Frituregryde test – De 5 bedste frituregryder

Der kan være op til flere gode grunde til, at du skal købe dig en lækker frituregryde, men det er naturligvis noget der handler om, at du enten godt kan lide den smag, som maden får, når det bliver friturestegt, de muligheder for madlavning en sådan gryde giver dig eller blot fordi det bliver meget nemmere at lave mad på de dage, hvor du ikke just har synderligt meget energi til at lave mad.

Det kan for eksempel være, at det har været en rigtig lang dag på arbejdet eller at du har været en tur i byen med gutterne aftenen forinden, hvorfor du simpelthen ikke er i stand til eller har lyst til at skulle bruges en times tid el.lign. på at lave mad, hvis du i stedet bare kan vælge at tage noget kylling, nogle pommes frites eller noget helt tredje, som du blot kan hælde op i din frituregryde, tænde for den og vente på det er færdigt.

Der findes et væld af forskellige former for frituregryder, og det betyder selvfølgelig også, at alle og enhver vil kunne finde en model som de synes passer godt til dem og deres behov, uanset om de lægger mest vægt på udseendet af gryden eller de derimod har mere fokus på at den bare skal være stor, så der kan være både pommes frites og chicken nuggets i på én gang.

Derfor er det også en rigtig god idé, at du sørger for at gøre klart over for dig selv, hvad du egentlig er på jagt efter, for hvis du sørger for at have en god forståelse for det, så bliver det også meget nemmere for dig at finde frem til lige netop dén frituregryde, der passer bedst til dig.

Du kan dog meget passende starte med at tage et nærmere kig på vores frituregryde test nedenfor og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse.

LÆS OGSÅ: Køkkenmaskine test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Tefal Actifry 1 kg frituregryde

Tefal Actifry 1 kg
1.037 kr.

Her er der faktisk ikke tale om en helt almindelig frituregryde, men derimod en model fra Tefal, der baseret på den anerkendte og meget populære Actifry-teknologi, som desuden også er blevet patenteret til Tefal.

Det er en teknologi, der faktisk “blot” er varmluft i cirkulation og det betyder også, at den på den måde giver en noget blidere tilberedning end en traditionel frituregryde.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en Tefal ActiFry er et revolutionerende køkkenapparat, der kan tilberede et væld af forskellige retter, mens du går og laver noget helt andet, da maskinen ganske enkelt sørger for det hele.

Det eneste du skal gøre er, at komme ingredienserne i, indstille tiden og herefter kan du faktisk sagtens sætte dig ind foran TV’et og se din yndlingsserie indtil dine pommes frites el.lign. er klar.

Ydermere, så skal du faktisk heller ikke gøre brug af mere end en skefuld olie (det er svarende til cirka 14 cl), hvis du f.eks. gerne vil lave 1 kg. sprøde pommes frites.

Den er desuden også udstyret med en mekanisme, der sikrer, at maden bevæges rundt sammen med olie eller hvilken form for ingrediens, du vælger.

Den bliver leveret med en skål, med et låg såvel som en palet, der nemt kan gå i opvaskemaskinen, så derfor skal du heller ikke tænke på opvask efter du har gjort brug af maskinen.

OBH 6357 Pro frituregryde

OBH 6357
499 kr.

Her er der tale om en frituregryde, der har en kapacitet på hele 4 liter. Den er udstyret med Cool Zone, der er en funktion, der er med til at forlænge oliens levetid og det er ligeledes også en funktion, der er med til at sikre, at du ikke skal stå og skrabe madrester af efterfølgende, som har sat sig fast inde i maskinen.

Ikke nok med det, så er denne model også udstyret med et LCD-display med både digital timer og temperatur, så du kan holde øje med temperaturen og samtidig også sætte en timer, hvis du mener, at det er nødvendigt.

Den bliver leveret med en indvendig beholder, et kabinet, et låg, en kurv såvel som et håndtag, der tåler maskinopvask, hvorfor du ikke skal tænke på, at du skal vaske op i hånden.

Maskinen bliver desuden også leveret med en variabel termostat, der kan indstille gryden til at opnå en temperatur på mellem 130 og 190 grader, så du kan lave lige netop dét, du gerne vil i din nyindkøbte frituregryde.

Den betjenes desuden via tastetryk, hvorfor det ikke just er nogen videnskab at kunne finde ud af, at gøre brug af denne maskine, der desuden også er blevet udstyret med et vindue, så du kan holde øje med maden, hvilket også giver dig muligheden for at sikre, at det ikke får for meget.

LÆS OGSÅ: Blender test

Philips HD9220/20 Airfryer sort

Philips HD9220/20
1.154 kr.

Den næste i vores frituregryde test er fra Philips, der bygger på den meget anerkendte Airfryer-teknologi, der gør det muligt at bruge den til stort set alle former for madvarer – og hurtigt endda.

Det betyder, at uanset om du er i humør til at skulle have pommes frites, kylling, muffins eller måske ristede grøntsager, så kan du gøre brug af denne Philips HD9220/20 Airfryer, som oven i købet også bruger mindre fedt og dermed også lader mere næring blive i maden.

Airfryeren har en helt særlig evne til at stege, riste, bage eller grille stort set alt og den gør det på et niveau, der nærmest er uvirkeligt, hvorfor det er rigtig god mad, som du får ud af det, hvorfor du aldrig kommer til at synes dårligt om maden fra en Airfryer.

HD9220/20 Airfryer fra Philips kommer med en timer, der både er udstyret med klarsignal og med autosluk, hvilket blot gør det endnu nemmere for dig at lave mad.

Ikke nok med det, så er den også udstyret med et integreret luftfilter, hvorfor dit køkken bliver holdt frisk og rent, selvom du bruger den indenfor, hvorimod der er mange andre frituregryder, som man bør sætte til ude på terrassen eller i carporten.

Den kommer også med en hel del forskellige dele, som tåler maskinopvask, hvilket gør det nemt og hurtigt at have med rengøring af maskinen at gøre, og du kan derfor også hurtigt blive færdig med pligterne i køkkenet og komme ind foran TV’et eller ind under dynen.

Philips Daily Collection Airfryer frituregryde.

Philips Daily Collection Airfryer
0 kr.

Philips Daily Collection Airfryer er en frituregryde med en lang række gode funktioner, der sikrer dig lækker friturestegt mad.

Den har et design i sort og sølv, der passer som skabt ind til ethvert køkken.

Den kan samtidigt friturestegt mad med op til 80% mindre fedt, hvilket betyder at du kan nyde lækre friturestegte pomfritter, uden at få alt for dårlig samvittighed.

Gryden tåler opvaskemaskine og den er udstyret med en kurv, der gør rengøringen nemmere.

På den måde undgår du at få et fedtet køkken, der stinker langt væk af friture.

Den har endda en praktisk indbygget timer, der gør det muligt at forudindstille maskinen på op til hele 30 minutter.

Frituregryden besidder den patenterede Rapid Air teknologi.

Rapid Air teknologien gør det muligt for dig at bage, riste, grille og stege lækre snacks med mindre fedt end en normal frituregryde.

Det gør den her frituregryde til et rigtigt godt valg for de fleste, da de kan få lækker friturestegt mad, der ikke indeholder kæmpe mængder af fedt.

Med andre ord kan du nyde lækre friturestegte pomfritter, der langt fra er lige så usunde som normalt.

Frituregryden vejer 800 gram og effekten er på 1400 Watt.

LÆS OGSÅ: Håndmixer test

Frituregryde fra Severin på tre liter.

Frituregryde fra Severin på tre liter.
322 kr.

Lækker og enormt effektiv frituregryde fra Severin.

Severin er et tysk mærke, der har ry for at lave produkter af højeste kvalitet og så har de tilmed gjort det i 120 år.

Den her fantastiske frituregryde, den besidder også en høj kvalitet.

Med en frituregryde, der får du mulighed for at nyde lækker friturestegt mad derhjemme.

Friturestegt mad er enormt lækkert og med en frituregryde, så får du mulighed for at nyde det lige så ofte du ønsker.

Den store kapacitet på tre liter lader dig friturestege store mængder mad på en gang, hvilket også gør den energibesparende.

Oliebeholderen på den her frituregryde fra Severin, den er aftagelig og derfor let at rense.

Både kurven og olie beholderen går direkte i vaskemaskinen, hvilket kan spare dig for en masse besvær på længere sigt.

Temperatur kontrollen er variabel og kan indstilles helt op til 190 grader.

Den har også smart opbevaringsplads til ledningen der medfølger.

Den her frituregrydes effekt er på 1000 W og er produceret i stål, samt rustfrit stål.

Hvorfor skal jeg investere i en frituregryde?

Der er faktisk rigtig mange forskellige grunde til, at du skal gå ud og investere i en frituregryde, som du kan gøre brug af til at friturestege mad derhjemme.

Der er dog ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der synes det er en interessant maskine, da det giver dem muligheden for at lade deres mad passe sig selv, for du skal bare hælde noget olie op i den, smide dine pommes frites, chicken nuggets eller hvad end du ønsker at lave op i olien, hvorefter du skal indstille den rette tid.

Når du først har gjort det, så er der faktisk ikke andet for end blot at vente lidt, hvilket for eksempel giver dig mulighed for at sætte dig ind for TV’et og tænde for din yndlingsserie, så du lige kan nå at se lidt af et afsnit eller måske få afsluttet dét, som du er i gang med, inden du skal ud og fiske dit mad op af frituregryden.

Det giver en helt anden frihed i forhold til madlavning og der er ikke nogen tvivl om, at det er noget, som du virkelig kommer til at sætte pris på, på de dage, hvor du har været i byen, hvor du skal lave mad til børnene, som bare ikke vil have andet end pommes frites eller lignende.

Skal jeg blot købe en tilfældig frituregryde?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige frituregryder på markedet, så derfor kan det også være vanskeligt at finde frem til lige præcis dén maskine, der er den bedste for dit vedkommende.

Det betyder dog slet ikke, at du skal miste tålmodigheden og blot vælge en helt tilfældig frituregryde, for det kommer du kun til at fortryde, når du står og skal bruge den første gang, hvor du f.eks. finder ud af, at der ikke er nok kapacitet i maskinen til at lave mad til hele familien, at du har købt en traditionel frituregryde, men faktisk hellere vil have haft en AirFryer eller noget helt tredje.

Det er set rigtig mange gange, at folk køber de forkerte køkkenapparater og herunder også de forkerte frituregryder, fordi de ganske enkelt går hen og bliver for utålmodige og derfor også bare finder en tilfældig maskine, som de så køber.

Hvis du gerne vil undgå dette, så er det en rigtig god idé, at du først og fremmest giver dig god tid til at undersøge markedet, finde ud af hvad dine behov og dine krav til den kommende maskine er og først derefter begynder du at lede efter den mest passende frituregryde for dit vedkommende – det vil uden tvivl give det bedste resultat.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑