Denne type af tag kræver minimum vedligeholdelse

Vi ved alle sammen, at det er vigtigt at vedligeholde sit tag på huset. Ved regelmæssigt at foretage et eftersyn på ens tag har man en større chance for at opdage skader og fejl, inden de udbreder sig og forringer bygningens tilstand.

Dog findes der tagtyper, som kræver mindre vedligeholdelse end andre. Dette er perfekt til folk, der ikke har de største evner som håndværker eller viden omkring tage.

Tagtypen, som netop kræver minimum vedligeholdelse, er betontagsten. Har du derfor ikke en håndværker gemt i maven eller ekspertise inde for tage, kan du med stor fordel vælge betontagsten til dit hus.

Har du planer om at udskifte dit nuværende med et nyt tag, eller er du ved at bygge et nyt hus selv, bør du derfor overveje betontagsten.

LÆS OGSÅ: Guide til din sikkerhed

Yderst tung sten og stærk tagkonstruktion

Det, der gør betontagsten mere speciel end andre former for tage, er, at det består af en yderst tung sten. Dette gør, at tagkonstruktionen vil være stærk og dermed have en god holdbarhed. Den typiske levetid for denne form for tag er 50-70 år, hvilket er meget.

Derudover betyder den tunge sten som sagt også, at den ikke kræver vedligeholdelse, når taget først det er lagt på huset. For mange danskere er dette særdeles tiltalende, og derfor er betontagsten også et populært valg, når det kommer til at vælge et nyt tag til hjemmet.

Ligner teglsten, men prisen er billigere

Når man kaster et blik på huse med tage af betontagsten, vil man nemt kunne forveksle det med teglsten. Dette er en fordel, da teglstene er særdeles klassiske og moderne i deres udtryk – og dermed er betontagsten også dette.

Dog er goden ved betontagsten, at de typisk er billigere end teglsten. Har man et mindre budget, vil denne form for tag være supergodt. Prisen er god for pengepungen, og betontagstenens udseende er god for husets udtryk og udseende.

Få faconer, men mange farver

Skal man sige noget negativt omkring betontagstenen, vil det være de få faconer. Det er ikke muligt at få denne tagtype i et væld af faconer, hvilket for nogle er et minus. Dog kan man i stedet få betontagsten i et væld af farver, som kan vægte de få faconer op.

Sort, brun, teglrød, gul, grå osv. er blot et udpluk af farvepaletten, som man kan vælge imellem. Af denne grund kan man nemt vælge lige præcis den betontagsten, der passer allerbedst til ens hus, stil og præference.

Der er dermed mange gode grunde til at vælge et nyt tag bestående af betontagsten. Lav vedligeholdelse, lang levetid, flot udseende og lav pris er blot nogle af fordelene ved denne form for tag. Hvis du ønsker at læse mere omkring betontagsten samt se tilbud derpå, kan du klikke her.

Du vil også kunne læse om mulighederne omkring lægning af taget, således du slipper for at gøre det selv. Det er nemlig særdeles vigtigt, at tages lægges korrekt. På denne måde minimerer du risikoen for at få skader såsom svamp og fugt.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑