Topmadras test – Sov godt!

Det er ikke alle, der helt kan hitte ud af, hvad årsagen er til, at man burde anskaffe sig en topmadras.

I mange tilfælde, så er det flere tusinde kroner, der skal slippes for en topmadras, og det er naturligvis ikke alle, der er villige til at slippe sådanne beløb uden at vide, hvad de egentlig får ud af, at investere i en god topmadras til deres seng.

Det kan du naturligvis finde ud af ved at læse vores artikel og du finder desuden også en gennemarbejdet topmadras test, hvor du kan finde lige netop dén topmadras, der stemmer bedst overens med dine behov.

Der er heldigvis flere forskellige gode grunde til, at du skal droppe idéen om, at du klarer dig helt fint uden en topmadras. Det kan sagtens være, at du sover udmærket uden en topmadras, men hvis du virkelig gerne vil have det fulde ud af din seng, så er der ingen vej udenom en topmadras.

Med en topmadras, så vil du eksempelvis opnå en samlet forbedring af sengens komfortniveau, mens du ligeledes også vil opnå en bedre fordeling af din kropsvægt, mens du sover.

Ydermere, så kan du også bruge en topmadras til at justere din sengs egenskaber, så du enten kan gøre den mere hård eller mere blød ved hjælp af en topmadras, hvilket kan gøre det nemmere for dig at sove bedre på din seng.

Slutteligt, så kan du også bruge en topmadras til at forlænge levetiden af din seng. Det lyder måske mærkeligt at dette er muligt, men da du i stedet vil komme til at lægge mere af din vægt på topmadrassen, så vil den også aflaste sengen, hvilket vil forlænge den generelle levetid af sengen, da den ikke udsættes for nær så meget slitage, som hvis du havde sovet direkte på sengen uden en topmadras.

Vil du også gerne have en rigtig god seng? Se vores senge test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

 

Topmadrasser i størrelsen 90 x 200

Topmadrasser i størrelsen 180 x 200

___________________________________________________________________________________________


Topmadrasser i størrelsen 90 x 200

Mayan Green (Testvinder)

90 x 200 Mayan Green
2.499 kr.

Mayan er en topmadras, der er opbygget med 100% naturligt latexfyld. Polstringen er dertil også naturligt udvundet, hvilket naturligvis er med til at sikre dig, at der er tale om en 100% neutral og naturlig topmadras, der dermed også kommer til at fremstå enormt allergivenlig i forhold til mange andre topmadrasser.

Der kan derfor heller ikke herske nogen tvivl om, at det primære nøgleord i forbindelse med Mayan Green er bæredygtighed, og for at understrege dette, så er topmadrassen også blevet udstyret med det flotte Rainforest Alliance-certifikat.

Mayan er – for at gøre det kort – én af markedets mest naturlige topmadrasser, og det er selvfølgelig din sikkerhed for at den er fremstillet på bæredygtig og allergivenlig vis.

Selvom der har været meget fokus på at skabe en bæredygtig og allergivenlig topmadras, så er det dog ikke noget, der har haft en negativ indvirkning på komforten.

Du får nemlig en 6 centimeter tyk latexkerne, der sørger for, at du hele tiden oplever en optimal komfort og en utrolig effekt. Madrassen er fast og er samtidig udstyret med en række multizoner, der betyder, at madrassen er blevet inddelt i en række forskellige  zoner, der sikrer dig optimalt støtte og den bedste søvnoplevelse.

Den store komfort som denne madras giver, sammenholdt med at den er allergivenlig og bæredygtig, gør at vi har kåret den til vinderen af vores topmadras test i denne størrelse.

3D Memory K60

3D Memory K60
3.499 kr.

3D Memory er en topmadras, der måler 90 cm. x 200 cm., hvorfor den passer perfekt til enkeltmandssenge. Det er en topmadras, der er skabt til at figurere som det sidste touch og prikken over i’et på din seng, hvilket kan være med til at gøre din søvnoplevelse endnu bedre end den allerede er.

3D Memory er udstyret med memory skum, der ofte også  bliver kaldt viskoelastisk skum, der uden tvivl er det mest populære fyld til topmadrasser i dag. Det skyldes hovedsageligt at det får madrassen til at forme sig efter din kropsvarme, hvilket vil sige, at den tilpasser sig perfekt til din soveposition.

Det er dog ikke det eneste, for med 3D Memory får du også en imponerende kerne på hele 6 centimeter – og det kan bestemt mærkes, når du ligger dig på madrassen.

I og med at selve madrassen er lige omkring 9 cm. høj, så er det ganske ekstraordinært at kernen udgør hele 6 cm. af den, og det giver dig naturligvis også en ekstraordinær oplevelse og en forbedre søvn.

Denne topmadras er blandt markedets bedste og der er bestemt ikke gået på kompromis med noget som helst, hvorfor du er sikret en topmadras, der er fremstillet af gode materialer.

Latex Prestige

Latex Prestige
1.699 kr.

Latex Prestige er – som navnet også kraftigt antyder – en latex topmadras, der i kraft af sin særligt høje densitet vil kunne give dig de samme fordele, som en ganske almindelige højkvalitetsmadras. Densiteten lyder på 70 kg./m3, hvilket er en hel del mere end hvad mange andre topmadrasser kan tilbyde, og det har selvfølgelig en stor indvirkning i den positive retning på din generelle nattesøvn.

En topmadras med en kerne af latex er som udgangspunkt langt mere elastisk og fast end en topmadras, der har en kerne af memory skum – det er en smagssag hvad du foretrækker, men der er ingen tvivl om, at Latex Prestige kan give dig den komfort og støtte, du har brug for i løbet af natten.

Med Latex Prestige er du garanteret en topmadras, der yder en optimal støtte hele natten igennem, da latexen i kraft af sin naturlige udvinding og høje densitet vil kunne yde den helt rette modstand – uanset hvor meget du vejer.

En topmadras med kerne af latex er fremstillet således, at desto større belastning madrassen får, desto mere modstand vil den yde, og det sikrer en optimal komfort til alle mennesker og vægtklasser. Det er desuden også vigtigt, at du ikke forveksler hårdhed med fasthed.

Topmadrasser i størrelsen 180 x 200

Mayan Green (Testvinder)

180 x 200 Mayan Green
3.999 kr.

Der er mange grunde til, at denne topmadras er testvinderen.

Først og fremmest er det fordi den er udstyret med en 6 cm. tyk latexkerne, der er med til at sikre en særdeles imponerende effekt og komfort. Latex er elastisk af natur og det er der mange, der sætter pris på, hvilket også er ganske forståeligt, når man først har prøvet en topmadras som Mayan Green.

Madrassens samlede højde lyder på 9 cm., hvilket gør forholdet mellem selve kerne og den samlede højde perfekt, og det har stor effekt på komforten af den respektive topmadras. Derfor kommer du ikke til at gå på kompromis med din nattesøvn, hvis du vælger Mayan Green.

Det skal dertil også nævnes, at Mayan Green er én af de få topmadrasser på markedet, der er fremstillet i 100% naturlige materialer, hvilket blandt andet inkluderer selve kernen af latex, men også det lækre stof, der er anvendt til topmadrassen.

Man finder ikke én eneste topmadras på markedet, der er mere allergivenlig end Mayan Green, da dette har været et stort fokusområde fra producentens side, og det er lige netop også derfor, at denne topmadras har gjort sig fortjent til et hav af certifikater, hvilket blandt andet inkluderer Oeko-Tex og Rainforest Alliance.

Vi kunne ikke komme udenom denne madras som vinderen af vores topmadras test i størrelse 180 x 200 da den både er utrolig behagelig, samtidig med at det er den mest allergivenlige topmadras der er på markedet.

Venus Latex

Venus Latex
0 kr.

Denne topmadras er danskproduceret og i forbindelse med produktionen er der udelukkende blevet anvendt de absolut bedste materialer, der kan fremskaffes.

Det sikrer dig ikke blot en uovertruffen kvalitet af alt lige fra kernen til stoffet, men også at den respektive topmadras har en lang holdbarhed og vil kunne holde i mange år, inden den skal erstattes af en anden topmadras.

Den er udstyret med en 40 mm. latexkerne, der naturligvis er udvundet på naturlig vis, hvilket sikrer dig, at der også er tale om en allergivenlig topmadras, som du trygt kan bringe ind i hjemmet uden at frygte for diverse allergier.

Den samlede højde lyder på omtrent 7 cm., hvilket betyder, at forholdet mellem højden på kerne og den samlede højde på madrassen er perfekt, hvilket giver dig en formidabel komfort og støtte hele natten igennem.

Der er desuden tale om en relativt fast topmadras, hvilket en topmadras med latex altid vil være, da materialet af natur yder en modstand, der stemmer overens med den vægt, der bliver lagt på madrassen. Det betyder også, at Venus Latex kan bruges af alle mennesker og vægtklasser, da topmadrassen altid vil yde den perfekte modstand, der gør, at du kommer til at ligge perfekt hele natten.

3D Memory K40

3D Memory K40
0 kr.

Hvis du er på jagt efter en ny topmadras, så er der ingen tvivl om, at 3D Memory er et rigtig godt bud på en ideel topmadras, da den er fyldt med 100% memory skum, hvilket sikrer dig en markant bedre og mere behagelig søvnoplevelse end hvad du har været vant til hidtil.

Grunden til dette er, at memory skum er et meget medgørligt materiale, der fremstillet til at være trykaflastende, så det automatisk kan tilpasse sig efter din kropsbygning. Materialet gør desuden brug af din egen kropsvarme til at justere på madrassen, så den passer perfekt til lige netop din soveposition.

Selve topmadrassen er lige omkring 7 cm. høj, mens kernen af memory skum udgør 4 cm. Det er en god fordeling, da man gerne stræber efter, at kerne skal være lige omkring halvdelen af den samlede højde, hvis man skal opnå den perfekte og mest mærkbare effekt – og det gør man bestemt med 3D Memory.

Betrækket der er brugt til 3D Memory K40 er desuden også med til at sørge for, at du får en bedre ventilation ned til skummet, hvilket sikrer at du får en mindre varmegrad end ved andre topmadrasser, og det tilføjer yderligere et aspekt til den øgede komfort.

Hvad er en Latex Topmadras?

En Latex Topmadras er den eneste topmadras, der er blevet fremstillet på helt naturlig vis, hvilket andre populære materialer til topmadrasser derfor ikke er.

En topmadras med en kerne af latex er naturligvis fremstillet af latex, der udvides af gummitræer, hvilket er med til at give en høj åndbarhed og dertil er det også med til at skabe en naturlig hypoallergen effekt.

Øvrige madrasser er nødsaget til at skabe den effekt på syntetisk vis og derefter bliver de forarbejdet til at være hypoallergene. Ved at vælge en Latex Topmadras, så kommer du til at få en naturlig topmadras, der ikke har været i berøring med nogen former for kemikalier under forarbejdningen.

Det er desuden også latex topmadrasser, der kan fås i alle størrelse, hvilket også er årsagen til, at der i Danmark er meget mindre kendskab til de øvrige topmadrasser.

Dertil skal det også siges, at det ofte er dyrere at fremstille end de to mest brugte alternativer, hvilket – desværre – også ofte resulterer i, at nogle producenter vælger at lægge et tyndt lag latex ind i madrasserne for at kunne kalde dem naturlige.

Hvis du har problemer med allergi – uanset om det er pollenallergi eller støvmideallergi, så er der ingen tvivl om, at en latex topmadras vil være det oplagte valg for dig. Men hvis du har allergi for latex, så frarådes det naturligvis, at du vælger en anden topmadras.

Skal din dyne være lige så behagelig som din topmadras? Læs vores dyne test her

Hvad er en Memory Foam Topmadras?

En topmadras, der er udstyret med en kerne af Memory Foam er – naturligvis – fremstillet af Memory Foam. Det er en form for materiale, der bliver brugt til madrasser og topmadrasser, men det blev faktisk udviklet af NASA tilbage i 1966, hvilket de gjorde som et led i at forbedre sikkerheden på deres ture ud i rummet.

I dag findes der en lang række udbydere af denne type madrasser, der bryster sig af, at være godkendt af NASA, hvilket de gør med et lille mærke på deres madrasser. Som oftest er disse topmadrasser dyrere end de øvrige – ikke fordi de er bedre, men bare fordi de er blevet godkendt af NASA.

Faktum er dog også, at Memory Foam er blevet langt mere udbredt i dag, end hvad det var for ganske få år siden.

Derfor kan man også sagtens finde en forhandler og/eller producent af topmadrasser, der sælger deres topmadrasser med kerne af memory skum/memory foam til bedre priser. Ved at vælge en topmadras, der er udstyret med en kerne af memory foam, så får du en topmadras, der tilpasser sig til din krop og former sig efter din kropsstørrelse og -vægt.

Det fungerer således, at den opvarmer materialer ved hjælp af din kropsvarme og derefter former den sig efter din krop. Det sikrer, at du får en optimal komfort og fordeling af din vægt på madrassen. Ydermere, så er det også med til at sikre, at du kommer til at ligge langt mere roligt om natten, da du ikke ligger på topmadrassen, men derimod i topmadrassen.

Forhåbentligt er du blevet meget klogere og kommet på rette spor, i fold til hvilken madras du skal vælge, efter at du har læst denne topmadras test.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑