En guide til en sundere hud

Som man bliver ældre og ældre, oplever mange at få en uren hud med bumser og hele molevitten. Specielt i teenageårene, hvor hormonerne rigtigt har frie tøjler, er der mange unge der går igennem faser med slem hud, og endda akne i nogen tilfælde. Og for nogle, stopper det ikke, som gør at man kan komme til at døje med uren hud i lang tid.

Her er der derfor nogle råd til, hvordan du får en sundere hud.

Indtagning

Det første step du kan overveje, er hvad du indtager af forskellig mad og drikke. Hvad er det du putter ind i din krop, som måske ikke er lige sundt? Før at du kan ændre på det ude fra, skal du kigge på hvad der ligger bag, og altså inden i. Hvad er det for nogle stoffer kroppen indtager og bearbejder, og er det nogen sunde eller usunde produkter?

Et tip kunne være at tage et kig i dit køkken, og se om der måske ligger nogen ting, som kan være med til at ophobe urenheder i din hud. Herfra kan du altså planlægge hvad du skal spise, ud fra hvad der er sundest for dig.

Hold øje med din hud

Oven i det forrige tip, kan du også holde øje med sin hud, for at se hvornår der kommer bumser, hvornår de ikke er der lige så meget og hvornår der er mange af dem. Generelt kan du egentlig bare overveje, hvornår din hud får nok. Nogle får det af at spise ost, andre får det af at spise chokolade, og en helt tredje får det ved at have sin menstruation.

Altså er det meget forskelligt og individuelt hvad der påvirker ens hud. Nogle gange er det mere tilfældigt hvornår urenheden kommer, men for at finde ud af det, er det en god ide at holde øje med sin hud.

Smører i ansigtet

Når man kigger på hvad man indtager, er det også en god ide at kigge på, hvad du smører på din krop og ansigt, som kan være med til at forårsage denne urene hud. Fx kan du tage et kig på hvad du dagligt sprøjter, smører og blender ind i din hud.

Parfume kan være med til at forårsage en uren hud, og kan også forårsage irritationer. Udover det, kan der være ingredienser i produkter, som også kan give en effekt på huden. Det kan være at der er alkohol i, som igen kan forårsage irritation og bl.a. bumser.

Mange unge, kvinder specielt, tænker heller ikke på den make-up de bruger, hvor man igen kan finde disse stoffer, men hvor huden også kan blive alt for indelukket, i alt for lang tid af gangen. Huden har brug for at ånde, så nogle gange kan det være smart ikke at have make-up på, og andre gange kan du måske overveje at fjerne make-uppen tidligere, eller tilsætte mindre portioner af hver slags produkt.

Invester i gode produkter

For at finde sig nogle gode produkter, uden alle disse dårlige tilsætningsstoffer, er det en god ide at investere i ordentlige og gode produkter. Hvis det nu kniber med økonomien, skal du måske overveje, at du i sidste ende får det største udbytte ved at købe ordentlige produkter fra starten af.

Så ved du også, at der er en større chance for at det virker, nu når du ved at det er kvalitet-varer. Men igen, hvis økonomien kniber, så kan du spare op, eller betale på en måde der er nemmere for dig fx via lån, via bitcoin eller via rater. Det kan være alt efter hvad du har behov for.

Rent sengetøj + håndklæder

Ligesom at du kan holde øje med hvilke slags mad og drikke, der kan forårsage uren hud, kan du også holde øje med andre faktorer i din hverdag, som kan have en indvirkning på huden. Fx om du har rent sengetøj. Bumser udkommer fx af bakterier, og hvis du nu påsætter din hud et sted, der måske ikke er så rent, så kan det give endnu større udbrud.

En anden ting i samme dur, er når du tørrer dit ansigt i håndklæder, som måske også kan være beskidte. Her kan du huske jævnligt at udskifte disse ting, eller finde nye løsninger. Nogle tørrer deres ansigt med papir i stedet, andre bruger helt specielle håndklæder.

Væske

Nu har vi kigget på mange af de ting der er dårlige for huden og kroppen. Men hvad med de ting der er gode for din hud og helbred? Fx kan du aldrig drikke for meget vand, og for at gøre det til en jævnlig vane, kan du huske dig selv på det. Du kan skrive noter på steder du ofte ser, som på baggrunden på din telefon, i en seddel i din secrid eller på dit køleskab, så du tit bliver påmindet om at drikke vand.

Udover vand, kan du også bruge andre naturlige stoffer som er gode for din hud. Det kan være aloe vera, agurker eller zink. Det er alt efter hvad for en hudtype du har, og hvad der lige præcis virker på din hud.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑