Centralstøvsuger – Sådan gør du!

Rate this post

Mange ved det ikke, men centralstøvsugeren er et nyt og moderne redskab, der kan forbedre utroligt mange ”centrale” ting for dig i dit hjem. Det er nemlig ikke blot en støvsuger. En centralstøvsuger kan afhjælpe på støv og fugt, samt mange af de andre ubehagelige ting der er i et normalt hjem, hvor en normal støvsuger blot kaster det rundt.

Sådan virker den:

Man kender selvfølgelig konceptet bag; støvsugning foregår som man kender det normalt, og man slipper selvfølgelig ikke for selve støvsugningen.

Normalt slæber man dog maskinen med sig rundt i huset, og det kan give en masse problemer med ledninger, stikkontakter, og dårlig ryg, når man skal slæbe rundt på apparatet, men med en centralstøvsuger har man blot en let slange, som kan man komme rundt med over det meste af huset.

Denne er så koblet til en udsugning, som kan gå ud på et loft eller en kælder. Dermed sikrer man sig at den dårlige luft kommer ud af lokalet, og man opnår et væsentligt bedre indeklima, i forhold til de normale modeller.

Et andet stort problem, som mange oplever med de traditionelle støvsugere er de mærker man kan komme til at sætte på skabe og kanter rundt omkring i hjemmet. Kommer man til at lave en forkert bevægelse med slangen ender det desværre med en bule eller en ridse på siden af skabet, og det er der ikke nogen der ønsker. Det slipper man helt for med centralstøvsugeren.

Det første spørgsmål mange derefter har, er hvad der sker med luften. Den bliver filtreret og takket være de normalt større poser, skal man blot skifte dem et par gange årligt, præcist som en normal støvsuger.

Alt i alt slipper man ikke for meget besvær, men resultatet bliver væsentligt bedre.

SE OGSÅ: Poseløs støvsuger test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Nilfisk Alt-i-1 150 Manuel centralstøvsuger

Nilfisk Alt-i-1 150 Manuel
4.599 kr.

En mulig model man kan vælge er en standard version fra Nilfisk. Modellen er utrolig populær da den, som navnet antyder, kan lidt af det hele. Du køber hele pakken med og der er en nem installation af det hele.

Centralstøvsugeren passer til næsten alle hjem (Op til omkring 150 m2) og kan nå rundt i alle hjørnerne.

En testvinder

Nilfisk Alt-i-1 150 har desuden vundet magasinet Tænk’s test i 2014, hvor den var den bedste version i deres test. Du får altså kvalitet der kan forbedre dit indeklima mærkbart.

Den er specielt god, hvis man har allergikere, børn eller husdyr, da den kan være et stort skridt mod et renere hjem.

Alt-i-en skal tages bogstaveligt

Man får utroligt meget tilbehør med, og det er standart på modellen med 4 forskellige mundstykker og ekstra rør, så man kan komme ind over det hele. Når man støvsuger glemmer man tit nogle af de steder, hvor støvet og skidtet samler sig, men med alle disse tilbehør, kan man nå det hele.

Poserne kan fås i enten 20 liter eller 25 liter, alt efter hvor stor hjemmet er, og det sikrer, at man ikke skal bekymre sig om at skifte den hele tiden, men i stedet kan man nøjes med et par gange om året maksimalt.

Man får naturligvis en filterpose med og derudover får man alt med der skal bruge til opsætningen. Det betyder 3 sugekontakter og en rørholder og udblæsningsventil. Alt i alt bliver opsætningen en mere overskuelig opgave, som ikke kræver så meget, som man skulle tro.

Nilfisk tilbyder tilmed et forslag til den optimale placering af din centralstøvsuger. Det får man ved at sende en mail til tegningsservice.dk@nilfisk-alto.com og det er naturligvis helt gratis, og på ingen måde forpligtende.

Nilfisk Alt-i-1 LCD Wireless centralstøvsuger

Nilfisk Alt-i-1 LCD Wireless
7.184 kr.

Savner man en lidt større model, kan man kigge mod en anden model fra Nilfisk, som egentlig på mange måder minder om den manuelle version. Forskellen ligger i nogle få ting:

Større rækkevidde

Med denne model får man helt sikkert en støvsuger der kan nå rundt i alle kroge i huset. Den kan nemlig dække huse på op til 300 m2 og det på trods af at røret ikke er meget længere. Dette skylder at røret kan strækkes ret langt, og de få ekstra meter, betyder meget for rækkevidden i alle retninger.

Det betyder samtidig også at man ikke skal frygte at modellen fylder meget mere, da de få ekstra meter, heller ikke her, gør en mærkbar forskel.

Alt det ekstra

Når man køber en støvsuger fra Nilfisk er det tit et køb at god kvalitet, men lige netop denne model har ekstra teknologier, der gør brugen af centralstøvsugeren meget nemmere.

Det er blandt andet et LCD display, så man nemt kan følge med i statussen på støvsugeren, så man ved hvornår poser skal skiftes, eller andre nødvendige ting.

Derudover har støvsugeren 3 forskellige styrke niveauer, hvilket betyder at man kan skifte alt efter hvilket underlag man køre på, og der er selvfølgelig ret stor forskel på at støvsuge tæpper og stengulve som eksempel.

Når man går i tæpperne, kan man også med fordel anvende et af de mange andre sugehoveder, som måske skaber lidt mindre friktion, men stadig lader dig gå i dybden, så du er helt sikker på at få de sidste krummer og hår ud af tæppet, og man så sikrer dermed et godt og sundt indeklima.

Det sidste ekstraudstyr er mere eller mindre beskrevet i modellen ovenfor, da disse to ligner hinanden ned til de små detaljer, hvor man så kan finde forskellene. Derfor er valget også mest af alt, afhængig af størrelsen, eller om man har nogle specifikke krav til centralstøvsugeren.

SE OGSÅ: Robotstøvsuger test

Nilfisk ALT-I-1 250 DELUXE centralstøvsuger

Nilfisk ALT-I-1 250 DELUXE
8.195 kr.

Den sidste, og meget omtalte model af centralstøvsugere, som man bør kigge på er faktisk også fra Nilfisk.

Der findes konkurrenter, men Nilfisk har generelt meget hjælp til brugerne, samt en høj kvalitet, som gør det til det ideelle valg for førstegangs brugere og man vil altid kunne få vejledning i den nemmeste måde at få lavet installationer og så videre, samt placeringen af centralstøvsugeren, der helt sikkert betyder en del for udbyttet af produktet.

Toppen af poppen

Denne model fra Nilfisk er også, som navnet antyder, den klart bedste. Prisen afspejler selvfølgelig også kvaliteten til en hvis grænse, men hvis man ønsker sig en centralstøvsuger som kan alt, i den komplette pakke, så er denne model det åbenlyse valg.

Centralstøvsugeren passer til huse på omkring 250 m2 og selvom det måske er en anelse mindre end den allerstørste model, er det stadig rigeligt til de fleste huse.

Sammensæt din egen pakke

Med deluxe-modellen får du helt selv lov til at sammensætte den passe som du ønsker. Det betyder at du blandt andet også kan få et LCD-display på slangen, så du kan holde øje med, hvornår den skal tømmes, om der er en form for blokering eller en af de mange andre ting.

Du kan samtidig vælge i mellem hele 5 sugestyrker der sikrer at du nok skal finde et passende niveau, og der er naturligvis en guide til det, og hvis du skulle vælge forkert, giver displayet et praj om det.

SE OGSÅ: Siemens støvsuger

Hvad skal man så vælge?

Ja det er et rigtig godt spørgsmål. Centralstøvsugere giver bedre indeklima og bedre hygiejne og det er to ting der naturligvis betyder rigtigt mange for de fleste familier. Man skal højst sandsynligt vælge efter hvor stort et hus man ønsker at holde, og så hvor mange tilvalg man har behov for.

Der er rigtig mange muligheder for en løsning og svaret skal tit findes i huset. Der skal selvfølgelig være en bestemt rækkevidde, så man er sikker på at centralstøvsugeren kan nå rundt i hele huset.

Derudover kan større huse måske finde en løsning i at bruge 2 modeller i stedet, da der kan være forskellige behov i forskellige dele af huset, men det er kun normalt i meget store huse.

I Nilfisks pakker følger der alt hvad man kunne have brug for til installationen med, og man vil altid kunne hente hjælp, hvis det skulle knibe.

Alle modellerne har et væsentligt lavere støjniveau, når man sammenligner dem med normale støvsugere, og de kan samtidig også normalt producere en højere sugeevne. Der er altså mange fordele, som kommer frem når installationen er overstået.

Blandt andet slipper man for de mange problemer som en normal støvsuger også føre med sige. Mange kan faktisk udvikle dårlig ryg samt få skader under støvsugning eftersom man skal bukke sig ned og flytte rundt på en u-handy maskine.

Med en centralstøvsuger, får man bedre ergonomi, og man slipper naturligvis også for at rende og lave ”bilkabuler”, i sit eget hjem, som er de små sammenstød maskinen laver med skabe og væggene.

Nilfisk tilbyder naturligvis en 5 års motorgaranti, hvilket betyder at man kan være sikker på at, hvis der skulle gå noget i stykker, så bliver det altså ikke noget som du skal betale ekstra penge for. Nilfisk Alt-i-1 som modellerne hedder, er alle dækket af denne garanti, og kan alle installeres diskret, såfremt man kan finde en plads til dem, men med den lille maskine, er det ikke noget problem i de fleste hjem.

Man kan altså selv vælge hvad man har behov for om det er Nilfisk Alt-i-1 150,250 eller LCD modellen, men man kan naturligvis også vælge og vrage, da de fleste indstillinger også passer til de fleste modeller, så man kan skabe sin egen pakke af en tilpasset centralstøvsuger.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑