så det kan være rigtig svært at finde ud af hvad man egentlig skal vælge.

Derfor giver vi som en ekstra lille bonus nogle gode tips til hvad du bør gå efter og hvad du skal være ekstra opmærksom på, så du ender ud med at købe den perfekte dyne til netop dine forventninger.

Husk at du også kan skrive en kommentar længere nede, vi gør vores bedste for at hjælpe alle så hurtigt som overhovedet muligt.

Du kan også læse vores topmadras test

Vælg det rigtige fyld til din dyne

Vi har lavet denne dyne test, så du kan blive klogere på, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge din nye dyne.

Det vigtigste i forbindelse med at vælge den rigtige dyne er, at du vælger det rigtige fyld. Du skal tage stilling til, om du skal erhverve dig en dyne med fiberfyld eller en med naturfyld. Der er stor forskel på de to typer.

Du kan, som nævnt før, prøve en række dyner, så du kan erfare, hvilken der passer bedst til dig, og hvilket materiale du finder mest komfortabelt og praktisk. Lad os hoppe direkte til de forskellige former for fyld til din dyne.

Hvorfor vælge en dyne med naturfyld (dun eller fjer)?

Lad os se nærmere på en række af de fordele, som du får med en dyne, som er fyldt med naturfyld. Der er nemlig et par helt klare fordele ved netop denne type.

Den første, som du ikke bør overse er, at naturfyld har en lang levetid, sammenlignet med de andre typer på markedet. Det kan derfor godt være en fordel, at erhverve sig en dyne med naturfyld, hvis du ønsker at dynen skal holde et par år ud i fremtiden.

Derudover er naturfyld enestående til at transportere fugt og sved fra kroppen, så du får den bedst mulige søvn. Naturfyld isolerer også formidabelt, hvilket hjælper dig med at holde varmen, og få en optimal søvn. Du undgår derved også, at sved og fugt er det første, som møder dit syn om morgenen.

Hvorfor vælge en dyne med fiber?

Fiber er, ligesom naturfyld helt perfekt til at transportere fugt fra kroppen. På netop dette punkt, er de to typer af fyld meget ens. Du skal dog have in mente, at fiber kan både vaskes og tørretumbles, hvilket er en fordel for mange travle familier.

Fiber kan tørretumbles og vaskes igen og igen, uden at miste den høje kvalitet. Tøv derfor ikke med at vaske den, så du har en dejlig ren dyne fra tid til anden.

Hvorfor vælge en silkedyne?

Silke er et helt igennem fantastisk materiale, som har mange fordele, både når det anvendes til dyner, men også til andre materialer. Lad os se nærmere på, hvorfor du bør vælge en silkedyne, frem for de mange alternativer på markedet.

Lad os starte med lidt fakta. Silkedyner er generelt tyndere end de normale dyner. Det gør dem dog ikke dårligere og mindre effektive og komfortable. Det er en smagssag, om du kan lide en silkedyne, og du bør derfor prøve den, inden du køber den, da den er meget anderledes.

Fyldet i en silkedyne er tæt og fint, og transporterer både sved og fugt fra kroppen, så du ikke vågner med en våd dyne.

Hvorfor vælge en sommerdyne?

Mange vælger at anvende den samme dyne året rundt. Det kan der være mange grunde til. En af de helt store grunde er, at folk ikke gider bruge penge på at have to dyner, og ikke ved, hvor de kan opbevare en dyne, når den ikke anvendes.

Forhindringer er der nok af. Lad os derfor se på nogle af de fordele, som er forbundet med at skifte dyne, så den passer til årstiden, og er både bedre og mere komfortabel.

En sommerdyne om sommeren giver dig en mere behagelig søvn. Du undgår at vågne mens du sover, og det er generelt mere komfortabelt at have en dejlig dyne, som hverken er for kold eller for varm. Du bør derfor vælge en varm dyne om vinteren, og en koldere dyne om sommeren.

Det er både muligt at få små og lette dyner, så opbevaringen ikke er et kæmpe problem. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Men én ting er klart; for at få den optimale søvn, skal du have mere end én dyne.

Køb eventuelt både en sommerdyne og en vinterdyne på samme tid, så du dermed, muligvis kan opnå en rabat. Det er at foretrække, frem for at købe dem separat, og betale den fulde pris for begge dyner.

Kontakt forhandleren, hvis du vil vide mere om, hvorvidt det er muligt at opnå en rabat ved køb af to dyner på én og samme tid.

Føtex har udgivet en guide til vedligeholdelse af din dyne, den kan du se her. Der kan du få nogen gode tips, så din dyne kan holde længere.

Du kan også læse denne Norske artikel om valg af ny dyne, hvis du stadig er i tvivl om hvilken du skal vælge.

Her kan du se en videoguide til valg af ny dyne

 


Skriv et svar

Back to Top ↑