Tips til smuk frisure med glattejern

Vi kan alle have mere eller mindre gode hårdage. Det gælder uanset, om du er ejer af et stort, krøllet hår, eller om du fra naturens side har helt glat hår

Vil du gerne have et redskab, der kan komme de mest genstridige lokker til undsætning, er det en god idé at investere i et glattejern. Et glattejern kan bruges til rigtig mange formål – og er ikke kun for dem, der gerne vil glatte krøller ud.

Selvom du har glat hår, kan du stadig få gavn af et glattejern, da det – foruden at udglatte – også kan bruges til at lave lette bølger og små svaj i håret. Et glattejern er perfekt at have, både når du skal have styr på frisuren til hverdag og til fest.

Vil du gerne have tips til, hvordan du opnår en smuk frisure med glattejernet, så læs med i dette blogindlæg.

LÆS OGSÅ: Glattejern test

Sådan vælger du et glattejern

Der er sket meget med teknologien bag glattejern de seneste år. Nye teknologier betyder, at det er blevet betydeligt mere skånsomt at bruge et glattejern. Når du skal investere i et glattejern, er det en god idé at gå efter et, der har keramiske plader.

Keramiske plader fordeler temperaturen mere jævnt, hvilket gør denne teknologi mere skånsom. Pladerne omslutter sig hårstråene blidere, hvilket giver dit hår en smuk glans og søger for, at dit hår kan bibeholde fugt.

Vælg gerne et glattejern med afrundede kanter og et, hvor pladerne kan ’vippe’ fra den ene side til den anden. Har glattejernet disse funktioner, vil du kunne lave fald og blide krøller i håret. Dit glattejern vil i så fald altså være end blot et glattejern.

Et populært brand inden for glattejern er GHD både blandt professionelle og private forbrugere. Find GHD-glattejern her og kom i gang med at skabe naturlige eller festlige looks. GHD-glattejern findes i mange forskellige varianter, hvilket gør det nemt for dig at finde et, der passer til din hårtype, og til det, du skal bruge glattejernet til.

Uanset hvilket GHD-glattejern du falder for, er du garanteret et kvalitetsprodukt, der glider gennem dit hår.

Inden du bruger glattejernet

Da glattejernet er et varmeredskab, kan det være meget hårdt for håret – også selvom teknologien er blevet meget skånsom. Derfor er det vigtigt, du bruger lidt tid på at forberede håret på, at det bliver varmepåvirket. Først og fremmest er det væsentligt, at du tager højde for, hvilken hårtype du har.

Glatter du håret, fordi du gerne vil af med krus og krøl, så vær varsom med at vaske håret for ofte. Det virker nemlig udtørrende for hårstråene. Krøller eller ej, så tør håret skånsomt, når det er vasket. ’Pres’ vandt ud af håret i stedet for at frottere og ugle håret med håndklædet. På den måde undgår du så vidt muligt at knække og ødelægge hårstråene.

Sørg for, at dit hår er fuldstændig tørt, inden du begynder at glatte det. Brug altid en varmebeskyttende spray, der passer til din hårtype, og som beskytter håret mod varmebehandling. De fleste sprays kan bruges i enten håndklædetørt hår, eller lige inden du bruger glattejernet.

Foruden disse råd får du de pæneste resultater og frisurer, hvis du siger farvel til spaltede og tørre spidser. Det er en god idé at blive klippet regelmæssigt – gerne hver sjette til ottende uge. Det gælder, uanset hvilken hårtype du har.

Efter, du har glattet håret

Grundet GHD’s fremragende teknologi kan du forholdsvis hurtigt opnå den frisure, du ønsker. Efter du har kørt dit hår igennem med glattejernet, kan du for at få et mere holdbart resultat, der kan modstå dagens gøremål, anvende et stylingprodukt.

Der findes mange brands på markedet, der producerer stylingprodukter til varmebehandlet hår. Du kan eksempelvis anskaffe et produkt mod krus eller en hårolie. Det er også en god idé at have en almindelig hårlak i tasken – så kan du altid få styr på de mest genstridige totter.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑