Mange ved det ikke, men centralstøvsugeren er et nyt og moderne redskab, der kan forbedre utroligt mange ”centrale” ting for dig i dit hjem. Det er nemlig ikke blot en støvsuger. En centralstøvsuger kan afhjælpe på støv og fugt, samt mange af de andre ubehagelige ting der er i et normalt hjem, hvor en normal støvsuger blot kaster det rundt.

Sådan virker den:

Man kender selvfølgelig konceptet bag; støvsugning foregår som man kender det normalt, og man slipper selvfølgelig ikke for selve støvsugningen.

Normalt slæber man dog maskinen med sig rundt i huset, og det kan give en masse problemer med ledninger, stikkontakter, og dårlig ryg, når man skal slæbe rundt på apparatet, men med en centralstøvsuger har man blot en let slange, som kan man komme rundt med over det meste af huset.

Denne er så koblet til en udsugning, som kan gå ud på et loft eller en kælder. Dermed sikrer man sig at den dårlige luft kommer ud af lokalet, og man opnår et væsentligt bedre indeklima, i forhold til de normale modeller.

Et andet stort problem, som mange oplever med de traditionelle støvsugere er de mærker man kan komme til at sætte på skabe og kanter rundt omkring i hjemmet. Kommer man til at lave en forkert bevægelse med slangen ender det desværre med en bule eller en ridse på siden af skabet, og det er der ikke nogen der ønsker. Det slipper man helt for med centralstøvsugeren.

Det første spørgsmål mange derefter har, er hvad der sker med luften. Den bliver filtreret og takket være de normalt større poser, skal man blot skifte dem et par gange årligt, præcist som en normal støvsuger.

Alt i alt slipper man ikke for meget besvær, men resultatet bliver væsentligt bedre.

SE OGSÅ: Poseløs støvsuger test


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Nilfisk Alt-i-1 150 Manuel centralstøvsuger – bedst i test

 • Kåret som ‘Bedst i test’ hos uafhængige testpaneler

Nilfisk Alt-i-1 150 Manuel centralstøvsuger

En mulig model man kan vælge er en standard version fra Nilfisk. Modellen er utrolig populær da den, som navnet antyder, kan lidt af det hele. Du køber hele pakken med og der er en nem installation af det hele.

Centralstøvsugeren passer til næsten alle hjem (Op til omkring 150 m2) og kan nå rundt i alle hjørnerne.

En testvinder

Den er specielt god, hvis man har allergikere, børn eller husdyr, da den kan være et stort skridt mod et renere hjem.

Alt-i-en skal tages bogstaveligt

Man får utroligt meget tilbehør med, og det er standart på modellen med 4 forskellige mundstykker og ekstra rør, så man kan komme ind over det hele. Når man støvsuger glemmer man tit nogle af de steder, hvor støvet og skidtet samler sig, men med alle disse tilbehør, kan man nå det hele.

Poserne kan fås i enten 20 liter eller 25 liter, alt efter hvor stor hjemmet er, og det sikrer, at man ikke skal bekymre sig om at skifte den hele tiden, men i stedet kan man nøjes med et par gange om året maksimalt.

Man får naturligvis en filterpose med og derudover får man alt med der skal bruge til opsætningen. Det betyder 3 sugekontakter og en rørholder og udblæsningsventil. Alt i alt bliver opsætningen en mere overskuelig opgave, som ikke kræver så meget, som man skulle tro.

Fordele

 • 3 sugekontakter medfølger
 • Passer i alle hjem op til 150 m2
Ulemper

 • Har intet HEPA filter

Specifikationer

 • Kapacitet: 20 liter med pose og 25 liter uden
 • 37 x 80 x 40 cm
 • Vejer ca. 6,5 kg
 • Nominel effekt på 1350 W


Nilfisk Alt-i-1 Performer 250 – brugervenlig centralstøvsuger der sikrer sundt indendørsklima

Nilfisk Alt-i-1 Performer 250

Et sundt indendørsklima er alfa/omega i ethvert hjem, og en centralstøvsuger som Nilfisk Alt-i-1 Performer er designet til at gøre det så nemt som muligt at opnå dette mål. I forhold til andre modeller er prisen meget overkommelig, og du får en imponerende sugeevne mellem hænderne, der nemt kan rengøre et hjem med op til flere kæledyr.

 • Rengørende effekt der sikrer et sundt indendørsklima
 • Kraftig og effektiv sugeevne
 • God til hjem med hunde og/eller allergikere

Det skal du vide, før du køber Nilfisk Alt-i-1 Performer 250

Høj ydeevne for effektivitet
Jo bedre motor, desto mere effektiv bliver rengøringen. Du bør altid vælge en centralstøvsuger som Nilfisk Alt-i-1 Performer 250, der byder på effektiv sugeevne, så du kan være sikker på at fange hvert hår og klump støv.

Effektivt filter og ekstra tilbehør
En overset værdi ved støvsugere er filtreringssystemet; hvis kvaliteten af filtreringen er dårlig, risikerer du, at støv og små partikler slipper ud igen. Flere modeller ligesom Nilfisk Alt-i-1 Performer 250 anvender selvrensende filtre, der gør jobbet nemmere for dig.

Der bør altid være mulighed for at anvende og opbevare ekstra tilbehør, så du får nemmere ved at rengøre alle typer overflader.

Fordele

 • Letvægt
 • Brugervenlig
 • Stille under støvsugning
 • Selvrensende filter
Ulemper

 • Kan være en anelse svær at sammensætte

Testmagasinets vurdering

Vi anbefaler Nilfisk Alt-i-1 Performer 250 til alle, der søger en centralstøvsuger, der er let, brugervenlig og effektiv. Du får meget sugeevne for pengene, og den moderne maskine larmer overraskende lidt, når den tages i brug.

Centralstøvsugeren gør det nemmere at sikre et sundt indendørsklima, og det selvrensende filter er med til at opnå gode resultater i et hjem med kæledyr og allergikere. Du skal dog være opmærksom på, at centralstøvsugeren kan være svær at sammensætte i starten.

Specifikationer

 • Motorkraft: 1700 W
 • Bredde: 37 cm
 • Længde: 40 cm
 • Højde: 80 cm
 • Vægt: 6,5 kg

Nilfisk Alto Attix 751-11 – Detalje

 • 4,5 ud af i alt 5 stjerner på Google Shopping

Nilfisk Alto Attix 751-11

Jo kraftigere sugeevne, desto renere hjem; dét er den kraftige motor ved Nilfisk Alto Attix 751-11 et klart bevis på. Den effektive centralstøvsuger gør rengøringen både nemmere og hurtigere, og du mærker tydeligt ved det robuste design, at støvsugeren kan tåle selv de største opgaver. På trods af det larmer Nilfisk Alto Attix 751-11 meget lidt, og du kan endda vaske filtret efter brug.

 • Kraftig sugeevne og meget lavt støjniveau
 • 70 liter container af rustfrit stål der kan frigøres
 • PET-fleecefilter der kan vaskes

Det skal du vide, før du køber Nilfisk Alto Attix 751-11

Ydeevne og effektiv filtrering
Du bør altid prioritere en centralstøvsuger som Nilfisk Alto Attix 751-11 med en kraftig motor, da det har stor betydning for, hvor effektiv rengøringen bliver.

Filtreringen er et vigtigt aspekt, da et kvalitetsfilter sikrer, at mindre partikler ikke suser ud af centralstøvsugeren igen. En model som Nilfisk Alto Attix 751-11 anvender et filter, der kan vaskes, og det er med til at opretholde kvaliteten.

Smart tilbehør
Du har ofte brug for flere typer tilbehør til din centralstøvsuger, og derfor er det vigtigt at vælge en model, der giver mulighed for dette. Du bør kigge efter en støvsuger som Nilfisk Alto Attix 751-11, der ikke bare kan anvende ekstra tilbehør, men som også har plads på selve maskinen til opbevaring af tilbehøret.

Hvad siger forbrugere om Nilfisk Alto Attix 751-11?

Nilfisk Alto Attix 751-11 er en favorit blandt forbrugerne, og det ses blandt andet på Google Shopping, hvor centralstøvsugeren får en meget høj samlet score.

Fordele

 • Praktisk holder til tilbehør og værktøjer
 • Kraftfuldt og robust design
 • Effektivt
 • Holdbar og hårdfør
Ulemper

 • I den dyrere ende af prisskalaen

Testmagasinets vurdering

Nilfisk Alto Attix 751-11 er et oplagt bud, hvis du har brug for en centralstøvsuger, der kan klare vanskelige og krævende opgaver. Selvom støvsugeren er i den dyrere ende af prisskalaen, vil det robuste design sikre holdbarhed i mange år, og da PET-fleecefiltret kan vaskes, opretholdes effektiviteten også. Den påmonterede 70 liters container af rustfrit stål kan frigøres, og så er der også en praktisk holder til tilbehør og andre redskaber.

Specifikationer

 • Motorkraft: 1500 W
 • Bredde: 58 cm
 • Længde: 60,5 cm
 • Højde: 97 cm
 • Vægt: 25 kg

Nilfisk Alt-i-1 LCD Wireless centralstøvsuger

Savner man en lidt større model, kan man kigge mod en anden model fra Nilfisk, som egentlig på mange måder minder om den manuelle version. Forskellen ligger i nogle få ting:

Større rækkevidde

Med denne model får man helt sikkert en støvsuger der kan nå rundt i alle kroge i huset. Den kan nemlig dække huse på op til 300 m2 og det på trods af at røret ikke er meget længere. Dette skylder at røret kan strækkes ret langt, og de få ekstra meter, betyder meget for rækkevidden i alle retninger.

Det betyder samtidig også at man ikke skal frygte at modellen fylder meget mere, da de få ekstra meter, heller ikke her, gør en mærkbar forskel.

Alt det ekstra

Når man køber en støvsuger fra Nilfisk er det tit et køb at god kvalitet, men lige netop denne model har ekstra teknologier, der gør brugen af centralstøvsugeren meget nemmere.

Det er blandt andet et LCD display, så man nemt kan følge med i statussen på støvsugeren, så man ved hvornår poser skal skiftes, eller andre nødvendige ting.

Derudover har støvsugeren 3 forskellige styrke niveauer, hvilket betyder at man kan skifte alt efter hvilket underlag man køre på, og der er selvfølgelig ret stor forskel på at støvsuge tæpper og stengulve som eksempel.

Når man går i tæpperne, kan man også med fordel anvende et af de mange andre sugehoveder, som måske skaber lidt mindre friktion, men stadig lader dig gå i dybden, så du er helt sikker på at få de sidste krummer og hår ud af tæppet, og man så sikrer dermed et godt og sundt indeklima.

Det sidste ekstraudstyr er mere eller mindre beskrevet i modellen ovenfor, da disse to ligner hinanden ned til de små detaljer, hvor man så kan finde forskellene. Derfor er valget også mest af alt, afhængig af størrelsen, eller om man har nogle specifikke krav til centralstøvsugeren.

Fordele

 • Kan dække huse op til 300 m2
 • Mange forskellige sugehoveder
 • 3 forskellige styrke niveauer
Ulemper

 • Noget højere pris end de andre modeller

Specifikationer

 • LCD skærm
 • Trådløs slangesæt på 9 meter
 • Mange rør medfølger til installation
 • 5 års motorgaranti

SE OGSÅ:Robotstøvsuger test


Nilfisk ALT-I-1 250 DELUXE centralstøvsuger

Nilfisk ALT-I-1 250 DELUXE 42000505

Den sidste, og meget omtalte model af centralstøvsugere, som man bør kigge på er faktisk også fra Nilfisk.

Der findes konkurrenter, men Nilfisk har generelt meget hjælp til brugerne, samt en høj kvalitet, som gør det til det ideelle valg for førstegangs brugere og man vil altid kunne få vejledning i den nemmeste måde at få lavet installationer og så videre, samt placeringen af centralstøvsugeren, der helt sikkert betyder en del for udbyttet af produktet.

Toppen af poppen

Denne model fra Nilfisk er også, som navnet antyder, den klart bedste. Prisen afspejler selvfølgelig også kvaliteten til en hvis grænse, men hvis man ønsker sig en centralstøvsuger som kan alt, i den komplette pakke, så er denne model det åbenlyse valg.

Centralstøvsugeren passer til huse på omkring 250 m2 og selvom det måske er en anelse mindre end den allerstørste model, er det stadig rigeligt til de fleste huse.

Sammensæt din egen pakke

Med deluxe-modellen får du helt selv lov til at sammensætte den passe som du ønsker. Det betyder at du blandt andet også kan få et LCD-display på slangen, så du kan holde øje med, hvornår den skal tømmes, om der er en form for blokering eller en af de mange andre ting.

Du kan samtidig vælge i mellem hele 5 sugestyrker der sikrer at du nok skal finde et passende niveau, og der er naturligvis en guide til det, og hvis du skulle vælge forkert, giver displayet et praj om det.

Fordele

 • Passer til huse op til 150 m2
 • FlowSensor som giver alarm ved lav lufthastighed
 • Poseindikator
 • Variabel hastighedsregulering
Ulemper

 • Meget dyr løsning

Specifikationer

 • 80 x 37 x 40 cm
 • Op til 30 meter rørføring
 • Håndtag med on/off funktion
 • Sugeeffekt uden slange op til 712 watt

Læs også:  Træ drejebænk – Her er de bedste trædrejebænke

SE OGSÅ: Siemens støvsuger


Hvad skal man så vælge?

Ja det er et rigtig godt spørgsmål. Centralstøvsugere giver bedre indeklima og bedre hygiejne og det er to ting der naturligvis betyder rigtigt mange for de fleste familier. Man skal højst sandsynligt vælge efter hvor stort et hus man ønsker at holde, og så hvor mange tilvalg man har behov for.

Der er rigtig mange muligheder for en løsning og svaret skal tit findes i huset. Der skal selvfølgelig være en bestemt rækkevidde, så man er sikker på at centralstøvsugeren kan nå rundt i hele huset.

Derudover kan større huse måske finde en løsning i at bruge 2 modeller i stedet, da der kan være forskellige behov i forskellige dele af huset, men det er kun normalt i meget store huse.

I Nilfisks pakker følger der alt hvad man kunne have brug for til installationen med, og man vil altid kunne hente hjælp, hvis det skulle knibe.

Alle modellerne har et væsentligt lavere støjniveau, når man sammenligner dem med normale støvsugere, og de kan samtidig også normalt producere en højere sugeevne. Der er altså mange fordele, som kommer frem når installationen er overstået.

Blandt andet slipper man for de mange problemer som en normal støvsuger også føre med sige. Mange kan faktisk udvikle dårlig ryg samt få skader under støvsugning eftersom man skal bukke sig ned og flytte rundt på en u-handy maskine.

Med en centralstøvsuger, får man bedre ergonomi, og man slipper naturligvis også for at rende og lave ”bilkabuler”, i sit eget hjem, som er de små sammenstød maskinen laver med skabe og væggene.

Nilfisk tilbyder naturligvis en 5 års motorgaranti, hvilket betyder at man kan være sikker på at, hvis der skulle gå noget i stykker, så bliver det altså ikke noget som du skal betale ekstra penge for. Nilfisk Alt-i-1 som modellerne hedder, er alle dækket af denne garanti, og kan alle installeres diskret, såfremt man kan finde en plads til dem, men med den lille maskine, er det ikke noget problem i de fleste hjem.

Man kan altså selv vælge hvad man har behov for om det er Nilfisk Alt-i-1 150,250 eller LCD modellen, men man kan naturligvis også vælge og vrage, da de fleste indstillinger også passer til de fleste modeller, så man kan skabe sin egen pakke af en tilpasset centralstøvsuger.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping
Shopping-sektionen op Google bliver brugt af millioner af brugere hver dag, hvor de får mulighed for at finde gode priser, sammenligne specifikationer og læse kundeanmeldelser.
Du kan se anmeldelser af Nilfisk Alto Attix 751-11 her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter